banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkiye’deki FinTech ve TechFin şirketleri 14 Eylül’de Bir Araya Geliyor

Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi, FinTech ve TechFin şirketlerini bu sene ilk kez düzenleyeceği TechFinTech Buluşması’nda ağırlayacak.

Finans 18.08.2023, 10:30 Melike Kaya Bayram
17
Türkiye’deki FinTech ve TechFin şirketleri 14 Eylül’de Bir Araya Geliyor

Dijitalleşmenin tetikleyici etkisiyle hızlı bir gelişim gösteren bilişim teknolojileri, finansal enstrümanlarla gücünü birleştirerek yeni dünya düzenini farklı bir boyuta taşıyor. Türk finans sektörü de teknoloji geliştirme ve uygulama konusundaki uzmanlığıyla FinTech ekosisteminin gelişimini hızlandırıyor. Bilgi teknolojileri ve ekonomi alanında sayısız etkinlik, araştırma, zirveye ev sahipliği yapan, sektörler için kılavuz niteliğinde yayınlar sunan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi; Türkiye’deki FinTech ve TechFin’leri ağırlayacağı TechFinTech Buluşması’nda FinTech ekosistemini finans ve teknoloji başlıklarında derinlikli olarak ele alacak. Finans sektörünü yüksek teknoloji ile tanıştıran TechFin ekosisteminin gelişim aşamaları, Türkiye’nin küresel bir FinTech merkezi olması için hedeflenenler sektör uzmanlarının katılımıyla konuşulacak. 

Teknolojik yöntemleri kullanan FinTech şirketleri ile bu firmalara teknoloji sağlayan TechFin şirketlerini 14 Eylül tarihinde İstanbul- Fişakhane’de ağırlanacağı buluşmada, sektör profesyonelleri tarafından Türkiye’deki bilişim altyapısının finans sektörüne kazandırdıkları ortaya konulacak.

Yapay zekanın geleceği ekseninde çip sorunu, kıtlıklar, jeopolitik belirsizlikler konuşulacak

Etkinliğin “Dijital Finanslaşma” başlıklı ilk oturumu BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe tarafından gerçekleştirilecek. Hemen ardından etkinliğin ana konuşmacılarından Deloitte Kanada Araştırma Direktörü Duncan Stewart, “FinTech dokunuşuyla Teknoloji, Medya ve Telekom üzerine Deloitte Tahminleri” konulu sunumunu yapacak. Stewart, yapay zekanın geleceği ekseninde çip sorunu, kıtlıklar, jeopolitik belirsizlikler konularını ele alarak VR, Metaverse gibi trend teknolojilerin gelecekteki rolüne ilişkin Deloitte öngörülerini aktaracak. 

FinTech dünyası 360 derece masaya yatırılacak

T.C. Cumhurbaşkanlığı, Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul “FinTech’te Para Nerede ve Nerede Değil?”, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın “Hazine ve Maliye Bilgi Sistemleri” başlıklı oturumları gerçekleştirecek. Her iki oturumda da finansal dijital dönüşüme, karar vericiler perspektifinden bakılacak. Günün ikinci yarısında ise değerli panel yöneticileri ve Türkiye’nin lider finans şirketlerinden profesyonellerin katılacağı panellerle FinTech dünyası 360 derece masaya yatırılacak.

“FinTech'ler TechFin'lere dönüştürmeye başladı”

Türk finans sektörünün sadece diğer sektörlere değil, teknoloji geliştirme ve uygulama konusunda birçok gelişmiş ülkeye de örnek teşkil ettiğine değinen BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, “Bilgi teknolojileri, on yıllardır finans sektörü aracılığıyla iş dünyasına girdi. Finans sektörü, kullandığı teknolojilerle öncü olurken, diğer sektörlerin gelişimi ve dönüşümüne de örnek teşkil etti. Mobil ve internet tabanlı uygulamaların gelişimi için en önemli platformu oluşturan finans sektörü, yeni fikirlerin ortaya çıktığı FinTech ekosisteminin gelişimine de destek sağladı. Bu başarının önemli bir direği de mobil operatörler oldu. Operatörler, sundukları hizmetlerle FinTech ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda FinTech'leri TechFin'lere dönüştürmeye başladı. Bu atılımlar ışığında finans kuruluşlarımız, Türk yazılım endüstrisi ve FinTech ekosistemi teknoloji ihracatçısı konumuna geldi. Ülkemizin kalkınması için önemli unsurlar içeren bu konuyu hep birlikte konuşmak için FinTech'ler ve TechFin'ler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı ‘Dijital Finansallaşma’ ana temasıyla gerçekleşecek TechFinTech Buluşması’na bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@