banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

KalDer Üyelerinden Oluşan Sürdürülebilirlik Yönetimi Komitesi, İş Dünyasına Rehberlik Edecek

KalDer, şirketlerin kurumsallaşma yolculuğunda önemli bir rol üstlenen “sürdürülebilirlik” konusunun yaygınlaşması adına örnek bir çalışmaya imza attı.

Endüstri Güncel 28.09.2021, 13:30 Melike Kaya Bayram
181
KalDer Üyelerinden Oluşan Sürdürülebilirlik Yönetimi Komitesi, İş Dünyasına Rehberlik Edecek

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına yürüttüğü faaliyetler kapsamında bu yıl da özellikle sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklandı. Türkiye’deki şirketlerin kurumsallaşma yolculuğunda önemli bir yer tutan dernek, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı EFQM Modeli kapsamında çalışmalarına dahil etmesinin ardından bünyesinde kurduğu komiteyle öncü çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Sürdürülebilirlik Yönetimi Komitesi’nin sosyal, çevresel, kurumsal yönetim alanlarında sürdürülebilirlik stratejileri belirlemesi, bu alanda oluşturulan politika, hedef ve uygulamaları geliştirmesi, izlenmesi, denetlemesi hedefleniyor.

FARKLI ALT KOMİTELERDEN OLUŞUYOR!

Sürdürülebilirlik Yönetimi Komitesi; “Sürdürülebilirlik İletişimi Görev Gücü”, “Çevresel Etki Görev Gücü”, “Topluma Katkı Görev Gücü”, “Etik ve Uyum Görev Gücü”, “Gelecek Nesilleri Yetiştirme Görev Gücü”  ve “Kapsayıcılık ve Cinsiyet Eşitliği Görev Gücü” konularını kapsayan alt komitelerden oluşuyor.  Alt komitelerin faaliyet alanları kapsamında örnek teşkil edecek çalışmalar hazırlaması ve söz konusu çalışmaların da sürdürülebilirlik konusunun farklı sektörlerdeki yayılımına katkı sağlaması hedefleniyor. Tüm bunlarla birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren KalDer üyesi gönüllülerden oluşan komite üyelerinin, BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşılması için öncü bir rol üstlenmesi amaçlanıyor.

“KOMİTENİN, ÜLKEMİZİN MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNA İLHAM OLACAĞINA İNANIYORUM”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar ise “EFQM, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın oluşturduğu, bütünsel bir bakış açısı sağlayarak birçok yönetim araç ve tekniklerinin uyum içinde nasıl kullanılabileceği konusunda kuruluşlara yardımcı olan bir dönüşüm modeli. Bu model, kuruluşlara sürdürülebilir değer yaratma yolculuğunun neresinde olduklarını göstererek, kuruluşların başarıyı elde etmelerine yardımcı oluyor. Bizim amacımız da EFQM Modeli’ni temel alarak bir yönetim sistemini, bir düşünce kalitesini ortaya koymak, bunun yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak. Bu kapsamda kurduğumuz Sürdürülebilirlik Yönetimi Komitesi’nin son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Komitemiz dahilinde geçtiğimiz günlerde geniş bir katılımla tanışma toplantısı düzenledik. Donanımlı iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen bu toplantıda oluşan sinerjinin; ülkemizin mükemmellik yolculuğunda emsal teşkil edecek çalışmalar için ilham olacağına ve iş dünyasına rehberlik edeceğine inanıyorum. Tüm komite üyelerimize aldıkları bu önemli sorumluluk için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@