banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Bilişim 500 Araştırması’nın Sonuçları Açıklandı

Bilişim sektörünün kılavuz niteliğindeki araştırması olarak kabul edilen “Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” tamamlandı.

Güncel 10.08.2023, 14:30 Melike Kaya Bayram
158
Bilişim 500 Araştırması’nın Sonuçları Açıklandı

M2S Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi-Bilişim 500 Araştırması sonuçları, 9 Ağustos 2023 tarihinde Fişekhane’de düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Bilişim 500 Araştırması kapsamında “Dağıtıcı”, “Sistem Entegratörü ve İş Ortağı”, “Uluslararası Merkezli Üretici/Üreticinin Temsilcisi”, “Türkiye Merkezli Üretici”, “Bilişim 500 Plus” ve “Türkiye Ekonomisine Katkı” olmak üzere 6 ayrı ana kategoride birincilere ödülleri takdim edildi.

Araştırmanın Türkiye Ekonomisine Katkı özel kategorisinde; Yılın Finans Bankacılık Sektörü Yazılım Kategori birincisi Intertech olurken, Yılın Yapay Zekâ Kategori birinciliğini KoçSistem aldı. Yılın Ar-Ge Yatırımı Kategorisi birincisi Havelsan, Yılın Yazılım İhracatı Kategori birincisi Enka Grup, Yılın Hizmet İhracatı Kategori birincisi ise Teleperformance Türkiye oldu.

Tören sponsorluğunu KoçSistem, araştırma sponsorluğunu Sistem Global, yayın sponsorluğunu Este Bilişim; sunum sponsorluğunu Bulutistan, Iovis, Iron Mountain, Lenovo, Nagarro+MBIS’in üstlendiği ödül töreni; ‘Gitarların Efendisi’ olarak tanınan Sanatçı ve Bilişimci Taylan Dedeoğlu’nun solo gitar performansı ile başladı.

Açılış konuşmasını BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin yaptığı Bilişim 500 Ödül Töreni açılış programında, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,  Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, Este Bilişim CTO’su Erdinç Kapucu, Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü Gamze Ergün, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk, Nagarro+MBIS Satış Direktörü Umut Güney ve Sistem Global Satış ve Pazarlama Direktörü Serra Yılmaz konuşmaları ile yer aldı.

Zirve Turkcell’in

Şirketlerin ciro bilgilerine göre genel ve kendi kulvarında sıralandığı araştırmanın sonuçlarına göre; bilişim sektörün zirvesinde bu yıl Turkcell yer aldı. Türkiye’nin en büyük 10 bilişim firması; Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Indeks Bilgisayar, Arena, Teknosa, Bilkom Bilişim, Armada Bilgisayar, Penta Teknoloji ve Lenovo Türkiye olarak sıralandı.

187 şirket yüzde 100’ün üzerinde büyüdü

2022 yılı araştırmasında sıralamaya giren şirketlerin gelirleri, TL bandında yüzde 74 artarak 372 milyar TL oldu. Türkiye Merkezli Üretici Yazılım kategorisinde de büyüme yüzde 84 olarak gerçekleşti.

Sıralamaya giren şirketlerin 187’si yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gösterirken, en yüksek büyümeyi yüzde 501 ile yazılım şirketi Erka Grubu gerçekleştirdi.

2022 yılı sıralamasında yer alan şirketlerin dolar bazında ortalama yüzde 10, 165 şirketin ise bu ortalamanın da üzerinde büyüdüğü görüldü. 2022’de finans, perakende ve üretim gibi temel sektörler en yüksek teknoloji yatırımlarını yapan sektörler olarak önde çıkmayı sürdürdü. İş süreçlerindeki verimliliği artırmaya yönelik yapay zeka ve nesnelerin interneti yatırımlarında artış görüldü. 

“Bilişim sektörünün hedefinde küresel oyuncu olmak var”

Konuşmasında Bilişim sektörünün son 10 yılda yurtdışına açılan büyük yatırımlarla itibarını artırdığını belirten BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, “Artık teknoloji firmalarımızın hedefi sadece ülke içi veya komşu ülkeler değil, dünyada var olmak. İnovatif ve dinamik yapıda olan firmalarımız doğru zamanda doğru işleri yaparak büyüyor. Bu hıza ve gelişime ayak uyduramayanlar ise maalesef küçülüyor. Sektördeki oyuncuların hedefleri büyüdükçe rekabet artıyor. Görüyoruz ki, çağa ayak uydurarak yeni teknolojilere yönelik adımlar atan firmalar daha avantajlı. Yapay zekanın öne çıktığı bu dönemde yazılıma yatırım yapan firmalar öne geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

FinTech, InsurTech ve oyun firmalarına davet

Bilişim 500 Araştırması’nın tüm sektör için yol gösterici bir rol oynadığına; birleştirici etkisiyle kamu, bilişim firmaları, BT yöneticileri ve akademisyenleri bir araya getiren tek yapı olduğuna dikkat çeken Göçe; “Bilişim 500 Araştırması, 24 yıldır küresel yatırımcı firmaların ve ülkemizin BT yöneticilerinin başucu kitabı oldu. Araştırmaya katılım ne kadar yüksek olursa sonuçlar o kadar büyük bir sektör analizi haline geliyor. Araştırmamızda firmalar cirolarına göre uygun kategorilerde sıralarken, güncel ve inovatif teknolojileriyle tablolara giren firmalarımız ile genç ve hızlı büyüyen şirketlerimiz için Bilişim 500 Plus bölümümüz araştırmamızda ayrı bir önem taşıyor. Sadece en büyük 500 sıralaması olmayan, kategoriler barındıran araştırmamız bu nedenle tüm şirketlerimizi kapsıyor, şirketler kendi kategorisinde yer alma fırsatı yakalıyor. Özellikle FinTech, InsurTech ve oyun firmaları gibi araştırmadan uzak kalan yapıların araştırmaya katılımı çok kıymetli. Araştırmanın zenginleşmesi hepimiz için önemli. Bu araştırma tüm sektörün desteklemesi ve sahip çıkması gereken çok önemli bir veri kaynağı” açıklamasında bulundu.

Dr. Ömer Fatih Sayan: “Bilişim sektörünü ülkemiz için bir refah kaynağı haline getirmek ancak yerli ve milli ürünlerimizle mümkün olabilir”

Etkinlikle ilgili mesajlarını ilettiği video ile aktaran T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Bugün bilişim dünyasının en seçkin etkinliklerinden biri için bir araya geldik. Bilişim 500 ödül töreni bu büyülü sektörün başarılarını kutlamak için bir vesile oluşturuyor” diyerek bu etkinliğinin sektördeki öncüleri, vizyonerleri ve cesur girişimcileri tanımak ve onların özverili çalışmalarını takdir etmek için önemli bir imkan olduğunu belirtti.

İleri teknolojilerin sürekli kendini yenileyen gücünün hayatımızı daha da kolaylaştırırken dünyamızı da dönüştürmeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Sayan, “Bu sektörü sadece kodlar, donanımlar ve algoritmalar değil aynı zamanda insanlık için bir dönüm noktası olacak çözümler, uygulamalar ve hizmetler oluşturuyor. Bilişim sektörü sadece iş dünyası değil aynı zamanda sosyal hayatımızı da dönüştürüyor ve bir arada daha güçlü bir toplum oluşturmamıza olanak tanıyor. Bilişim sektöründeki profesyoneller olarak sorumluluğumuzun ve etkimizin farkında olmalı ve teknolojinin insanlara nasıl değer kattığını asla unutmamalıyız. Bizler de sektördeki her bir kişi ve kuruluşun ilerlemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bilişim sektörünü ülkemiz için bir refah kaynağı haline getirmek ancak yerli ve milli ürünlerimizle mümkün olabilir. Cumhurbaşkanımızın çizdiği milli teknoloji hamlesi ve Türkiye’nin yüz yılı vizyonu çerçevesinde hareket ederek hep birlikte ülkemizin bilişim altyapısını güçlendirmeliyiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“En önemli görevimiz ülkemize çağ atlatmak”

Konuşmasında, yurtdışında sektörü tanıtırken en fazla kullandıkları referansın Bilişim 500 olduğunu belirten KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca; “KoçSistem olarak ülkemizin 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde 78 senedir sürekli olarak kendimizi geliştirmeye, yeni alanlara girmeye odaklandık. Hem bizim hem de sektörümüzün çok önemli bir görevi var; o da ülkemize çağ atlatmak. Sadece kendimiz değil bizden sonraki jenerasyonlar için de önümüzdeki fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Artık yapay zeka ile ülkeler arasındaki uçurumları kapatmak daha kolay hale geliyor. Biz de KoçSistem, Koç Dijital ve Koç Savunma şirketlerindeki Ar-Ge merkezlerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte değer yaratmaya, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya kadar çok geniş bir coğrafyaya teknolojimizi ihraç ederek kendi mühendislerimizin geliştirdiği çözümleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bilişim ihracatçılarına yaklaşık 422 milyon TL destek verildi”

Sistem Global Satış ve Pazarlama Direktörü Serra Yılmaz yaptığı konuşmada, “Yeni nesil finansman kaynaklarına erişimi kolaylaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Özellikle yurtdışına açılmak isteyen, ihracatla büyümeyi hedefleyen şirketlerin yanında olmak bizim için çok önemli. Ülkemizin bilişim ihracatına baktığımız zaman 2018-2022 yılları arasında dolar bazlı yıllık %10 bir büyüme kaydettiğimizi görüyoruz. TÜBİSAD’ın açıkladığı son verilere göre ise 2022 yılında toplam bilişim ihracatı 28,6 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bunun 24 milyar TL’si yazılım şirketlerinden geliyor. Global ihracattan aldığımız pay ise %0,3. Bu bize şunu gösteriyor; güzel bir büyüme kaydediyoruz ancak gidilecek daha çok yol var. Bilişim ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmaların büyüme eğrilerine baktığımızda sağlanan teşvik ve desteklerin büyüme ve globalleşme sürecinde kaldıraç etkisi yarattığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl bilişim ihracatçılarına yaklaşık 422 milyon TL destek verildi. Bilişim şirketleri için önümüzdeki dönemde gündem maddeleri ihracat, globalleşme, Ar-Ge ve inovasyon olacak. Bunun için de yeni nesil finansman kaynaklarının doğru kullanılması ve değerlendirilmesi çok önemli. Bu sağlandığında Türk şirketlerinin teknoloji ihracatı anlamındaki başarıları artacaktır” dedi. 

Teknolojiyi ileriye götürecek en önemli yatırımlardan biri yapay zeka

Türkiye bilişim pazarının çok hızlı geliştiğini ve mobil teknolojilerin yaygınlaşması ile şirketlerin dijitalleşme çabalarının bu gelişmeye büyük katkı sağladığına dikkat çeken Este Bilişim CTO’su Erdinç Kapucu, “Teknolojiyi ileriye götürecek en önemli yatırımlardan biri yapay zeka. Geçtiğimiz 8 aya baktığımızda yapay zekanın artık son tüketicilerin de hayatına girdiğini görüyoruz. Müşteri beklentilerine yönelik yapay zekaya dair yeni mühendislik türleri açılıyor, üniversiteler bu alanda bölümler açıyor. Bu alanların çeşitlenmesi öğrencilerin sektöre kazandırılması için çok anlamlı” diye konuştu. 

“Önümüzdeki 4 yıl içinde bilişim teknolojileri pazarını 36 milyar dolara çıkarmalıyız”

Dünyanın en değerli 10 firmasının 7’sinin teknoloji firması olduğuna dikkat çeken Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, dünyada ve Türkiye’de bilişim pazarının gelişimiyle ilgili şunları söyledi: “Son 4 senede dünya bilgi teknolojileri pazarı yüzde 47 büyüdü; 1,4 trilyon dolardan 2,5 trilyon dolara ulaştı. Önümüzdeki 4 sene bilgi teknolojileri pazarının ise yaklaşık %44 büyüyeceği öngörülüyor. Bu da 3,6 trilyon dolara ulaşacağı anlamına geliyor Türkiye sadece bilgi teknolojileri son 4 yılda %27 büyüdü ve 9,3 milyar dolardan 11,8 milyar dolara ulaştı. Pazarı 36 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor. TÜBİSAD ve TÜSİAD’ın iş birliğinde bilgi teknolojileri pazarını büyütebilmek için neler yapılması gerektiğini ortaya koyan bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada sektörün nasıl büyüyebileceği 4 madde ile açıklandı. Birincisi kobilerin dijitalleşmesi; ikincisi yüksek teknoloji içeren altyapı yatırımlarının yapılması ve bunların verimliliğe dönüşmesi; üçüncüsü Türkiye’deki yerli firmaların uluslararası pazarda söz sahibi olabilmesi için gerekli fon ve ekosistem desteğinin sağlanması; dördüncüsü ise dijital dönüşümün sağlanması için gerekli iş gücünün eğitilmesi ve istihdam edilmesi. Eminiz ki bu sektörün duayenleri ve profesyonelleri bu hedef doğrultusunda ilerleyecektir.”

“Veriye sahip olmak kadar veriyi korumak da çok önemli”

Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü Gamze Ergün yaptığı konuşmada; “Verinin dönüşümüyle birlikte tamamen dijitale doğru evrilen bir yolculuğa şahitlik ediyoruz.  Bu süreçte sadece veriye sahip olmak değil veriyi korumak da çok kritik bir öneme sahip oldu. 10 yıl öncesine göre internet kullanıcı sayısı dünya genelinde 2,5 miyardan 5,5 milyara ulaştı, bu çok büyük bir veriden bahsettiğimiz anlamına geliyor ve bu verinin korunması, saklanması ve gerektiğinde imha edilmesi çok önemli. Iron Mountain olarak kurulduğumuz günden beri gerek fiziksel gerek dijital verinin korunması, doğumundan ölümüne kadar doğru şekilde saklanması ve gerektiğinde imha edilmesi noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

“80 zettabayt’a ulaşan dijital veri günümüzün en değerli metası oldu”

Sözlerine günün mottosu olan “yeni yüzyılımızda daha da ileri” mesajına dikkat çekerek başlayan Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk; “Bağımsız araştırma şirketlerinin verilerine göre; bu yılın sonunda küresel bulut pazarının 700 milyar dolar olması ve bunun yarısını da kamu tarafında sunulan bulutlardan oluşması bekleniyor. 2030 yılında ise bu rakamın 2,5 trilyon dolara ulaşması ve artık geleneksel donanım yatırımlarının kat kat üzerine çıkması öngörülüyor. Türkiye’de bulut pazarına gelecek olursak yine bağımsız araştırma şirketlerinin verilerine göre pazarın 2023 sonunda, 6 milyon doları geçmesini, 2030 yılına geldiğimizde de Türkiye’deki bulut pazarının 1,5 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşmasını öngörüyoruz. Dünya üzerinde gerçek zamanlı veri bugün yaklaşık 80 zettabayt mertebesine ulaştı. 2025 yılına kadar 2 kat büyümeyle 175 zettabayt’a çıkması bekleniyor. Bu derece hızlı büyüyen veri, günümüzün en değerli metası oldu, veri artık her şeyden daha önemli hala geldi. Artık ülkelerin yönetim stratejilerinde verinin ülkede kalması, veri egemenliği ve gizlilik gereksinimleri konuları kritik bir öneme sahip. Türkiye’de de verimizin ülkemizde kalması stratejisi kapsamında başta kamu sektörü olmak üzere ciddi bir inisiyatif yürütülmekte. Kişisel verilerin Türkiye’den yönetilmesi, Bulutistan gibi yerli ve milli bulut şirketlerine her geçen gün daha önemli bir sorumluluk yüklüyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Bulut bilişim yapısıyla bir deneyim ekonomisi yaratıyor”

Sektörle ilgili önemli verilen paylaşan Nagarro+MBIS Satış Direktörü Umut Güney ise, “Yapılan araştırmalara baktığımızda, 2 yıl içinde her 10 şirketten 7’sinin gelişen teknolojilere yatırım yapması bekleniyor. Bununla beraber son 2 yılda bu alana yatırım yapmış firmalarda, dijital dönüşümün karlılığı önemli ölçüde arttırdığı da araştırma sonuçlarınca ortaya konuyor. Pandemi sürecinde dijital dönüşüm zirve yaptı.2026 yılına kadar tüm dünyada dijital dönüşüme 3-4 trilyon dolar bandında yatırım yapılması bekleniyor. Bu dönüşümü bulut bilişimden ayrı değerlendirmemiz mümkün değil. Çünkü bulut teknolojileri daha hızlı ve esnek karar alma sistemlerini beraberinde getirdi, bu da şirketler için daha başarılı proje yönetimi demek. Sadece bir maliyet avantajı değil siber güvenlik, iş süreçlerinde hızlı adaptasyon gibi ciddi alanları kapsıyor. Aynı zamanda karbondan arındırılmış, ölçeklenebilir, daha rahat yönetilebilir yapısıyla şirketlerin sürdürülebilirliğini de destekliyor” dedi.

35 Yıl Emek Ödülleri

“Yeni yüzyılımızda daha da ileri ‘further’” teması ile gerçekleştirilen törende ayrıca bilişim sektörüne 35 yıl emek veren Serhan Demirer, Cüneyt Kalpakoğlu, Tufan Alatan, Sinan Oymacı, Ken Bradley, Kenan Altınsaat ve Dr. Reha Çetin’e de ödülleri verildi.

ÖZEL VE KATEGORİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI ÖZEL ÖDÜLLERİ

 

YILIN FİNANS BANKACILIK SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

INTERTECH

YILIN AR-GE YATIRIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

YILIN YAPAY ZEKA KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YILIN HİZMET İHRACATI KATEGORİ BİRİNCİSİ

TELEPERFORMANCE TÜRKİYE

YILIN YAZILIM İHRACATI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ERKA GRUBU

İLK 500 BİLİŞİM ŞİRKETİ BİRİNCİSİ

TURKCELL

DAĞITICI KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DONANIM

YILIN TABLET VE TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİLKOM BİLİŞİM

DONANIM

YILIN AĞ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

PROLİNK

DONANIM

YILIN VERİ YEDEKLEME VE DEPOLAMA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

REDINGTON TURKEY

DONANIM

YILIN BİLGİ GÜVENLİĞİ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

PROLİNK

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

TEKNOSA

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

MOBİLTEL

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

REDINGTON TURKEY

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

REDINGTON TURKEY

SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DONANIM

YILIN TELEKOMÜNİKASYON ALT YAPI DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

DONANIM

YILIN VERİ YEDEKLEME VE DEPOLAMA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

DONANIM

YILIN BİLGİ GÜVENLİĞİ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

DONANIM

YILIN SUNUCU KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARTI VE ARTI TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN AĞ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

HİZMET

YILIN BULUT HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN BARINDIRMA YÖNETİM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN DIŞ KAYNAK KULLANIM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

NGN BİLGİ VE İLETİŞİM

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

HİZMET

YILIN SİBER GÜVENLİK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

BARİKAT BT BİLİŞİM

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YAZILIM

YILIN SANALLAŞTIRMA YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ESTE BİLİŞİM

YAZILIM

YILIN E-FATURA E-DEFTER E-ARŞİV YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOLAYSOFT TEKNOLOJİ

YAZILIM

YILIN MOBİL UYGULAMALAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

HEPSİ EMLAK

YAZILIM

YILIN VERİ AMBARI VE İŞ ZEKASI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETAŞ

YAZILIM

YILIN SEKTÖREL YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

YAZILIM

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

BARİKAT İNTERNET GÜVENLİĞİ

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

 

YILIN SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

ULUSLARARASI MERKEZLİ ÜRETİCİ / ÜRETİCİNİN TEMSİLCİSİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DONANIM

YILIN VERİ TOPLAMA DONANIMI (OT/VT) KATEGORİ BİRİNCİSİ

MOBİSİS TEKNOLOJİ

DONANIM

YILIN DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

LENOVO TÜRKİYE

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

NTT DATA

HİZMET

YILIN HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

YAZILIM

YILIN VERİ AMBARI VE İŞ ZEKASI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NTT DATA

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NTT DATA

YAZILIM

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

YAZILIM

YILIN SEKTÖREL YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

ADESSO TÜRKİYE

YAZILIM

YILIN CRM YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NTT DATA

YAZILIM

YILIN YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

SAP TÜRKİYE

 

YILIN ULUSLARARASI MERKEZLİ ÜRETİCİ / ÜRETİCİNİN TEMSİLCİSİ ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

VODAFONE

TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DONANIM

YILIN VERİ TOPLAMA DONANIMI (OT/VT) KATEGORİ BİRİNCİSİ

ASİS ELEKTRONİK

DONANIM

YILIN VERİ YEDEKLEME VE DEPOLAMA DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARVENTO

DONANIM

YILIN BİLGİ GÜVENLİĞİ DONANIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ULAK HABERLEŞME

DONANIM

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ DONANIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

KAREL ELEKTRONİK

HİZMET

YILIN SİBER GÜVENLİK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ADEO BİLİŞİM

HİZMET

YILIN DANIŞMANLIK KATEGORİ BİRİNCİSİ

OPTİMUM ÇÖZÜM

HİZMET

YILIN ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ASSİSTT

HİZMET

YILIN KURULUM / BAKIM / DESTEK HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

KAREL ELEKTRONİK

HİZMET

YILIN DIŞ KAYNAK KULLANIM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ATLAS YAZILIM

HİZMET

YILIN İNTERNET HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

TÜRK TELEKOM

HİZMET

YILIN BARINDIRMA YÖNETİM HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

RADORE

HİZMET

YILIN BULUT HİZMETİ KATEGORİ BİRİNCİSİ

ECLİT BİLİŞİM

HİZMET

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ HİZMET KATEGORİ BİRİNCİSİ

TÜRK TELEKOM

YAZILIM

YILIN E-FATURA E-DEFTER E-ARŞİV YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

YAZILIM

YILIN MOBİL UYGULAMALAR KATEGORİ BİRİNCİSİ

TEKNASYON YAZILIM

YAZILIM

YILIN İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

YAZILIM

YILIN ERP YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

LOGO YAZILIM

YAZILIM

YILIN DOKÜMAN ARŞİV YÖNETİM YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİMSER

YAZILIM

YILIN CRM YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

İDEA TEKNOLOJİ

YAZILIM

YILIN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

NETCAD

YAZILIM

YILIN VERİ GÜVENLİĞİ YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARD GRUP BİLİŞİM

YAZILIM

YILIN VERİ AMBARI VE İŞ ZEKASI YAZILIMI KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARD GRUP BİLİŞİM

YAZILIM

YILIN İŞ UYGULAMALARI KATEGORİ BİRİNCİSİ

BİOTEKNO

YAZILIM

YILIN SEKTÖREL YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

INTERTECH

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

INTERTECH

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ ANA KATEGORİ BİRİNCİSİ

TURKCELL

BİLİŞİM 500 PLUS ÖDÜLLERİ

YILIN 3 YAŞINDAN KÜÇÜK GENÇ ŞİRKETLER KATEGORİ BİRİNCİSİ

TİTRA TEKNOLOJİ

YILIN 3 YAŞINDAN KÜÇÜK EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

LYDIA YAZILIM

YILIN SAVUNMA SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

HAVELSAN

YILIN SİGORTACILIK SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

AGİTO BİLGİSAYAR

YILIN SAĞLIK SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

TİGA BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

YILIN TURİZM SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

ERKA GRUBU

YILIN OTOMOTİV SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

TTTECH AUTO

YILIN LOJİSTİK SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

MİA TEKNOLOJİ

YILIN ENERJİ SEKTÖRÜ YAZILIM KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARD GRUP BİLİŞİM

YILIN SİSTEM ENTEGRATÖRÜ VE İŞ ORTAĞI - IoT VE M2M KATEGORİ BİRİNCİSİ

KOÇSİSTEM

YILIN TÜRKİYE MERKEZLİ ÜRETİCİ - IoT VE M2M KATEGORİ BİRİNCİSİ

ARVENTO

YILIN SON 1 YILDA EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

ERKA GRUBU

YILIN SON 3 YILDA EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ BİRİNCİSİ

VBT YAZILIM

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@