banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Formula 1 Bahreyn Pisti’nin Güneş Enerjisi YEO’dan

YEO Teknoloji, Bahreyn’de 84,8 MWp kapasiteli Güneş Enerjisi Projesi için Bahreyn’de kurulu GETAS Energy Company W.L.L. ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Enerji 24.10.2023, 13:00 Melike Kaya Bayram
20
Formula 1 Bahreyn Pisti’nin Güneş Enerjisi YEO’dan

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, dünyanın farklı kıtalarında gerçekleştirdiği projelerle büyümeye devam ediyor. YEO Teknoloji’nin %100 iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş., Bahreyn hükümeti tarafından 20 yıl alım garantisi verilen 84,8 MWP kapasiteli 4 ayrı yerde inşa edilecek Güneş Enerjisi Santrali Projesi için GETAS Energy Company W.L.L. şirketi ile iş birliği sözleşmesi imzaladı. Anlaşmayla birlikte YEO Teknoloji, Formula 1 Bahreyn Pisti, Bahreyn Üniversitesi, Bahreyn Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi ve Al-Dana Amphiteatre için güneş enerjisi santralleri inşa edecek.

Ortadoğu’nun ilk F1 pisti

Anlaşma kapsamında aralarında Bahreyn Formula 1 pisti de olan toplam 84,8 MWp kapasiteli 4 ayrı GES projesinin yatırımcısı olan GETAS Gulf Solar Energy Company W.L.L'nin (SPV) %10 hissesi YEO Enerji Yatırımları A.Ş.'ye devredilecek. Bahreyn Grand Prix’si, Ortadoğu'da düzenlenen ilk Formula 1 yarışı olarak biliniyor. Söz konusu iş birliği ile Bahreyn Formula 1 Pisti’nde 23,5 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali anahtar teslim olarak inşa edilecek. Ayrıca Bahreyn Üniversitesi, Bahreyn Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi ve Al-Dana Amphitheatre kurumları için toplamda  61,3 MWp olan üç güneş enerjisi santralinin (GES) anahtar teslim inşa hakkı, YEO Teknoloji'ye ait olacak.

YEO Teknoloji, geçtiğimiz günlerde de Gürcistan’da 69 MWp kapasitesi olan projenin anahtar teslim inşaası ve YEO Yenilenebilir A.Ş.’nin yatırımcı ve işletmeci olarak %49 oranında ortak olacağı projeyi de duyurmuştu.

Hedef 2030’da 1 GW kapasiteye ulaşmak

Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediklerini belirten YEO Teknoloji CEO'su Tolunay Yıldız, anlaşma hakkında şöyle konuşuyor: “Bu iş birliğiyle şirketimiz, yatırımcı kimliği ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofisleri ve iş yapma kabiliyetiyle global oyuncu olma yolunda yeni bir adım daha attı. Dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odaklı çalışmalarımızla yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm alanlarında kapsamlı çözümler sunmayı sürdüreceğiz. Daha yaşanabilir bir dünya için ‘Bizce mümkün’ diyerek yolumuza devam ediyoruz.”

YEO Teknoloji, özellikle yenilenebilir enerji alanında EPC olarak konumlanarak uçtan uca çözümlerle anahtar teslim kurulum hizmeti veriyor. Oluşturduğu aktif global iş geliştirme ağının yanı sıra, finansal alanda yaptığı iş birlikleriyle de yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara; finans, proje, lisans, mühendislik, inşaat, satın alma, denetim gibi konularda kalıcı çözümler üretiyor. YEO Teknoloji, söz konusu yetkinliklerle 3 kıtada 30’un üzerinde ülkede 225’ten fazla projeyle Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da dünyanın her noktasına enerji ve endüstriyel çözümler ulaştırıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@