banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Mega Metal’den Tunceli’ye Yeni Bir Ges Projesi

2024’teki yatırımlarının odağına sürdürülebilirliği alan Mega Metal, Kütahya ve Bilecik’te yapılmakta olan GES projelerine bir yenisini ekliyor.

Endüstri Yatırım 11.03.2024, 17:00 Melike Kaya Bayram
328
Mega Metal’den Tunceli’ye Yeni Bir Ges Projesi

Bakır tel sektörünün lider üreticilerinden olan Mega Metal, yılın ikinci çeyreğinde üretime başlaması planlanan Kütahya ve Bilecik’teki güneş enerjisi santrali projelerine Tunceli’yi de eklemek için çalışmalarını hızlandırdı. Tunceli’nin Pertek ilçesinde yapmayı planladığı güneş enerjisi projesi kapsamında çağrı mektubu almak için gerekli başvuruyu yapan Mega Metal, çağrı mektubu başvurusunun olumlu sonuçlanması halinde santrali 2025 yılı ilk çeyreğinde devreye alacak. Tunceli’deki güneş enerjisi projesinin yıllık ortalama elektrik üretim kapasitesinin 17 MW olarak gerçekleşmesi planlanıyor. Kütahya, Bilecik ve Tunceli’deki üç projenin devreye girmesiyle ise şirketin yıllık ortalama elektrik üretim miktarının 57 Mwatt olması ve elektrik tüketiminin yüzde 85’ini karşılaması bekleniyor.

“Avrupa’ya yaptığımız ihracatta özel avantajlar sağlayacağız”

Sürdürülebilirliğin Mega Metal için çok önemli olduğunu belirten Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Kayseri’deki fabrikamızın çatısına bir güneş santrali kurduk. Burada 6 MW elektrik üretim kapasitesine sahibiz. Ayrıca Kütahya, Bilecik ve Tunceli’de toplam 57 MW’lık iki güneş enerjisi santrali kurmak için çalışmalara başladık. 2025’in ilk çeyreğiyle birlikte tüm santrallerimiz devreye alındığında, şirketimizin elektrik tüketiminin yüzde 85’ini yenilenebilir enerjiden karşılamaya başlayacağız” dedi.

Hayata geçirecekleri güneş enerjisi santralleri ile sürdürülebilir üretimi artırmayı ve daha yeşil bir geleceği yeni nesillere miras bırakmayı amaçladıklarını söyleyen Turgut, “Bu hedeflerimizin dışında aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getireceği yeni pazar koşullarına da hazırlanıyoruz. Yeşil Mutabakat gereği tüm şirketler karbon ayak izini azaltmak zorunda. Biz de devreye aldığımız güneş enerjisi santralleri sayesinde Avrupa’ya yaptığımız ihracatta özel avantajlar elde edeceğiz. Bununla beraber şirketimizin üretim ve faaliyetlerinde yer alan elektrik giderlerinden sağlanacak kazanç ile FAVÖK (Faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazanç) ve net karlılığımız üzerinde sağlanacak tasarrufla orantılı olarak bunun pozitif etki yaratmasını da bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@