banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi Endüstrilerin Geleceğine Ayna Tutuyor

Schneider Electric İnovasyon Zirvesi etkinlikleri 19 Ekim’de “Geleceğin Binaları ve Şebekeleri” konularının ele alındığı konuşmalar ve oturumlarla başladı.

Endüstri Güncel 21.10.2021, 16:30 Melike Kaya Bayram
108
Schneider Electric Türkiye İnovasyon Zirvesi Endüstrilerin Geleceğine Ayna Tutuyor

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde liderlik yapan ve CorporateKnights tarafından 2021 yılında Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketi seçilen Schneider Electric’ in en önemli etkinliği İnovasyon Zirvesi 2021 tüm heyecanıyla devam ediyor. Küresel iklim sorunlarının ele alındığı, dünya ekonomisini karbondan arındırma çözümlerinin konuşulduğu zirvede katılımcılar, kayıtlarını tamamladıktan sonra Schneider Electric’in dijital ve sürdürülebilir inovasyonunu deneyimleme şansı da buluyorlar.

İnovasyon Zirvesi Türkiye etkinliği 19 Ekim’de SchneiderElectric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Ülke Başkanı Bora Tuncer’in açılış konuşmasıyla başladı. “Geleceğin Binaları ve Şebekeleri” konusunun ele alındığı etkinlik, SchneiderElectric Dünya Başkan Yardımcısı LucRemont’un strateji konuşmasıyla devam etti. Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Güvenilir Güç ve Dijital Enerji İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın strateji konuşmasından sonra düzenlenen oturumlarda sağlıklı ve dayanıklı oteller, hastanelerde sürdürülebilirlik ve esneklik, yenilenebilir enerji sektörü ve organize sanayi bölgelerinde enerji dağıtımının bugünü ve yarını gibi konular ele alındı. Etkinliğin bir sonraki bölümünde ise, dijitalleştirilmiş binaların yanısıra, geleceğin sağlıklı, esnek, modernize edilmiş binalarının ve elektrikli araçların hayatımıza getirdiği yeniliklere değinildi.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna göre binalar yaşam döngüsü boyunca dünya enerjisinin yüzde 30’unu tüketiyor ve sera gazı emisyonlarının yüzde 40’ından sorumlu.

Etkinlikte inşaat sektöründe önemli bir değişimin yaşandığı ve günümüzün küresel talepleriyle bu dönüşümün daha da hızlanacağının altı çizilerek, daha sürdürülebilir bir gelecek için verimli, insan odaklı binalarla dijital dünyanın gücünün yakalanması gerektiğinin önemine değinildi.  Sürdürülebilirlik için ivedilikle binaların dönüştürülerek geleceğe hazırlanması gerektiği konuşuldu ve başta EcoStruxure olmak üzere SchneiderElectric’in ürün ve hizmetleriyle geleceğin sürdürülebilir, dayanıklı, verimli ve insan merkezli binaları için üretmiş olduğu çözümlere değinildi.

İnovasyon Zirvesi Türkiye 21 Ekim gündeminde “Geleceğin Endüstrileri” konuşuluyor

İnovasyon Zirvesi Türkiye 21 Ekim günü “Geleceğin Endüstrileri” konusunun ele alınacağı konuşmalar ve oturumlarla devam ediyor. SchneiderElectric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer’in açılış konuşmasından sonra, Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül, “Geleceğin Endüstrileri: Daha Sürdürülebilir ve Güçlü bir Gelecek için” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. “Sanayide Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm” konularının ele alındığı paralel oturumlarda, gıda-ilaç sektöründe dijitalleşme ve sürdürülebilir verimlilik, madencilik, demir, çelik ve mineral endüstrisinde dijitalleşme, petrol & doğalgaz petrokimya için sürdürülebilir dijital gelecek konuları ve akıllı makinelerin dijital dönüşüm yolculuğu konuşulacak.

SchneiderElectric müşterilerine açık ve bağımsız iş ortağı olma fırsatını sunuyor ve  pandemi sonrası dünyada gelişmek için ihtiyaç duydukları çeviklik ve esnekliği elde etmelerini sağlıyor.

Geleceğin endüstrileri eşi görülmemiş bir esneklik gerektiriyor ve bunun çözümü açık ve yazılım odaklı endüstriyel otomasyon olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı ve sürdürülebilir üretim de bu noktada başlıyor. Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti ve makine öğrenmesi sayesinde yeni inovasyonlar gerçekleşiyor, ancak bunların tam potansiyeli kapalı endüstriyel sistemlerde gerçekleştirilemiyor. Verimlilik, esneklik ve sürdürülebilirlik düzeyine ulaşmak için cesur olmak gerekiyor. SchneiderElectricoperasyonel veri yönetimi ve endüstriyel yazılımın sinerjisi ile genişleyen kabiliyetler sayesinde müşterilerine açık ve bağımsız iş ortağı olma fırsatını sunuyor.

Geleceğin Veri Merkezleri ve Geleceğin İş Ortakları

İnovasyon Zirvesi Türkiye, 2 Kasım tarihinde “Geleceğin Veri Merkezleri”, 4 Kasım tarihinde “Geleceğin İş Ortakları” konularının ele alındığı konuşmalar ve oturumlarla devam edecek. Düzenlenen oturumlarda dijital ekonomide rekabet gücünü korumak amacıyla cesur fikirler ve inovasyonlara ihtiyaç duyulduğunun ve SchneiderElectric’in düzenlediği bu Zirve ile müşterilerini ve iş ortaklarını bu çağa öncülük etmeleri yolunda desteklediğinin altı çiziliyor. 

Schneider Electric İnovasyon Zirvesi, Bloomberg HT iş birliği ile devam ediyor…

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, Sabancı Holding eski CEO’su Yönetim Danışmanı Mehmet Göçmen ve GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’nun katılım göstereceği, moderatörlüğünü Bloomberg HT Araştırma Müdürü Gizem Uzuner’in yapacağı panelde “İklim Krizine Karşı Sürdürülebilir Kalkınma İklimi: Ne Kadar Kalıcı?” konusu konuşulacak.

Bloomberg HT tarafından düzenlenecek “Sürdürülebilirlik ve İnovasyonun Makroekonomisi” adlı panele ise, Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen, Bloomberg HT Yorumcusu Gökhan Şen ve Bloomberg HT Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran katılacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@