banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

2023 Yılında da İKMİB “İhracatın Yıldızı Ödülü” Sapro’nun Oldu

Sapro, “2023 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde “Islak Temizleme Mendilleri” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Ekonomi 26.02.2024, 12:30 Melike Kaya Bayram
281
2023 Yılında da İKMİB “İhracatın Yıldızı Ödülü” Sapro’nun Oldu

2023 yılında fiili ihracat yapan 9.000’in üzerinde üye firması ile Türkiye’nin önde gelen ihracatçı birliklerinden biri olan İKMİB tarafından düzenlenen, “2023 İKMİB İhracatın Yıldızları” ödül töreni Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirildi.

Islak mendil üretiminde ve ihracatında Türkiye’nin lider ıslak mendil üreticisi Sapro, bu yıl 9. kez düzenlenen “2023 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde bir kez daha ihracatta birincilik ödülüne layık görülerek “Islak Temizleme Mendilleri” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Sapro, Türkiye'nin açık ara ihracat şampiyonu

2023 yılında, 2022 yılına oranla %34 büyüme hacmine ulaşan Sapro, ihracatta da liderliğini sürdürüyor. Cirosunun %75’ini ihracattan sağlayan Sapro ve grup şirketleri son 3 yılda yaklaşık 50 Milyon Dolar yatırım yaparak büyümeye devam ediyor.

6 kıtada 65’ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını açıklayan Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, “2017’den beri ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde yer alan ve Türkiye’nin ıslak mendil kategorisinde ‘İhracat Şampiyonu’ olan markamız, sadece Türkiye'de değil, bölgesel ve küresel pazarlarda da istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Geçtiğimiz yıl global ölçekte yaşanan sıkı küresel finansal koşullar ve daralan küresel ticaretin yanında ülkemizde meydana gelen deprem felaketi ve ekonomik koşullara rağmen Sapro olarak güçlü bir büyüme performansı sergilemeye devam ettik. Sürdürülebilir büyüme için yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı bir büyüme stratejisi izliyoruz. 1.000’e yakın çalışanımız, Türkiye ve Bulgaristan’daki üretim tesisimiz ve dünya genelindeki 8 satış temsilciliği ve 9 depomuzla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Islak mendil ihracatı kategorisinde Türkiye'nin açık ara ihracat şampiyonuyuz. Türkiye’den yapılan ıslak mendil ihracatının %70’ini tek başına Sapro üstleniyor.” dedi.

İstihdam ve ihracatta büyümeye devam edeceğiz

Sürdürülebilirliğin Sapro’nun öncelikleri arasında geldiğinin altını çizen Gönül, “Türkiye’nin kendi alanında en fazla Ar-Ge yatırımı yapan firmaları arasında yer alıyoruz. Son 3 yılda Lotus kumaş üretiminde kapasitemizi %100, ıslak mendil üretiminde %40 arttıran hat yatırımının yanı sıra, son teknoloji ile tasarlanmış akıllı depo yatırımı ve yine üst düzey hijyen seviyesinde arıtma sağlayan, Türkiye’nin sayılı endüstriyel hijyenik su arıtma tesislerinden birini kurarak, planladığımız tüm yatırımları hayata geçirdik. Şirketimizin 2024 yılı için hedefi, yatırımlarımızın sağladığı kapasite artışını %100 kullanacak üretim faaliyetini gerçekleştirmek üzerine olacak. Kapasite artışı ile aynı oranda, istihdamda ve ihracatta büyüme sağlamayı planlıyoruz.” diyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@