banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

ASAŞ Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası aldı

ASAŞ, çevre dostu ulaşım aracı bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak CFE onaylı Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Güncel 25.01.2024, 11:30 25.01.2024, 11:38 Melike Kaya Bayram
230
ASAŞ Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası aldı

ASAŞ, Türkiye'de işyerinde daha fazla bisiklet kullanımına öncülük ederek ‘CFE (Cycle Friendly Employer) Gold Seviye Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası’nı aldı. ASAŞ, ECF (European Climate Foundation- Avrupa İklim Vakfı) Üyesi ve CFE Türkiye Ulusal Koordinatörü ENVERÇEVKO (Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği) tarafından Bisiklet Dostu İşveren Sertifikası’na layık görülen ikinci Türk işveren oldu. Çalışanlarının sağlığını ve çalışma koşullarını iyileştirirken gerçekleştirdiği faaliyetlerin çevresel etkisini de azaltmayı amaçlayan ASAŞ, 1 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsayan fabrika kampüsünde çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını teşvik ediyor. Bisikletlerle, fabrikanın karbon ayak izini azaltırken çalışanlarının günlük mobilite ihtiyacına da pratik bir çözüm sunuyor.

Çalışanların kullanımı için 320 bisiklet

ASAŞ, bisikleti şirketin günlük işleyişine entegre etmeye yardımcı olmak için bir dizi projeyi hayata geçirdi. Çalışanların kullanımı için 320 adet bisiklet ve çok sayıda park yeri sağlayan ASAŞ, kampüste inşa edilen 8 km'lik bisiklet yolu ile fabrikanın üretim tesisleri arasında ulaşımı kolaylaştırdı. ASAŞ ayrıca proje kapsamında ilgili kurumlarla da iletişime geçerek, bisiklet ulaşımını Akyazı ilçesine bağlayarak işe bisikletle gidip gelmek isteyen çalışanlara da destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor. CFE sertifikasyonunu daha sağlıklı bireyler ve toplum oluşturmada güçlü bir araç olarak gören ASAŞ, işe bisikletle gidip gelmenin çevresel ve sosyo-ekonomik faydaları konusunda bölgedeki işverenler arasında da farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Sakarya ile Akyazı ilçesi arasında önemli ulaşım bağlantıları oluşturacak bir bisiklet yolu inşa etmeyi planlayan ASAŞ, 24 saat hizmet vermesi planlanan bir tamir atölyesi de kuracak. Bu sayede tüm bisikletlerin yılda iki kez genel bakımı yapılacak. ASAŞ ayrıca ASAŞ Akademi aracılığıyla çalışanların yeni beceri ve yeterlilikler geliştirmesine yardımcı olmaya odaklanan bisiklet eğitimleri de veriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@