banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Daha güvenli işletmeler için lider markalarla uzman çözümler sunuyor

Müşterilerinin, 18 yılı aşkın süredir tecrübelerine güven duyduğunu ifade eden Set Teknik Satış ve Teknik Hizmetler Direktörü Öznur Sun ile endüstrinin riskli sahalarından gelen güncel teknik emniyet, sürekli emisyon ölçüm ve proses gaz analiz sistemleri, yanma teknolojileri talepleri ve firmanın devreye aldığı güncel projeler ve sektörel ihtiyaçlar üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Proses Çözümleri 11.10.2022, 07:42 Serkan KIRAÇ
1587
Daha güvenli işletmeler için lider markalarla uzman çözümler sunuyor

Müşterilerinin, 18 yılı aşkın süredir tecrübelerine güven duyduğunu ifade eden Set Teknik Satış ve Teknik Hizmetler Direktörü Öznur Sun ile endüstrinin riskli sahalarından gelen güncel teknik emniyet, sürekli emisyon ölçüm ve proses gaz analiz sistemleri, yanma teknolojileri talepleri ve firmanın devreye aldığı güncel projeler ve sektörel ihtiyaçlar üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi ve sektör tecrübenizi tanıyabilir miyiz?

2001 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. İngiltere’de Middlesex Üniversitesi’nde Executive MBA eğitimimi tamamladım. Kariyerimin büyük çoğunluğunda İngiltere’de elektrik mühendisliği alanında üretim yapan bir firmada satış ve servis birimlerini yönettim. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra bu sektördeki tecrübem Set Teknik firması ile başladı. Son 7 yıldır da Set Teknik’te çalışıyorum. İlk 3 yılımda Satış ve Pazarlama Müdürü olarak başladığım görevime 2018 yılından itibaren Satış ve Teknik Hizmetler Direktörü olarak devam ediyorum.

Set Teknik’i ekibi, ürün grupları ve sektöre özel çözümleriyle kısaca tanıyabilir miyiz?
Firmamız; teknik emniyet-gaz algılama ve çevre kirliliği analiz sistemleri konusunda hizmet vermek amacı ile 2004 yılında kuruldu. Gaz ve Alev Algılama Sistemleri, Kişisel Koruyucu Ekipmanları, Uyarı Ekipmanları,  Emisyon Ölçüm Sistemleri, Gaz Analiz Sistemleri, Kompakt Alev Monitörleri, Fırın İçi Kamera Sistemleri&Termografi, Ateşleyiciler ve Suda Yağ Tespit Sistemleri alanında, müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayarak en uygun çözümleri sunmak, müşteri memnuniyetini ve sürekliliğini sağlamak için 18 yıllık satış ve teknik destek tecrübesi ile hizmet veriyoruz. Firmamız çalışma konuları ile ilgili projelendirme, satış ve satış sonrası teknik servis hizmetlerini, tüm Türkiye'de uzman satış ve teknik servis personeli ile sunuyor.

Teknik servisimiz TSE Hizmet Yeterlilik ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik belgelerine sahip olup, satışını yapmış olduğumuz tüm cihaz ve sistemlerin kalibrasyon ve bakım hizmetlerini, kendi bünyemizde bulunan teknik servis kadromuz ile sağlıyoruz. Teknik ekibimiz exproof ekipman montaj ve bakım eğitimi almış olup, TÜV AUSTRIA TURK tarafından başarılı bulunarak sertifikalandırılmıştır.

Ayrıca satış sonrası sözleşmeli müşterilerimize sunduğumuz ayrıcalıklar kapsamında sözleşmenin içeriğine göre hizmet vererek müşterilerimizin birçok avantajdan yararlanmasını sağlıyoruz.

Projelendirme & danışmanlık, devreye alma & montaj, eğitim, bakım & servis, kalibrasyon, KGS3, sözleşmeli teknik hizmetler ve uzaktan destek; müşterilerimize sunduğumuz teknik hizmetler arasındadır.

Petrokimya ve kimya sektöründe gelen en güncel talepler nelerdir?
Bu sektörden Teknik Emniyet Bölümümüze en çok aldığımız talepler, yanıcı patlayıcı gazları algılamakta kullanılan infrared sensörlü Honeywell Search Point Optima Plus gaz dedektörü, çok düşük konsantrasyonları dahi ciddi tehlikelere yol açabilecek gazlar olan VOC algılamakta kullanılan PID sensörlü Honeywell RAE Guard II ve E2S marka siren, flaşör ve acil çağrı butonlarıdır. Bu taleplerin bir kısmını stoktan hızlı şekilde karşılıyoruz.

Yanma Teknolojileri Bölümümüzde ise proses güvenliği ile ilgili ürünlerimizin talepleri son zamanlarda çok yoğunlaştı. Özellikle yanma prosesinin güvenli bir şekilde başlatılması ve kontrol edilmesi için projelendirdiğimiz Durag Group ateşleyiciler ve alev monitörleri ile ilgili talepler üzerinden çalışmalarımız son hız devam etmektedir.

Tesislerin genelde seçim kriterleri veya birlikte çalışacakları markalardan bekledikleri neler oluyor?
Yaptığımız iş gereği insan ve tesis güvenliği en başta gelmektedir. Çalıştığımız firmalar da bu konulara oldukça önem vermektedir. Bu sebeple proseslerini devam ettirirken çalışan ve tesis güvenliğini en üst seviyede tutmayı sağlayacak ekipmanlara sahip olmak firmaların öncelikleri arasındadır. Hem 18 yılı aşkın tecrübesiyle Set Teknik ismi hem de çalıştığımız Siemens, Durag, Gasmet, Honeywell, Enotec gibi hepsi alanında öncü olan temsilcisi olduğumuz markalar, müşterilerimizin bu taleplerini karşılamaktadır.

Teknik Emniyet Bölümümüzün yanı sıra Yanma Teknolojileri Bölümümüzün çalışma alanında; en kaliteli, en az bakım gerektiren ve proses şartlarının zorluklarına en çok dayanabilecek şekilde ürünlerden beklentiler bulunmaktadır. Seçim kriterlerinde bu ve bunun gibi sebeplerden IP, SIL ve EX kategorizasyonu büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte gerekli sertifikasyonlarını tamamlamış ve prosese uygun malzemelerin kullanıldığı ekipmanların seçimi vazgeçilmez bir gerçektir.

Sektörde markanızın son dönemde gerçekleştirdiği proje örnekleri nelerdir?
Teknik Emniyet, Çevre Teknolojileri ve Yanma Teknolojileri Bölümlerimizde ISO 500 listesindeki çoğu firma ile çalıştığımızı söylemek sektörde hangi konumda olduğumuzu kanıtlayacak niteliktedir.

Özellikle petrokimya sektöründe birçok önemli projeye imza attık. Honeywell gaz ve alev algılama sistemleri ve E2S uyarı ekipmanları ile sektörün önde gelen firmaların tesislerine en doğru ve en verimli çözümleri sunduk.

Yanma Teknolojileri tarafında ağırlıklı olarak ateşleme sistemlerinin revizyonu ve prosesin devamlılığının sağlanması için gerekli yedek ve sarflar üzerinedir. İlave olarak eski teknolojileri son ve güncel teknoloji ürünler ile modernize edilmiş projelerimiz bulunmaktadır.

Firmamız, suda temassız yağ tespiti yapan alanında öncü ve tüm dünyada yüksek memnuniyet ile kullanılan LDI Row cihazlarının temsilciliğini yapmaktadır. Rafineri ve petrokimya sektöründe yağ sızıntısı problemlerinin anında tespit edilmesi çok önemli bir konudur. Bu teknoloji sayesinde müşterilerimize güvenliproses, temiz çevre ve canlı sağlığı konularında destek veriyoruz.

Proje ve çözümler ile tesislere ne tür avantajlar sağlanmış oldu?
Yaptığımız proje ve çözümler ile sunduğumuz en önemli avantaj çalışan ve tesis güvenliğini sağlamaktır. Böylece meydana gelebilecek kazaların, can ve mal kayıplarının önüne geçmeye yardımcı olmaktayız. Daha az bakım gereksinimi, daha kontrollü proses işletmesi ve daha yüksek güvenlik ile hem prosesin hem de çalışanların korunabileceği avantajlar sunuyoruz.

Firmalara sunduğumuz sistemler ve çözümler sayesinde hem canlı sağlığını koruyor hem de çevreye zarar veren emisyon gazlarını kontrol altında tutmayı sağlıyoruz. Tesislerin oluşturduğu olumsuz çevresel etkiyi en aza indirgeyerek geleceğimiz için sürdürülebilir yaşamı korumaya çalışıyoruz.

Projenin kapsamını prosesin hangi parametrelerini gözlemleyerek belirliyorsunuz?
Proje kapsamını belirlerken müşterimizin neyi neden istediğini doğru analiz etmek oldukça önemlidir. Bu sayede onları doğru şekilde yönlendirip optimum çözümleri sunuyoruz.

Prosesin baştan sona en ince detayına kadar hakim olmak gerekmektedir. Bu sebeple özellikle yanma teknolojileri konusunda sadece yakıtın bilinmesi gibi bilgiler yetersiz kalmakta, prosesin içinde çok iyi bir gözlemci olarak tüm parametrelere hakim olunmalıdır. Bunlar prosesi nasıl daha güvenli hale getirebilirim, zorlu şartlarda nasıl sürekli çalışmayı sağlayabilirim ve tabi ki proses ve can güvenliğini nasıl sağlayabilirim sorularına mutlaka cevap getirmelidir.

2022 yılını geride bırakmaya hazırlanırken 2023 yılı için güncel yatırım, yapılanma ve yeni ürün planlarınız var mıdır?
Firma olarak her yeni yıla başlarken hedefler koymayı ve bu hedefler çerçevesinde kendimizi geliştirmeyi odak noktamız yapıyoruz. 2022 yılının başlangıcında TÜRKAK Kalibrasyon Laboratuvarı akreditasyon sürecimizi ve dijital dönüşüm projemizi başlatmıştık. Eylül 2022 itibarıyla TS EN ISO 17025:2017 akreditasyonumuzu alarak akredite kalibrasyon laboratuvarı hizmeti vermeye başladık. Dijital dönüşüm tarafında ise alt yapı çalışmalarımıza hızla devam ediyor ve yılsonu itibarıyla da firmamızın tüm birimlerini yeni sisteme geçirmeyi hedefliyoruz. Bu iki yatırım, firmamızın ilerleyen yıllarda daha geniş alanlarda ve daha hızlı hizmet vermesine olanak verecek şekilde planlandı. 2023 yılında da laboratuvar hizmetlerimize yoğunluk vererek hizmet ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz.

Set Teknik olarak uzun soluklu çözüm ortaklığına inanıyoruz. Bu nedenle firmamızın kurulduğu ilk günden itibaren birlikte yürüdüğümüz tedarikçilerimizle yolculuğumuza devam ediyoruz. Ürün portföylerine eklenen yeni çözümleri de en uygun şekilde müşterilerimize sunarak çözümlerimizi genişletmeye devam edeceğiz.

Satış sonrası hizmetler, temsil ettiğimiz çözümlerimiz için çok önemli olduğundan sözleşmeli çalıştığımız müşterilerimize sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerimize 2023 yılında da devam edeceğiz. Yılda 4 defa sözleşmeli müşterilerimize özel hazırladığımız eğitimlerde, ürün ve güncel yasal değişikliklerle ilgili bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Tesislere özel sunduğumuz proses iyileştirici çözümlerimizle de tesislerin yatırım ve işletme maliyetlerini düşürmede ve çevresel etkilerini azaltmada destek oluyoruz.

Firma olarak toplumsal ve çevresel sorumluluklarımıza önem veriyoruz. Yıl içerisinde farklı projeler kapsamında toplumsal ve çevresel konularda çalışmalarımızı yapıyor ve mümkün olan her zamanda ekip arkadaşlarımızın bu projelerde yer almaları için destek veriyoruz. 2023 yılında da çalışmalarımıza planlı bir şekilde ulaşmayı ve firmamızı büyüterek geliştirmeyi hedefliyoruz.

Peki TÜRKAK akreditasyonuna neden ihtiyaç duyuldu, bu firmalara neler sağlıyor?
2004 yılından itibaren gaz analiz ve gaz algılama alanlarında kalibrasyon hizmeti vermekteyiz. Verdiğimiz hizmetleri de tedarikçilerimizden aldığımız eğitim ve yetkilendirmeler kapsamında gerçekleştiriyoruz. Sunmuş olduğumuz hizmetler teknik açıdan uluslararası standartlarda yeterli olmakla birlikte, özellikle TÜRKAK akreditasyonu kapsamında hizmet almak isteyen müşterilerimize de destek verebilmek adına kalibrasyon laboratuvarımız için akreditasyon sürecimizi sene başında başlattık. Akredite laboratuvar yetkisi ile birlikte artık markadan bağımsız olarak TÜRKAK tarafından denetlenen laboratuvarımızda, her marka analizör ve dedektöre akredite olduğumuz parametreler çerçevesinde hizmet vereceğiz. Yani akreditasyon ile birlikte daha geniş bir müşteri ağında hizmet verebilir hale geldik diyebiliriz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Firma olarak hedefimiz, müşterilerimize her zaman en doğru ve kaliteli sistem ve hizmeti sunmaktır. Günümüz piyasalarının gereksinimleri çerçevesinde bunu sağlarken aynı zamanda değişime ayak uyduran, devamlı gelişen, çalışanlarına en iyi imkanları sunmak için özen gösteren ve çevresel etkileri en aza indirmeyi hedefleyen bir firma olarak ilerlemeye devam ediyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@