banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

2022'de E-ticaret Site Tasarım Trendleri

Seyhun Özkara, “2022'de en çok dikkat çeken e-ticaret site tasarım trendleri özelleştirilmiş içerik, cesur renkler ve 3D görüntüler olacak.” dedi.

Teknoloji 09.03.2022, 11:31 Melike Kaya Bayram
82
2022'de E-ticaret Site Tasarım Trendleri

E-ticaret sitesi tasarımının müşteriler tarafından çok önemsenen bir konu olduğunu belirten IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “Online alışveriş yapan kullanıcılar ürünlere ve fiyatlara öncelik veriyor olsalar da sitenin tasarımı karar aşamasında oldukça etkili. Çünkü hem göze hoş görünen hem de kullanıcı dostu bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapmak daha keyiflidir. Örneğin fiziksel mağazanızı kötü bir şekilde dekore ederseniz kapıdan giren müşteriler, çok geçmeden geri çıkar. E-ticaret sitenizde de aynı kural geçerlidir ve siteye giren kullanıcıların hemen çıkması, olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle trendleri takip etmeli, kullanıcıya hitap ederken sitenizi zenginleştirebilecek detaylara sahip bir tasarım yaptırmalısınız.” dedi.

2022 e-ticaret site trendlerini de açıklayan Özkara, “2021 web site tasarım trendleri doğrultusunda oluşturulan e-ticaret mağazaları kullanıcıları memnun etmeyi başarmış durumda. Fakat trendler dönemseldir ve bu nedenle 2022 için kolları sıvamanız gerekebilir. Web tasarım trendlerinde 2022 yılında en çok dikkat çekecek özellikler; Özelleştirilmiş İçerik, Cesur Renkler ve Renklerin Psikolojik Etkileri, Mikro Etkileşimler, Yapay Zeka, Akıllı Video, Metinli Büyük Resimler, 3D Görüntüler, Minimalizm ve Basitleştirilmiş Görünüm, Gerçek Kişilerin Görselleri, Geometrik Şekiller, Sesli Arama Optimizasyonları, Karanlık Mod, Buz Cam Etkisi olacak. E-ticaret sitenizi güncellemeniz, müşterilerinize, onları dikkate aldığınız mesajını verir. Size geri bildirim veren müşterileriniz, sitenizdeki güncellemeyi fark ettiği takdirde hem güveni artar hem de daha keyifli bir şekilde alışveriş yapar. Bu durum satışlarınıza da olumlu yönde yansır.” şeklinde konuştu.

E-ticarete atılacaklara da ya da sitesini yenilemek isteyenlere önerilerde de bulunan Özkara, “E-ticaret site tasarımı trendleri söz konusu olduğunda müşterinin online alışverişten keyif alması önemli bir detay olarak öne çıkar. Bu nedenle e-ticaret sitenizde yer vereceğiniz web tasarım trendlerini doğru seçmeli ya da online alışveriş ile optimize etmelisiniz. Web siteleri “geçici” değildir. Başarılı bir site projesi yıllarca yaşayabilir. Siteyi başarısız kılan ise yıllar boyu değişen trendlere ayak uyduramamasıdır. Bu durum özellikle e-ticaret sitelerinde belirgin bir şekilde öne çıkar. E-ticaret site tasarımı yapılırken her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir. Fakat bir kere tasarlanması, ömür boyu sitenin o şekilde kalabileceği anlamına gelmez. Çünkü kullanıcının isteği karşılanmadığı takdirde satışlar azalır. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@