banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Polisan Holding Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti

Polisan Holding’in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, hissedarların katılımıyla; şirketin Dilovası Fabrikası’nda, 23 Haziran Cuma günü gerçekleşti.

Endüstri Güncel 26.06.2023, 13:00 26.06.2023, 09:58 Melike Kaya Bayram
37
Polisan Holding Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Polisan Holding, kurumsal yönetim ilkelerinin daha etkili şekilde uygulanmasını sağlayacak yeni bir adım attı. Polisan Holding’in kurucusu Necmettin Bitlis’in vefatının ardından 2017’de Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Emin Bitlis’in başlattığı yönetim dönüşümü, bu adımla yeni bir seviyeye taşındı. Polisan Holding’de en büyük paya sahip ve Bitlis ailesinin temsilcileri olan Mehmet Emin Bitlis, Ahmet Ertuğrul Bitlis, Ahmet Faik Bitlis ve Fatma Nilgün Kasrat bundan böyle Polisan Holding Yönetim Kurulunda kurdukları şirketler vasıtasıyla kurumsal kişilik olarak yer alacak ve bahse konu şirketler de sırasıyla; Tayfun Bayazıt, Esra Yazıcı, Ali Tuğrul Alpacar ve Cantekin Dinçerler tarafından temsil edilecek, bağımsız üyeler Şeref Taşkın ve Arif Başer ise görevlerine devam edecekler. Bahse konu aile üyelerinin kurdukları şirketlerin temsilcisi olarak görev yapacak bu isimlerin en geniş icrai yetkiye sahip olacağı ve Bitlis ailesinin Polisan Holding’de sahip olduğu payların ise aynen aile üyelerinde kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Yönetimde “Temsilciler Kurulu” dönemi başlıyor

Polisan Holding’in Türk sanayisinde ilklere ve önemli işlere imza atmış, köklü bir kuruluş olduğuna vurgu yapan Mehmet Emin Bitlis, “Holdingin kurulmasından bu yana kurumsal yönetimi güçlendiren önemli gelişmeler yaşadık. Polisan Kimya’da Dow Chemicals’la ve Polisan Boya’da Japon Kansai Paint ile yaptığımız ortaklıkların yanı sıra 2012’de halka açılmamız bunlardan bazılarıydı. 2017’de yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendiğimde, öncelikle faaliyet alanlarımızda odaklanma stratejisini uygulamaya başladık. Değişimi yönetirken daha vizyoner ve motive ekipler oluşturduk, performansa ve yeni fikirlere önem veren bir iş yeri ortamı geliştirmeye özen gösterdik. İletişimi kuvvetli, şeffaf ve yüksek performanslı bir yapı kurduk, böylece daha çevik ve daha sürdürülebilir bir şirkete dönüştük. Çok farklı başlıkları ve evreleri olan bu dönüşümün son halkasında ise aynı vizyon ve cesur bir bakış açısıyla Polisan Holding’i, geleceğe taşıyacak yeni bir sayfa açma kararı aldık. Bugün, hissedar aile üyeleri olarak bizler, işin ehli dört duayen profesyoneli, Polisan Holding Yönetim Kurulunda temsilcilerimiz olarak görevlendiriyoruz. Yönetimde “Temsilciler Kurulu” olarak tanımladığım bu yapının, birçok aile şirketine de örnek teşkil edebileceğini düşünüyorum. Zira aile şirketlerinin kurumsal yönetimi güçlendirme çalışmalarında, üst yönetimin profesyonellere devrinden sonra ana karar organı olan yönetim kurulunda da bu bakış açısıyla hareket edebilmesini, şirketin uzun vadeli gelişimine ve sürdürülebilir başarısına bir yatırım olarak görüyorum” dedi.

Bitlis Ailesi üyelerinin, bundan sonra yönetim sürecini profesyonel yönetim kuruluna bırakacağının, karar süreçlerinin ise yönetim kurulunda yer alan profesyoneller ile ortak akılla verileceğinin altını çizen Mehmet Emin Bitlis sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğe baktığımızda, geniş bayi ağımız ve güçlü markamızla boya sektöründe geldiğimiz noktayı, yeni fabrika yatırımımız ve Japon ortağımız Kansai Paint’in Türkiye’ye gösterdiği yüksek ilgi nedeniyle daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Kocaeli’nin önde gelen terminallerinden Poliport’un da holdingin geleceğinde önemli yeri olan bir diğer şirketimiz olacağını düşünüyorum. Marmara Bölgesi’nin liman işletmeciliği konusunda kritik bir lokasyon olmasının yanı sıra sınırlı kullanım alanlarının bulunması, Poliport’un uluslararası markalarla uzun yıllardır devam eden iş birliği ve üçüncü parti şirketlere hizmet sunma avantajı, bizim için önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. Limanın yanı sıra tüm grup şirketlerimiz nezdinde, önceden belirlediğimiz orta ve uzun vadeli stratejiler doğrultusunda bu yeni yapı ile çok daha hızlı ve verimli bir şekilde hedefe ulaşacağımıza inancım tam. Yeni dönemde sadece profesyonellerden ve bağımsızlardan oluşacak yönetim kurulumuz, bu noktaları ve daha birçok detayı dikkate alarak Polisan Holding’i geleceğe taşıyacak. Holding ile tüm iştirakler için yönetim kurulu düzeyindeki kararları onlar alacak.”

Tayfun Bayazıt: “Sürdürülebilir ve kârlı büyümeye katkı sağlayacağız”

Polisan Holding Yönetim Kurulu’nda Mehmet Emin Bitlis’in temsilcisi olarak görev alan Tayfun Bayazıt ise konuyla ilgili açıklamada, “Ülkemizin istikrarlı büyüyen başarılı gruplarından biri olan Polisan’ın günümüz çetin koşullarında kurumsal yönetim çıtasını yükseltme çabası takdire şayandır. Tüm hissedar aile üyelerinin, çok ince eleyip sık dokuyarak oluşturduğu yeni yönetim kurulu yapısının, Polisan Holding için güçlü bir sıçrama tahtası yarattığını düşünüyorum. Bu çerçevede ben ve temsilci çalışma arkadaşlarım; etkin risk, performans yönetimi ve insan odaklı yaklaşımımızla sürdürülebilir ve kârlı büyümeye katkı sağlayacağız. Bitlis Ailesi üyelerinin bize duyduğu güven ve gösterdikleri teveccüh bizler için çok değerli. Onların tam desteğiyle çıktığımız bu yolda, Polisan Holding’in tüm çalışanlarıyla birlikte her türlü engeli aşacağımıza ve şirketi çok ileri noktalara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@