banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Salone del Mobile Milano 2024 tamamlandı

Mobilya sektörü organizasyonlarından Salone del Mobile Milano’da yeni tasarımlarıyla büyük ilgi gören MOSDER üyelerinin fuar maratonu hız kesmeden devam ediyor.

Endüstri Güncel 22.04.2024, 15:00 Melike Kaya Bayram
198
Salone del Mobile Milano 2024 tamamlandı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyelerinin fuar maratonu tüm hızıyla devam ediyor. 16-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Salone del Mobile Milano fuarında Türk mobilya sektörünün gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösteren MOSDER üyeleri şimdi de Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı’nda gövde gösterisi yapıyor. Bu yıl 50’inci kez kapılarını açan Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, 171 mobilya markasını tasarımcılar, tedarikçiler, satıcılar ve uluslararası alım heyetleriyle buluşturuyor. 28 bin metrekare alanda 27 Nisan’a kadar devam edecek olan fuarda MOSDER üyesi markalar da yepyeni tasarımlarını sergiliyor.

Sektörün dünyaya açılan kapısı

MOSDER Yönetim Kurulu Mustafa Balcı, geçen yıl 5 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan Türk mobilya sanayinin bu performansında uluslararası fuarların önemine dikkat çekerek “Ülkemizin mobilya başkenti İnegöl’de MODEF’in düzenlediği İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı, sadece Türkiye’de değil dünya genelinde mobilya sektörü için otorite haline gelmiş bir organizasyon. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mobilya trendlerinin belirleneceği İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı, sektörümüzün dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olmaya devam ediyor” dedi.

İhracatta yükselen grafik

Mobilya ihracatının her geçen yıl yükselen bir grafik sergilediğini belirten Balcı, “2024’ün ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 artışla 706,2 milyon dolar seviyesine ulaştık. Aynı dönemde en önemli 10 pazarın 7’sinde büyüdük. Büyüme oranımız Irak’ta yüzde 58,77, ABD’de yüzde 23,56, Romanya’da yüzde 13,63, Hollanda’da yüzde 4,62, Fransa’da yüzde 3,68, Suudi Arabistan’da yüzde 3,98, Birleşik Krallık’ta ise yüzde 1,63 oranında gerçekleşti. Bu başarılı tabloda uluslararası fuarların etkisi çık büyük. İnegöl Uluslararası Mobilya Fuarı’na katılan tüm markalarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Milano’da Türk rüzgarı esti

Dün tamamlanan Salone del Mobile Milano fuarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Mustafa Balcı, şunları söyledi:

“Sektörümüzün sesini uluslararası arenada duyurması açısından çok önemli bir fuar olan Salone del Mobile Milano bu yıl geçen yıla göre yüzde 17,1’lik bir artışla 361 bin 417 ziyaretçi ağırladı. 37 ülkeden 1900’den fazla sektör profesyoneli, yatırımcı ve tasarımcıyı bir araya getiren fuarı, yüzde 50,4’ü yabancı olmak üzere 6 bin 778 gazeteci etti. Onlarca ülkeden 13 bin 556 öğrencinin katıldığı organizasyonda MOSDER üyesi markalarımız da ürünlerini sergiledi. Milano’da ülkemizi ve sektörümü en iyi şekilde temsil eden tüm markalarımıza, bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@