banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Teknopark İstanbul IDEF’23’de yeni anlaşmalara imza attı

Teknopark İstanbul 16’ncısı düzenlenen IDEF’23 Fuarı’na Ar-Ge firmaları ve Cube Incubation Kuluçka Merkezi’nde yer alan girişimcileri ile birlikte katılıyor.

Endüstri Güncel 27.07.2023, 11:30 31.07.2023, 15:30 Melike Kaya Bayram
29
Teknopark İstanbul IDEF’23’de yeni anlaşmalara imza attı

Dünyanın en prestijli savunma sanayi fuarları arasında yer alan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın 16’ncısı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı katkılarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Yeni ürünlerin ve teknolojilerin sergilendiği, dünya çapında üst düzey devlet ve özel sektör yetkililerinin katılım gösterdiği IDEF’23, Teknopark İstanbul için kampüsünde faaliyet gösteren firmaların yeni teknolojileri ve ürünlerini sergileyeceği önemli bir etkinlik.

Ülkemiz ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın savunma sanayii alanında en yeni savunma sanayii sistemlerin tanıtıldığı IDEF’23 kurumlar ve katılımcılar nezdinde son derece önemli bir konumda, bu yıl da önde gelen firmalara ve kurumlara ev sahipliği yapan etkinlikte Teknopark İstanbul Salon 12’de yer alan 1225B numaralı standında misafirlerini ağırlıyor.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: “Ülkemizdeki teknoloji kuruluşlarının bir arada sinerji oluşturarak üretimde yerli ve milli oranını artırmak stratejisi ile kurulmuş Teknopark İstanbul için ‘IDEF’ katılım göstermekten her zaman mutluluk duyduğumuz bir organizasyon. Derin teknoloji merkezimiz Teknopark İstanbul, alt yapısı ve kalitesiyle teknoloji firmalarından savunma sanayiine, ulaşımdan enerjiye, yaşam bilimlerinden biyoteknolojiye ve siber güvenlikten yapay zekaya birçok teknoloji firması için çekim merkezi konumunda. Bugün burada Teknopark İstanbul olarak kampüsümüzde faaliyet gösteren firmalarımızla birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Teknopark İstanbul’dan girişimcilik odaklı stratejik iş birlikleri anlaşması

IDEF’23 ilk gününde Teknopark İstanbul’un 5 yeni anlaşmasının imza törenine ev sahipliği yaptı. BMC, Alstom, STM, Sanlab ve Key4 ile gerçekleştirilen girişimcilik odaklı stratejik iş birlikleri imza törenleri; ilgili kurumların üst düzey yöneticileri ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Teknopark İstanbul’un sunduğu stratejik iş birliği; bilgi, deneyim, altyapı ve yetenek havuzlarının karşılıklı kullanımına dayanıyor ve sürekli gelişen bir ekosistem oluşturulmasını kapsıyor. İş birlikleri kapsamında ilgili şirket, Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’un hizmetlerinden faydalanabilecek. Bununla birlikte, Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’un tasarlayacağı tanışma etkinlikleri, kurum içi girişimcilik programları, tematik hızlandırma programları ve açık inovasyon programlarından da yararlanarak bulunduğu sektör ile ilgili yenilikçi iş fikirlerine ve girişimcilere öncelikli olarak erişebilecek. Bu kapsamda Teknopark İstanbul, tarafların ihtiyaç duyabileceği girişim özelliklerinin belirlenmesine, başvuran girişimlerin değerlendirilmesi gibi birçok noktada destek olacak.

Teknopark İstanbul, savunma sanayii alanında birçok projeye ev sahipliği yapıyor

Kampüsünde faaliyet gösteren 9 bini aşkın mühendis, Ar-Ge merkezleri, üniversiteler, laboratuvarlar, firmalar ve kuluçka merkezi ile Türkiye’nin önde gelen derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul, savunma sanayii alanında birçok projeye ev sahipliği yapıyor.

IDEF’23’de Cube Incubation standında Seft ve Focus firmalarıyla yer alıyor ayrıca her gün 2 kuluçka merkezi girişimcisi de etkinliğe katılım gösteriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@