banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

İşletmelerin Gıda İsrafına FAZLA Çözümü

30 bin ton gıdayı israftan kurtaran Fazla Gıda, şimdi de “FAZLA” uygulamasıyla gıda işletmelerinin “israfa dur” derken ek gelir elde etmelerini sağlıyor.

Güncel 15.02.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
104
İşletmelerin Gıda İsrafına FAZLA Çözümü

Dünyada üretilen her 3 gıdadan 1’i çöpe gidiyor. İsraf olan gıda bir taraftan toplam karbon emisyonunun %8’ine sebep olurken, diğer taraftan da bu israfın belli bir kısmının kurtarılması bile bugün dünyada açlık çeken 800 milyon insanın bu sorununu çözebilir durumda.

2017 yılından bu yana 30 bin ton gıdayı kurtaran, bu sayede 75 bin tondan fazla karbon salımını engellemiş olan ve kurtardığı gıdaların bir kısmını bağış operasyonları aracılığıyla aylık bazda düzenli olarak 1.100.000’in üzerinde ihtiyaç sahibine ulaştıran Fazla Gıda’nın HORECA işletmelerine ve perakendecilere hitap eden FAZLA uygulaması hem israfı önleyecek hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

FAZLA uygulaması; restoran, kafe, mezeci, pastane ve market gibi işletmelerin gün içinde satışını gerçekleştirememe ihtimali olan, üretim fazlası veya çeşitli sebeplerle ertesi güne kalma riski taşıyan ürünlerini son tüketiciye ön satış yaparak gün sonunda indirimli fiyatlarla buluşturduğu bir uygulama. Bu şekilde gıda satış noktaları gün sonunda ellerinde kalan ürünleri ile gıda kurtarma hareketinde yer alırken yeni müşterilere de erişim imkanı buluyor. FAZLA uygulaması ayrıca fazla üretilen ürünler üzerinden işletmelerin finansal kazanç elde etmelerine ve atık oluşumuna bağlı karbon ayak izlerini en aza indirmelerine de olanak tanıyor.

Fazla Gıda Pazarlama Müdürü Koray Koçer, “Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde gıdaların yüzde 10’u ila 20’si arası her gün israf oluyor. Fazla üretim ya da gün içerisindeki düşük talep nedeniyle satılamayan bu gıdalar hala tüketime uygun durumdayken çöpe gidiyor. FAZLA, bu taze gıdaların %50 indirimli şekilde tüketicilerle buluşmasını sağlıyor. İşletmeler, gün içerisinde satamama riski gördükleri ürünleri sürpriz kutular şeklinde uygulamada listeliyor. Tüketiciler uygulama üzerinden diledikleri işletmelerin sürpriz kutularını satın alarak belirlenen teslimat saatinde işletmeye giderek kutularını teslim alıyor. Gün içerisinde satılamayan taze ürünlerle dolu olan kutular tüketicilere her seferinde farklı ve sürpriz lezzetler sunuyor. Yani işletmelerin günlük olarak ürettiği ancak gün içerisinde satma şansı bulamadığı ürünler FAZLA uygulaması aracılığıyla tüketicilerle buluşuyor. Uygulamamız şimdilik sadece İstanbul’da binlerce tüketiciye ve yüzlerce işletmeye ulaştı. 2022 içerisinde tüm Türkiye’de yer almak için çalışmalarımız hızla sürüyor. FAZLA uygulamasında yer almak, işletmeler için tamamen ücretsiz. Hareketimize katılmak isteyen işletmeler FAZLA uygulaması içerisinden ya da www.fazla.com websitemizden bize ulaşabilirler.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@