banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Tarımda Cinsiyet Eşitsizliği Üretimin Önünü Kesiyor Tarımda Kadın Varsa Hayat Var

Aronyayı Türkiye’ye ilk defa getiren kadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tarımda cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor.

Güncel 06.03.2024, 11:30 Melike Kaya Bayram
192
Tarımda Cinsiyet Eşitsizliği Üretimin Önünü Kesiyor Tarımda Kadın Varsa Hayat Var

Kadınların ekonomik, sosyal, kültürel alanda başarılarını anma ve destekleme amacıyla her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü ile toplumda cinsiyet eşitliğin ve kadın hakları konularına dikkat çekiliyor. Türkiye’nin adını daha önce duymadığı, sağlık ve lezzet dolu süper meyvesi aronyayı ülkemize getiren kadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, kadın çiftçilere destek sağlayarak başarı dolu girişim hikâyelerine de öncülük ediyor.

Dünyada aronya konusunda uzman, sayılı Agronomist ten biri kabul edilen Dr. Aronia Kurucusu Aylin Kalafatoğlu, konuyla ilgili şu sözleri söyledi: “Tarım sektöründe kadınlar, gelir, eğitim ve kaynaklara erişim konusunda maalesef erkeklere göre daha düşük olanaklara sahipler. Ancak biz, bu eşitsizliklere karşı mücadelede etkili bir adım atmaya kararlıyız. Kadın çiftçilere yönelik eğitim ve bilinçlendirme programlarıyla, sektörde daha etkin görev almalarına olanak tanıyoruz. Kadın çiftçilerin daha etkili ve bağımsız bir şekilde çalışabilmeleri için verdikleri emeği değerli kılmak, sadece cinsiyet eşitliği için değil, toplumun genel kalkınması için de kritik bir öneme sahiptir. Kadınlara sağlanan destek ve fırsatlar, tarımsal üretimde adil ve sürdürülebilir bir geleceğin temelini oluşturacaktır. Özellikle vurgulamak isterim ki, kadın çalışanlarımızın sayısı erkeklerden daha fazla, kadın eğitmenlerimizin olmasına özen gösteriyoruz. Ücret eşitliği prensiplerine sıkı sıkıya bağlıyız. Tarım sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini azaltmak için yapılan değişiklikler, eğitim, bilinçlendirme ve politika düzeyinde atılan adımlar, daha adil bir toplumun inşasına katkı sağlayacaktır. Tarımda cinsiyet eşitliği sağlandığında, üretimde daha başarılı bir noktaya geleceğimize inanıyoruz. Biz bu amaca ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel Kalkınma Amaçları’nın tümünü benimseyip şirket vizyonunu oluşturduklarını belirten Kalafatoğlu, “ Küresel Kalkınma Amaçları’na uyan nadir şirketlerden biri olarak sürdürülebilir bir dünya için çabamızı her geçen gün artırıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve benimsediğimiz kurallar ile daha pozitif ve kalıcı bir etki yaratmaya devam ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@