banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Avrupa Muratbey Peynirlerini Çok Sevdi

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, Avrupa’da yeni marketlerle anlaşarak 300’ü aşkın ürün çeşidinin bölgedeki sayısal dağıtımını arttırıyor.

Güncel 10.01.2024, 14:15 Melike Kaya Bayram
18
Avrupa Muratbey Peynirlerini Çok Sevdi

Türkiye’nin yerli peynir markası Muratbey, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Avrupa'daki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine yoğun şekilde devam eden Muratbey, Almanya’da pazar payını istikrarlı bir şekilde arttırıyor. Avrupa Birliği ülkelerine ihracat izni alabilen ilk markalardan biri olan Muratbey, 2018 yılından bu yana AB ülkelerine peynir ihracatını başarıyla sürdürüyor.

2008’de yurt dışına açılarak 60’a yakın ülkede marka tescili aldıklarını söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri, ABD ve Türki Cumhuriyetler ağırlıklı olmak üzere 5 kıtaya ihracat yapıyoruz. 300’ü aşkın ürün çeşidimizle tüm dünyayı sağlıklı, inovatif, kaliteli ve leziz peynirlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’de peynir sektöründe Turquality programından yararlanmaya layık görülen tek şirket olduk. Turquality’nin bize kattığı güçle 2018’den beri Türkiye’den Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere AB ülkelerine sürekli yükselen bir grafikle peynir ihraç ediyoruz. 2023 yılında Avrupa’da yeni marketlerle anlaşmalarımız başladı, sayısal olarak dağıtımımızı arttırıyoruz. Ayrıca dijital pazarlama yatırımlarımız da hızla devam ediyor." dedi.

Sağlık deposu ‘Plus’ serisi ve Burgu peyniri her ülkeden ilgi görüyor

Muratbey’in Avrupa pazarında giderek daha da tanınan bir marka olmayı başardığını söyleyen Necmi Erol, "Peynir ülkeleri olarak bilinen Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türk peynirlerinin ilgi görmesi bizi de son derece gururlandırıyor.  Tüm Türkiye’de en büyük ilgiyi gören ürünlerimiz olan Burgu Peynir, Misto, D vitamini ile zenginleştirilmiş ‘Plus’ serisi peynirlerimiz gibi benzersiz ürünlerimizle bir çok ödülün de sahibi olduk.  Daha önce yurt dışında ‘Helix Cheese’ adıyla 5 kıtada onlarca ülkeye ihracatı gerçekleştirilen Burgu Peyniri ile Almanya’nın ünlü süt ve süt ürünleri dergisi Milch-Marketing okuyucuları tarafından kendi kategorisinde “Yılın Ürünü” seçilmiş ve ‘Altın Ödül’e layık görülmüştük. Muratbey Misto ve Burgu Plus, SIAL Innovation Paris 2020 organizasyonunda bağımsız uzmanlardan oluşan tüketici ürünleri komitesi tarafından “SIAL Innovation Selection 2020” (2020 SIAL İnovasyon Seçimi) ünvanı ile onurlandırıldı. Türkiye’yle birlikte Avrupa pazarında da bu ürünlerimizle öne çıkıyoruz. Yöresel ürünler kategorimizde ise en çok Tel Peynir ve Anadolu Lezzetleri (Anatolian Mix) tercih ediliyor. Türkiye’den Almanya’ya yapılan özel peynirler ihracatının büyük bölümünü tek başına yapıyor olmamız, bu pazarda ne denli başarılı olduğumuzun en belirgin kanıtı. Son dönemde yaptığımız tanıtım faaliyetleriyle de ürünlerimize ilginin arttığını görüyoruz. Berlin'deki tramvaylarda reklam çalışmasına başladık. Almanya’nın diğer şehirlerinde de benzer çalışmalarımız olacak.” açıklamasını yaptı.

Almanya pazarında iletişim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Necmi Erol, “Almanya’da perakende kanalının dışında online kanalda da ürünlerimiz giderek artan bir ilgi görüyor. Almanya’da sosyal medya iletişimini Almanca hesaplarımız üzerinden etkin şekilde gerçekleştiriyor ve bu pazarda geniş kitlelere ulaşıyoruz.  En son Berlin’de tramvaylarda yaptığımız reklam çalışmalarıyla birlikte tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimize hız verdik. Avrupa Birliği ülkelerinde açık hava mecralarındaki marka iletişim yatırımlarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızın karşılığını alıyor ve her geçen yıl Almanya’da tüketicilerden daha da yoğun bir ilgi görüyoruz. ” diye konuştu.

Muratbey, Avrupa’da ‘Türk Malı’ imajını güçlendiriyor

Necmi Erol sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetin 100. yılında peynir ülkesi diye bilinen ülkelerde bir Türk markası olarak Türk damak tadını tüketicilerle buluşturuyoruz. Öte yandan çok beğenilen inovatif peynirlerimiz ile dünyanın 5 kıtasında damak zevkine hitap edebiliyoruz. Bu pazarlarda istikrarlı olarak büyümeye de devam ediyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz yerel peynir çeşitlerinin yanı sıra Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya çıkardığımız yenilikçi ürünlerimizle özellikle ürün gamı açısından çok güçlü olan Avrupa peynir pazarında rekabet etmek bizim için gurur verici. Muratbey olarak yarım yüzyılı aşan deneyimimizle olumlu “Türk Malı” imajını destekleyerek ülkemizi yeni pazarlarda en iyi şekilde temsil etmek, sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlamak, katma değerli ihracatımızı artırmak, global pazarlamaya ağırlık vererek ülke ekonomimize değer katmak için çalışıyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@