banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Perfetti Van Melle Türkiye 5. kez Avrupa’nın En İyi İşverenleri Sertifikasını Aldı

Her yıl uluslararası çapta düzenlenen değerlendirmeler sonucunda verilen Top Employers Institute Ödülü’nün 2024 yılı sahiplerinden biri Perfetti Van Melle Türkiye oldu.

Güncel 31.01.2024, 13:30 31.01.2024, 12:18 Melike Kaya Bayram
329
Perfetti Van Melle Türkiye 5. kez Avrupa’nın En İyi İşverenleri Sertifikasını Aldı

Vivident, Mentos, Chupa Chups, Big Babol gibi markaların üreticisi Perfetti Van Melle Türkiye; Avrupa’nın ve Türkiye’nin en çok çalışılmak istenen lider şirketlerine verilen ‘Top Employers’ sertifikasını 2024 yılı için de tekrar almaya hak kazandı.  

Grup şirketleri bazında, global ve lokal olarak aday olunabilen ve 2018 yılında Türkiye’den yerel bazda tek gıda şirketi olarak bu ödülü almaya hak kazanan Perfetti Van Melle Türkiye; bu başarısını 7 yıldır aralıksız sürdürüyor.

PVM Türkiye’nin istikrarlı bir çalışma ortamı yaratma azmine dikkat çeken ödülle ilgili Perfetti Van Melle Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Deniz Kafkas, “Bu yıl da layık görüldüğümüz ‘En İyi İşveren Ödülü’ çalışanlarımızın gücünü ortaya koyarak Perfetti Van Melle Türkiye’yi çalışılacak en mükemmel iş yeri yapmaya devam ettiğimizi göstermektedir. Çalışanlarımızın deneyimlerini iyileştirme konusunda gösterdiğimiz çabaların Top Employer Institute tarafından ödüllendirilmesi bizleri çok gururlandırdı. Bu ödül, bizim motivasyonu artırıcı ve çalışan haklarına saygılı bir perspektife sahip olduğumuzun göstergesidir.” dedi.

Kafkas, insan odaklı yaklaşımın PVM Türkiye’de tüm uygulamaların temelinde konumlandırıldığını ifade ederek şunları söyledi: “PVM Türkiye olarak 2024 yılında ülke bazında aldığımız bu ödülün sınırlarını aşıp Avrupa ödülüne taşınmasından büyük onur duyuyoruz. Perfetti Van Melle Avrupa İş Ünitesi olarak başvurduğumuz ‘Top Employer Europe’ sertifikasını da bu yıl 5. kez almayı başardık! Gerek grup gerekse ülke içerisinde her zaman en iyi uygulamalara odaklanarak pek çok başarıya imza attık. Kazandığımız bu ödül ile ülkemizin en iyi işverenlerinden olduğumuzu bir kez daha kanıtlamanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye’de yerel İK uygulamaları alanında sunduğumuz örnek çalışmalarımızla, Grup içerisinde bağlı bulunduğumuz iş ünitesinin de bu deneyime katılımlarını sağlamış olduk. Yine bağlı bulunduğumuz Avrupa İş Ünitesi bölgesinin en yüksek skorlarından birini alarak hem bölgeye örnek uygulamalarımız ile yol göstermiş, hem de bu alanda yıldan yıla yükselen ve kıyas datasında arayı her yıl daha da açarak geliştirmeye odaklı sürdürülebilir çalışmalar konusunda iddiamızı ortaya koymuş olduk. 6 ana kategorinin her birinde piyasa kıyas verisine göre açık ara önde ilerlerken, her yıl kendimizi geliştirmek için yeni hedefler belirleyerek ajandamıza devam edeceğiz.”

İnsan Kaynakları Yönetiminde mükemmelliği ödüllendiren küresel otorite, Top Employers Institute, organizasyonları “En İyi İK Uygulamaları” anketine katılım ve anketin sonuçlarının denetlendiği bir süreç sonrasında puanlama esasına göre değerlendiriyor. Söz konusu anket, içlerinde “İnsan Stratejisi, Çalışma Ortamı, Yetenek Yönetimi, Öğrenme, Refah, Çeşitlilik ve Dahil Etme” ve daha fazlasının yer aldığı 20 ana başlıktan oluşan 6 İK alanını kapsıyor.

Türkiye’deki 2 üretim tesisi ve 1000’i aşkın çalışanıyla Perfetti Van Melle Türkiye’nin, ‘Top Employers’ sertifikasyon sürecinde; Yetenek Yönetimi, İşgücü Planlama, Yeni Personelin Adaptasyonu, İşe Alım, Öğrenme ve Gelişim, Performans Yönetimi, Lider Gelişimi, Yedekleme ve Kariyer Planlama, Kültür, Ücretlendirme ve Yan Haklar gibi 20 ana başlık altında 600'den fazla çalışma koşulu ve kriterlerin yeterliliği denetlendi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@