banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Opel Manta Gse Elektromod: Hayal Gücü, Ekip Çalışması Ve Teknolojinin Birleşimi

Sahip olduğu üstün Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel, neo-klasik modeli Manta GSe ElektroMOD’la dikkatleri toplamaya devam ediyor.

Teknoloji 16.09.2021, 16:00 Melike Kaya Bayram
88
Opel Manta Gse Elektromod: Hayal Gücü, Ekip Çalışması Ve Teknolojinin Birleşimi

Köklü otomobil markası Opel, bünyesindeki üstün Alman teknolojisini, kendi tarihinin en özel tasarım çizgilerine sahip ikonikefsanevi Manta modeli ile buluşturarak Manta GSe ile ön plana çıkmayı başardı.Yarım asırdan daha uzun bir süre önce, dört silindirli benzinli motoruyla pazara sunulan vegeniş kitleleri peşinden sürükleyen efsanevi Manta, bugün Alman markanın tarihindeki ilk ElektroMOD modeli olarak yoğun ilgi görüyor. Bu doğrultuda hazırlanan yeni Opel Manta GSe ElektroMOD; bir stil ikonunun klasik görünümünü ve günümüzün sürdürülebilir sürüş için gerekli olan en ileri teknolojilerini bir araya getiriyor.

OPEL CLASSİC ATÖLYESİNDEN YOLLARA UZANAN MACERA

Opel mühendisleri, Manta GSe ElektroMOD’un temellerini Opel Classic atölyesinde bulunan Manta A ile oluşturdu. 1988 yılında Wiesbaden’li bir kadın sürücü tarafından Opel Classic’e verilen Manta A, siyah vinil tavanı, otomatik şanzımanı, turuncu rengi ve neredeyse paslanmamış karoseri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Opel mühendisleri aracın elektrik sistemi dönüşümünü yaptıktan sonra, aracın Teknik Gözetim Kurulu (TÜV) onayını aldılar. Manta GSE ElektroMOD’un dikkatleri üzerine çekecek ve görenleri kendisine hayran bırakacak olan neon sarı rengi de bu işlemden sonra araca uygulandı. Aracın üzerinde bulunan orijinal Manta A koltukları, modern bir otomobilde olması gerektiği gibi Opel ADAM S için geliştirilen ve merkezi sarı dekor çizgisine sahip spor koltuklar ile değiştirildi.

OpelClassic garajında hazırlanan Manta-e GSe ElektroMOD, modern güç-aktarma sistemlerine sahip klasik araçlar olan ‘restomod’ trendine de uyum sağlamayı başarıyor. Manta GSe ElektroMOD örneğinde, geliştirme ekibi otomobilin orijinal ruhunu korudu ve bunu yaparken; en güncel LED teknolojisine sahip etkileyici Pixel-Vizör, tamamen dijital kokpit ve tabii ki batarya elektrikli güç-aktarma sistemi olmak üzere en güncel yeniliklere yer verdi.Manta GSe ekibi adına görüşlerini aktaran Opel Global Marka Tasarım Müdürü Pierre-Olivier Garcia: “Manta GSe, safkan otomobil sevgisini temsil ediyor. ElektroMOD ile köklü Opel geleneği ve sürdürülebilir gelecek arasında bir köprü kuruyoruz. Zamanın ruhu ile günümüz arasındaki etkileşimkesinlikle büyüleyici” sözleriyle aracı tanımlıyor.

GÜÇ İLE GELEN SORUMLULUK

Yeni Manta GSe ElektroMOD’u geliştirmek için üzerinde çalışılan orijinal otomobil otomatik şanzımana sahipti. Mühendisler milyonlarca insanın tercih ettiği dört ileri manuel şanzımanı araca uyarlamak için teknik değişiklikler uyguladı. Daha büyük bir kavramaya sahip olan ElektroMOD için yeni bir volan ve normalinden uzun şaft kullanan mühendisler, aracın fren sisteminde de iyileştirmeler yaptı. Manta A’nın standart frenleri, ön akslarda daha büyük frenlere, arka aksta ise kampana yerine disk frenlere dönüştürüldü. Bu dönüşüm sayesinde yeni Manta GSe ElektroMOD, hızlı gidebildiği kadar iyi bir fren sistemine de kavuşmuş oldu.

Opel tarihinde geliştirilen bütün Manta A modellerinden farklı olan Manta GSe ElektroMOD, birkaç özel model dışında bu zamana kadar üretilmiş en güçlümotora(108 kW - 147 HP) sahip. Ürettiği gücü arka akslara aktaran otomobil, sportif sürüş karakterine uygun olması için önde sert, arkalarda ise daha yumuşak bir süspansiyon ayarına sahip. Sportif ruhun öne çıkması ve yol tutuşunun sağlanması için yapılan bu ayarlamalar yeni modelin sürüş güvenliğinden de ödün vermemesini sağlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@