banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Afet Bölgesindeki Hareketlilik İşsizlik Oranlarını Aşağı Çekecek

Bedriye Uğur Özmen,inşaat sektöründe başlayan projeler için ciddi oranda mavi yaka ve inşaat alanına yönelik tekniker ve mühendis ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Güncel 13.06.2023, 09:15 Melike Kaya Bayram
173
Afet Bölgesindeki Hareketlilik İşsizlik Oranlarını Aşağı Çekecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Nisan ayı istatistiklerini değerlendiren Yenibiris.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bedriye Uğur Özmen, afet bölgesinde süregelen çalışmaların hız kazandığına dikkat çekerek, “Bölgede ve diğer illerdeki kentsel dönüşüm ile özellikle inşaat ve yapı sektöründe başlayan projeler için ciddi oranda mavi yaka ve inşaat alanına yönelik tekniker / teknisyen ve mühendis ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaç beraberinde işsizlik oranında düşüşleri de sağlayacaktır” dedi. Diğer sektörlerde ise EYT ile iş hayatını sonlandıran veya farklı alanlara geçenlerin oluşturduğu bir açığın söz konusu olduğunu ifade eden Özmen, “İşverenler bu açılan pozisyonlar için de personel arayışlarını sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Nisan’da en çok öğretmen ilanlarına başvuru yapıldı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri Yenibiriş İşgücü Endeksi Nisan ayı verilerini de açıklayan Özmen, nisan ayında en çok öğretmen ilanlarına başvuru yapıldığını açıkladı. Özellikle Anaokulu ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ilanlarında bir önceki aya göre artış gözlemlendiğini bildiren Özmen, eğitim sektöründen sonra en çok başvurunun Sağlık ve Turizm Otelcilik ilanlarına yapıldığı kaydetti. Dönemsel olarak turizm ve otelcilik ile hizmet sektöründe yer alan firmaların iş ilanlarında nisan ayında da artışların devam ettiğini bildiren Özmen, “Sezon açılışına kadar bu sektörlerdeki eleman arayışlarının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. İnşaat sektöründe de hem dönemsel hem de deprem bölgesindeki çalışmaların etkisiyle ciddi bir mavi yaka arayışı bulunuyor” dedi.

Nisan’da staj programları da devreye girdi

Deprem nedeniyle ertelenen birçok staj programının da nisan ayında yayına girdiğini anımsatan Özmen, “Bu ilanların özelliği yaz döneminde öğrencileri programa dahil ederek farklı departmanlarda çalışma yapmalarını sağlamak ve dönem sonunda başarılı olan öğrencilerle süreçlerini devam ettirmek. Üniversite öğrencilerine tavsiyemiz bu projeleri takip edip yayınlandıkları an başvurmaları. Hem kendi yetkinliklerini hem de iş dünyasını keşfetmelerini sağlayacak bu tür projeler çok kıymetli” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@