banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Teleperformance Türkiye Hizmet İhracatında Yine Lider

Teleperformance Türkiye, telekomünikasyon kategorisinde “Hizmet İhracatında Lider” olarak bu alandaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı.

Endüstri Güncel 28.11.2023, 13:00 Melike Kaya Bayram
15
Teleperformance Türkiye Hizmet İhracatında Yine Lider

Hizmet ihracatı alanında pek çok farklı sektörde Cumhuriyet tarihinin zirvesine ulaşılan 2023 yılında, Türkiye genelinde Ocak-Eylül döneminde hizmet ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 artışla 74,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıllıkolarak bakıldığında bu rakamın %16,4’lük artışla 98,3 milyar doları bulacağı ve Cumhuriyet tarihinin zirvesine ulaşılacağı tahmin ediliyor. 2022 yılında ise Türkiye’nin hizmet ihracatı 89 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Dijital iş hizmetleri şirketi Teleperformance Türkiye,Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve yılın ihracat şampiyonlarının açıklandığı ödül töreninde telekomünikasyon sektöründe hizmet ihracatı lideri oldu.

Çok dilli hizmet alanında yaptığı yatırımlar ile başarılara imza atan Teleperformance,Türkiye’de teknolojiden e-ticarete, konaklamadan medya ve enerji gibi sektörlere kadar geniş bir alanda 20 farklı dilde 2 binin üzerindeki etkileşim uzmanıyla hizmet sunuyor. Almanca, Felemenkçe, İngilizce, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce dilleri başta olmak üzere hizmet veren şirket, bu yıl içinde 5 yeni dili daha portföyüne ekledi. Teleperformance Türkiyebu yıl ayrıca “Bilişim 500” listesinde deHizmet İhracatı kategorisi lideri olmuştu.

Teleperformance Türkiye CEO’su Tülay Doğrular, “Bugün, Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından bize verilen bu ödül bugüne kadar bu alanda yaptığımız yatırımlarımızın karşılığını aldığımızı ve doğru yolda olduğumuzu kanıtlar nitelikte. Bizi bu ödüle taşıyan yerli ve globaltüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.Türkiye’de çok dilli hizmet pazarında büyüme stratejimizin bir parçası olarak hem yurt dışına açılan yerli markaların, hem de global markaların farklı pazarlara açılma ve büyüme hedeflerinin bir parçası olma yönündeki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bugün aynı sıralamada 2. olarak ödül alan Majorel’in de Teleperformance'a katılması ile birlikte dünya çapında daha geniş bir coğrafyada, daha iyi hizmetleri yetkin ekiplerimizle sunarken, çok dilli hizmet alanına yatırım yapmaya ve hizmet ihracatı ile ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@