banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Faydasıçok Vakfı, Deprem Bölgesine Olan Yardımlarını Sürdürüyor

Faydasıçok Vakfı, Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Kahramanmaraş Elbistan Avrupalı Türk Konutları konteyner alanına kütüphane ve oyun alanı kurdu.

Güncel 12.04.2023, 13:15 12.04.2023, 13:06 Melike Kaya Bayram
62
Faydasıçok Vakfı, Deprem Bölgesine Olan Yardımlarını Sürdürüyor

11 ilimizi etkileyen büyük depremin ilk anından itibaren bölgeye ayni yardımlarda bulunan Faydasıçok Vakfı, deprem bölgesine yönelik yardımlarını eğitim alanında genişletti. Vakıf bölgedeki öğrencilerin kütüphane, oyun ve sosyal alan ihtiyacından hareketle Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elbistan Belediyesi iş birliğinde Kahramanmaraş Elbistan Avrupalı Türk Konutları konteyner alanına kütüphaneve oyun alanı kurdu. Temin ettiği konteyneri kütüphaneye, sahra çadırını ise oyun alanına dönüştüren vakıf, Hasçelik ve Faydasıçok Vakfı bünyesinde yaptığı yardım çağrısı sonucunda gönüllülerin desteğiyleöğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye, oyuncak ve eğitimle ilgili malzemeleri tedarik etti. Öğrencilerin teknolojiye erişimlerini sağlamak adına kütüphane ve çadırı; bilgisayar, tablet, projeksiyon cihazı ve yazıcı gibi teknolojik ekipmanlarla donattı. Deprem yardımlarında üniversite öğrencilerini unutmayan ve bölgedeki 44 öğrenciye afet sonrası maddi destek sağlayan vakıf, 2022-2023 eğitim öğretim yılında bursiyer kontenjanlarının tamamını deprem bölgesindeki üniversite öğrencilerine ayırma kararı aldı.

Faydasıçok Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok: “Vakıf olarak deprem bölgesindeki temel ihtiyaçların karşılanması adına yaptığımız ayni yardımlarımız sonrası, eğitim anlamında da eksikleri gidermek adına hızla harekete geçtik.İlk etaptabölgeningereksinimlerininbelirlenmesi için Elbistan Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime kurduk. Öğrencilerin ders çalışabileceği bir ortama ve anaokulu, ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin oyun ve sosyal alana ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Sonrasında bölgeye kütüphaneye dönüştürdüğümüz konteynerimizi ve oyun alanına dönüştürdüğümüz sahra çadırımızı kurduk. Kütüphane ve oyun alanımızla deprem bölgesindeki çocuklarımızın bir taraftan eğitimleri için ihtiyaçları olan bilgi kaynaklarını karşılamak bir yandan da onlarıiçinde bulundukları ortamdan az da olsun uzaklaştırarak sosyalleşmelerine katkı sağlamak istedik. Bölgedeki bir diğer yardım adımımız üniversite öğrencilerine sağladığımız burslarımız ile de bu dönemde gençlerimizin, maddi kaygılardan uzak kalmalarını ve sadece derslerine odaklanmalarını amaçladık. Vakıf olarak, gençlerimizi ve çocuklarımızızor zamanlarda burslarımız ve kişisel gelişim eğitimlerimiz ile destekleyerek yanlarında olmaya, eğitim hayatlarını kesintiye uğramadan devam ettirilmeleri için destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@