banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Novo Nordisk, Üretim Tesislerini Genişletmek İçin 2.1 Milyar Euro Yatırım Yaptı

Novo Nordisk, Fransa' daki üretim tesislerini genişletmek amacıyla 2023’ten itibaren 16 milyar Danimarka kronundan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

Endüstri Yatırım 29.11.2023, 14:00 29.11.2023, 13:40 Melike Kaya Bayram
22
Novo Nordisk, Üretim Tesislerini Genişletmek İçin 2.1 Milyar Euro Yatırım Yaptı

Dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen ve bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk, önemli bir yatırım yaparak üretim tesisindeki kapasiteyi büyük ölçüde artırmayı ve aseptik üretim ile bitmiş üretim süreçlerini eklemeyi, aynı zamanda mevcut Kalite Kontrol Laboratuvarı’nı genişleterek güçlendirmeyi planlıyor. Bu yatırım, GLP-1 ürünleri için özel bir kapasite oluşturarak Novo Nordisk’in gelecekteki yenilikçi ilaç taleplerini karşılamak için hazır olma kapasitesini artıracak.

Novo Nordisk Chartres Üretim Kurumsal Başkan Yardımcısı Lona Charlotte Larsen, “Bugün duyurulan bu önemli yatırım, şirket olarak yaşadığımız büyümenin temel taşlarından biri olan Fransa üretim tesisimizin stratejik önemini bir kez daha vurguluyor. Sahip olduğumuz yetenekleri maksimize ederek ve altyapıyı etkili bir şekilde genişleterek kapasitemizi artırıyoruz.” dedi.

Novo Nordisk Ürün Tedariği, Kalite ve Bilişim İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Henrik Wulff, “Dünya genelindeki üretim tesislerimize devam eden yatırımlarımız, mevcut ve gelecekteki ürün portföyümüze ve ciddi kronik hastalıklarla yaşayan insanlar için sağladığı öneme olan inancımızı yansıtıyor.” dedi.

Yeni tesis, mevcut ve gelecekteki süreçlere uyum sağlayabilen çoklu ürün tesis olarak tasarlandı. Son teknoloji ve çağdaş bir çalışma ortamını sergileyerek, küresel çapta hastalara etkili ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir şekilde en yüksek kaliteyi sunma odaklı olarak inşa edilecek. 2026'dan 2028'e kadar aşamalı olarak inşaa edilecek olan yeni yatırım tamamlandığında sektöre 500 kişilik yeni bir istihdam sağlayacak. İnşaat aşamasında ise 2.000'e yakın dış personel istihdam edilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@