banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Uzak Ülkeler Stratejisi Pazarı Genişletecek, İhracatı Arttıracak

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği 18 ülkeyi kıskaca aldı.

Endüstri Güncel 10.03.2023, 13:15 Melike Kaya Bayram
79
Uzak Ülkeler Stratejisi Pazarı Genişletecek, İhracatı Arttıracak

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla üretim gücü ve ihracat rakamlarını artırdı. Yaratılan üretim hacmiyle iç piyasanın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayan mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü dünya ticaretinde söz sahibi olmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, “Sektörümüz 2023 yılına çok hızlı başladı. Hepimiz sıkı çalışıyoruz. Bu yıl özellikle hedefimizde ABD, Avustralya, Çin ve Güney Kore var. Uzak ülkeler Stratejisi kapsamında 18 ülkede faaliyet göstereceğiz ancak bu 4 ülkeye ayrı bir yoğunlaşacağız. Amacımız bu pazarlarda sektörümüzün güç kazanmasını sağlayarak ihracat rakamlarımızı artırmak. Bunun için yola çıktık ve çalışmalara başladık” dedi.

İlk ticaret heyeti etkinliğini Amerika’da gerçekleştirdi

Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında çalışmalarını sürdüren İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin 28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentine düzenlediği genel nitelikli ticaret heyeti etkinliğine katılım gösterdi. Gerçekleşen etkinlikte mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün yanı sıra  tekstil, elektrik-elektronik, hizmet ve halıcılık sektörlerinden katılımcılar da heyette yer aldı. Yıl boyunca düzenlenecek çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkan, "İhracattan en büyük payı komşu ülkelerimizden alıyoruz ancak bakanlığımızın hazırladığı strateji ile artık uzak ülkelerden de önemli bir pay almak istiyoruz. Bu noktada Amerika da yakından takip ettiğimiz büyük bir pazar. Hem Amerika hem de diğer ülkelerde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle ihracat rakamlarımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çalışmalar yıl boyunca devam edecek

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman ürünleri İhracatçıları Birliği yaptığı planlamalar dahilindefaaliyetlerini yıl boyunca yoğun bir şekilde sürdürecek. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik genel ticaret heyeti düzenlenmesinde görev alan birlik, planlama kapsamında CIFF Guangzhou 2023, KOFURN 2023, Furniture China 2023 ve High Point Market 2023 – Fall fuarlarına milli katılım düzenleyecek. Bunların yanı sıra LasVegas market 2023 fuarına ziyaret gerçekleştirecek birlik, Avustralya’ya sektörel ticaret heyeti, İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı 2023’e de alım heyeti gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@