banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

KASAD Karton Ambalaj Üretim Elemanı İstihdam Programı Başlıyor

Bir haftalık eğitimi başarıyla tamamlayanlar anında işe başlayacak.

Güncel 08.09.2022, 15:45 Melike Kaya Bayram
213
KASAD Karton Ambalaj Üretim Elemanı İstihdam Programı Başlıyor

KASAD, karton ambalaj sanayisinde son yıllarda öne çıkan ve sektörün gelecek yıllarını da etkileyecek olan ara eleman sıkıntısı için harekete geçti. İlk olarak 2021 yılında çalışmalarına başlanan “Karton Ambalaj Üretim Elemanı İstihdam Programı” projesi 18Mayıs 2022 tarihinde İBB meclisinden onay alarak start aldı.Meslek lisesi öğrencileri ve meslek yüksek okullarından mezun olanlar öncelikli olmak üzere en az ilköğretim okulu mezunuolan bireylerin katılacağı eğitimlerde başarılı olanlar direkt işe başlayacak.

“Genç Arkadaşları Çok Önemsiyoruz”

Sektörün geleceğinde teknolojinin önemli bir payı olduğunu vurgulayan KASAD Başkanı Alican Duran, proje ve istihdam sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sektörümüz her geçen gün büyüyor ve yakaladığı ihracat rakamları ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlayarak yüzümüzü güldürüyor. Teknoloji her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzün de artık önemli bir parçası. Gelişmelere ayak uydurarak büyümeyi sürdürmek istiyoruz ancak bu noktada ara eleman sıkıntısı bizi zorluyor. Biz de bu proje ile ara eleman sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Genç arkadaşlarımızı çok önemsiyoruz. Onların zekâları ve enerjileri ile sektörümüzün büyümesine ayrı bir katkı sağlayacaklarına inanıyoruz.” dedi.  

Sınavı Geçenler Direkt İşe Başlayacak

KASAD, dijitalleşmenin karton ambalaj sanayisinde etkisini daha fazla gösterdiği günümüzde;matbaa, bilgisayar, elektrik,elektronik ve makine bölümlerinden meslek lisesi öğrencileri ve meslek yüksekokulu mezunları öncelikli olmak üzere ilköğretim ve üzeri kişilerin müracaat edebileceği Karton Ambalaj Üretim Elemanı İstihdam Programı 26 Eylül – 1 Ekim tarihleri ve 09.00-16.00 saatleri arasında toplam 48 saatlik eğitimle gerçekleştirecek. Sektöre üretim sahasında makine başında çalışacak usta, kalfa veçırak olarak çalışacakoperatör ve yardımcıları kazandırmak amacıyla verilen eğitimin ardından,3 Ekim’de yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılar 10 Ekim’de belirlenen firmalarda işe başlayabilecek.

Kapsamlı Eğitim

18-40 yaş aralığında herkesin katılabileceği eğitim programında “Karton Ambalaj Sektörü ve Bünyesindeki Meslekler”, “Karton ve Özellikleri”, “Ofset Baskı Sistemi ve Operatörlüğü”, “Şekilli Kesim İşlemi ve Operatörlüğü”, “Katlama Yapıştırma İşlemi ve Operatörlüğü”, “Renk, Renk Ayrım ve Tram”, “Kalite Kontrol ve Klima”, “Şekilli Kesim Makinesi Uygulaması” ve “Katlama Yapıştırma Makinesi Uygulaması” başlıkları altında dersler verilecek.

Uzman Eğitmen Kadrosu

KASAD’ın ara eleman konusunda yaşanılan sıkıntıyı en aza indirmek ve sektöre istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projede eğitimleri KASAD Genel Sekreteri Erol Gül, Duran Doğan Ambalaj Kalite MüdürüNeslihan Çam Akdeniz, Prof. Dr. Efe Nejat Gençoğluve Marmara Üniversitesi Öğretim ÜyeleriProf. Dr. Türkün Şahinbaşkan,  Doç. Dr. Mustafa Batuhan Kurt, Doç. Dr. Doğan Tutakve Doç.Dr. Zafer Özomay gibi alanda uzman isimler verecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@