banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

TAV’ın işlettiği Medine Havalimanı’na Skytrax’tan “Ortadoğu’nun En İyi”si Ödülü

TAV tarafından işletilen Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı, yolcu değerlendirmelerine göre verilen Skytrax ödüllerinde bölgenin en iyi havalimanı seçildi.

Endüstri Güncel 06.08.2021, 16:00 Melike Kaya Bayram
125
TAV’ın işlettiği Medine Havalimanı’na Skytrax’tan “Ortadoğu’nun En İyi”si Ödülü

TAV, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından açıklanan Dünya Havalimanı Ödülleri listesinde bu yıl dört havalimanıyla yer aldı.

TAV Havalimanları İşletmelerden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak “TAV olarak bugün sekiz ülkede 15 havalimanı işletiyoruz. Servis şirketlerimizle birlikte ürün ve hizmetlerimiz 26 ülkede 92 havalimanında yer alıyor. Entegre iş modelimiz sayesinde, seyahat deneyiminin her adımında hizmet veriyoruz. Böylece yolcularımızın ihtiyaçları ve beklentilerini yakından takip ederek, hızlı bir şekildeinovatif çözümler üretiyoruz. Kutsal Topraklar’ın giriş kapısı Medine Havalimanı’nın hizmet kalitesiyle bölgenin en iyisi seçilmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

TAV Havalimanları, 2019’da 8,4 milyon yolcuya hizmet veren Medine Havalimanı’nı 2037’ye kadar işletme hakkına sahip bulunuyor. Ağırlıklı olarak Umre ve Hac yolcularına hizmet veren havalimanında, TAV’ınyaklaşık 1,2 milyar dolar yatırımla yenilediği yolcu terminali Nisan 2015’te hizmete açıldı. Yeni terminal binası Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikası alan ilk bina oldu.

1999’dan bu yana verilen Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri kapsamında tüm dünyada 500’den fazla havalimanı yolcu anketleriyle 30’dan fazla kritere göre değerlendiriliyor. Bu yıl pandemi nedeniyle alınan önlemleri değerlendirmek üzere anket kapsamı genişletildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@