banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

İKMİB’den Sapro’ya “İhracat Yıldızı Ödülü”

Sapro, “2022 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri”nde “Islak Temizleme Mendilleri” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Endüstri Güncel 19.06.2023, 11:00 Melike Kaya Bayram
54
İKMİB’den Sapro’ya “İhracat Yıldızı Ödülü”

1997 yılında, ıslak mendil üretimi gerçekleştirmek üzere Türkiye’de kurulan Sapro A.Ş, kurulduğu günden bu yana, aynı özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Islak Temizleme Mendilleri İhracatı Kategorisi’nde birincilik ödülü

Türkiye’nin en büyük ıslak mendil üreticisi Sapro, ihracatta da açık ara liderliğini sürdürüyor. Ürünlerini 65 ülkeye ihraç eden ve özel markalı ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın en büyük dört üreticisinden biri olan Sapro, üretiminin yüzde 75’ini ihraç ediyor. 2017’den bu yana ihracat lideri konumunda olan marka, bu yıl 8'inci kez düzenlenen törende, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bir kez daha ihracatta birincilik ödülüne layık görüldü.

Sapro’nun ihracattaki öncü kimliğini çevreye duyarlı üretim konusunda da devam ettirdiklerini vurgulayan Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, sürdürülebilirliğin Sapro’nun öncelikleri arasında yer aldığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: 2017’den beri “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde yer alan ve Türkiye’nin ıslak mendil kategorisinde ‘İhracat Şampiyonu’ olan Sapro markamız, sadece Türkiye'de değil, bölgesel ve küresel pazarlarda da istikrarlı bir büyüme sergiliyor. 2021’de faaliyete başlayan Bulgaristan üretim fabrikamız, Avrupa ve Amerika’daki satış temsilciliklerimiz ve 7 farklı ülkede 9 depo yatırımı ile 65'e yakın ülkeye ihracat yapan Sapro, alanında dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor. Sektöre sunduğumuz inovasyonlarla ve yaptığımız yatırımlarla hem yeni müşteriler edinmeyi hem de mevcut müşterilerimizin iş hacmini büyütmeyi hedefliyoruz. 2021’de Bulgaristan’daki fabrikamızı faaliyete geçirdik. Burası, bizim “Avrupa’ya açılan kapımız” oldu. 2022 yılında, Lotus kumaş üretiminde kapasitemizi %100 artıran hat yatırımı, ıslak mendil üretiminde kapasitemizi %40 arttıran hat yatırımı, son teknoloji ile tasarlanmış akıllı depo yatırımı ve yine üst düzey hijyen seviyesinde arıtma sağlayan, Türkiye’nin sayılı endüstriyel hijyenik su arıtma tesislerinden birini kurarak, planladığımız tüm yatırımları hayata geçirdik. 2023 ve 2024 için hedefimiz, bu yatırımlarımızın sağladığı kapasite artışını %100 kullanacak üretim faaliyetini gerçekleştirmek üzerine olacak. Diğer taraftan, tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da sürdürülebilir ürün ve hizmetlere gösterilen talep artmaya devam ediyor. Sürdürülebilir ürünler giderek daha fazla ilgi çekerken çevresel ve sosyal açıdan sorumlu ürünler için insanların büyük bir bölümü fazladan ödeme yapmaya istekli, bu da pazarın büyümesini destekliyor. Sürdürülebilir çevre dostu ürünler geliştirmek adına büyük bir yatırıma imza atarak Dünya’da bir ilk olan Yeni Nesil Viskon Kumaş Newipe’ı pazara sunduk. Newipe®; doğada biyolojik olarak parçalanabiliyor ve plastik içermiyor. Diğer viskon kumaşlarla kıyaslandığında Newipe®, sadece karbondioksit emisyonlarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda jenerik viskona göre daha yumuşak ve daha hızlı doğaya dönebiliyor. %100 doğada çözünebilen çevre dostu kumaş, %100 geri dönüştürülebilen ambalaj ve %100 doğal içeriklerle hazırladığımız inovasyonel çevre dostu ürünlerimiz ile hedef pazarlarımız olan Amerika ve Avrupa’da büyümeyi hedefliyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@