banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Japon gıda devi Ajinmoto Türkiye'nin yeni CEO'su açıklandı

36 ülkedeki 120 fabrikası ve 34 binden fazla çalışanı ile Japonya’nın en büyük gıda şirketi olan Ajinomoto’nun Türkiye CEO’su, Pürnur Üner Öbek oldu.

Güncel 10.05.2023, 13:45 Melike Kaya Bayram
59
Japon gıda devi Ajinmoto Türkiye'nin yeni CEO'su açıklandı

Türkiye’de güçlü yatırımlarla büyümeye devam eden Ajinomoto, Kükre Gıda A.Ş.’nin yüzde 50’sini 2013 yılında satın almış, 17 Ağustos 2017’de imzalanan sözleşme ile ise Kükre Gıda’nın kalan hisselerinin de sahibi olmuştu. Türkiye’nin önde gelen gıda markalarından Bizim Mutfak ürünlerini üreten Örgen Gıda’yı da Yıldız Holding’den 2017 yılı içinde satın alan Ajinomoto, böylece Türkiye’deki yatırımlarını güçlendirmişti. Bu satın almalarla birlikte 2017 Nisan ayından bu yana Ajinomoto Türkiye İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sinan Altun, bu değişiklikle birlikte görevini Pürnur Üner Öbek’e devretti.Ajinomoto Türkiye’de CFO olarak görevini yürüten Pürnur Üner Öbek, Nisan ayı itibariyle Ajinomoto Türkiye’nin yeni İcra Kurulu Başkanı oldu.

PÜRNUR ÜNER ÖBEK KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Pürnur Üner Öbek, iş hayatına bankacılık sektöründe başladı. Kariyeri boyunca hızlı tüketim ürünleri, asansör-yürüyen merdiven, eğlence ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren çokuluslu ve yerel şirketlerin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Unilever, Philip Morris, Uno, Schindler, Mars Entertainment, Eczacıbaşı-Baxter şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında; finans, operasyon ve genel yönetim alanlarında üst düzey yönetici pozisyonlarında bulundu. Son olarak, 2017 yılında Japonya kökenli global gıda ve amino-bilim devi Ajinomoto’nun Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarının üreticileri Örgen ve Kükre Gıda’yı satın alması sürecinde, gruba CFO olarak katıldı. İki firmanın Ajinomoto İstanbul çatısı altında entegrasyonuna; sonrasında dönüşümüne veperformans artışına yönelik yapısal projelerde liderlik rolleri üstlendi.Uzmanlık ve deneyimlerini tanımlayan alanlar arasında; belirsiz ortamlarda kriz ve değişimyönetimi, şirket ve organizasyonların yeniden yapılanmaları, teknoloji dönüşüm projeleri ve şirket satın alma ve birleşmeleri yer alıyor.Pürnur Üner Öbek, University of Washington Foster Business School Üst Düzey Yönetici Programı mezunudur. Aynı zamanda AOEC yönetici koçluk sertifikasına sahiptir ve mentorluk programlarında yer almaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@