banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Sapro’dan 2 Milyon Euro’luk ‘Ultra Saf Su Arıtma Sistemi’ Yatırımı

Tüm dünyaya özel markalı ıslak mendil üretimi yapan Sapro, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık ilkelerine bağlı olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Endüstri Yatırım 18.03.2024, 13:45 Melike Kaya Bayram
398
Sapro’dan 2 Milyon Euro’luk ‘Ultra Saf Su Arıtma Sistemi’ Yatırımı

Türkiye’nin ve dünyanın dev perakende şirketleri için ürettiği private label ürünleriyle ıslak mendil üretiminde ve ihracatında lider olan Sapro, ıslak mendil üretiminde kullanılan suyun kalitesini artırmak amacıyla 2 Milyon Euro yatırımla ‘Ultra Saf Su Arıtma Sistemi’ni hayata geçirdi. Avrupa Farmakopesi standartlarına uygun olarak tasarlanan yeni sistem; sudaki bakteri, virüs, mikrop ve diğer zararlı kimyasalları %99,99 oranında arındırıyor.

İnsan sağlığı için daha güvenli ıslak mendiller

Su, ıslak mendiller için en önemli bileşenlerden biri. Islak mendilde kullanılan suyun kalitesi, ürünlerin hijyen ve güvenliği açısından oldukça önemli. Sudaki bakteri, virüs, mikrop ve diğer safsızlıklar, zamanla mikrobiyolojik üreme gerçekleştirerek ürün güvenliğini tehdit ediyor ve cilt tahrişine, enfeksiyona ve hatta hastalığa neden olabiliyor.

Sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık ilkelerine bağlı olarak yatırımlarını sürdüren Sapro, ıslak mendil üretiminde kullanılan proses suyunu, hayata geçirdiği yeni ultra saf su arıtma sistemi sayesinde %99,99 oranında bakteri, virüs ve mikroplardan arındırıyor. Geliştirilen yeni su arıtma sistemi, üretilen ıslak mendillerin insan sağlığı için daha güvenli olmasını sağlıyor. Yeni hijyenik su arıtma sistemi, çok aşamalı bir filtreleme sürecine sahip. Bu süreç, suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini iyileştiriyor. Sistem ayrıca, kimyasal kullanmadan hat temizliği yapılmasına da olanak sağlıyor.

Ayda 500 ton su tasarrufu sağlıyor

Gıda endüstrisinde kullanılan düzeyde hijyenik su arıtma sağlayan yeni yatırımları sayesinde ürünlerinin daha da güvenli hale geldiğinin altını çizen Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, "Yeni su arıtma sistemimiz, sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık ilkelerimize olan bağlılığımızı gösteren önemli bir yatırım. Bu sistem sayesinde, ürün güvenliğinin yanı sıra hem su tasarrufu yapıyor hem de çevreye duyarlı bir üretim sürecini benimseyerek çevreye olan etkimizi azaltıyoruz. Yeni sistemimiz ayda 500 ton su tasarrufu yapılmasını sağlıyor.  Bu, hem şirketimiz hem de gelecek nesiller için önemli bir kazanç." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@