banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Sakarya, Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Yeni Bir Hikaye Başlatıyor

Aremas Group Yön. Kur. Başk. Vedat Arslan değişen konut alıcısı davranışlarının etkisiyle Sakarya’daki gayrimenkul pazarının büyüme potansiyeline dikkat çekti.

Güncel 15.02.2024, 14:15 Melike Kaya Bayram
197
Sakarya, Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Yeni Bir Hikaye Başlatıyor

Gayrimenkulde uzun yıllardır sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Group Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan son yıllarda finansman krizi, pandemi ve deprem gerçeğiyle değişen konut alıcısı davranışlarının etkisiyle Sakarya’daki gayrimenkul pazarının büyüme potansiyeline dikkat çekti.

Sakarya, Türkiye'nin yükselen değeri olarak gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı haline geliyor. Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara geniş fırsatlar sunuyor. Sakarya’yı özellikle konut alıcıları için geniş perspektifte değerlendiren Vedat Arslan, "Metropol illerinde yaşamın zorluğu, pandemi ve deprem gerçeği  son yıllarda konut alıcılarının yatırım davranışını değiştirdi. Özellikle İstanbul’da yaşamak istemeyen ama aynı zamanda çok da uzaklaşmak istemeyenlerin yakın bölgelerde nitelikli gayrimenkulleri tercih ettiğini gözlemliyoruz. Konut alıcıları, ikamet ettiği ya da işi nedeniyle temas ettiği şehirlere en yakın şehirlerde, alıştığı ‘konsept projelerin’ niteliğini arıyor. Sakarya da yatırım ve yaşam için en ideal şehirler arasında yer alıyor" dedi.

Sakarya Son Yıllarda Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Dikkatini Çekiyor

Sakarya’nın sadece yerli değil yabancı yatırımcılarının da ilgisini çektiğine vurgu yapan Vedat Arslan; " Sakarya'da, Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerden gelen talep dikkat çekiyor. Son yılların verilerine baktığımızda yabancılara konut satışında Sakarya ilk 10 şehir arasında yer alıyor ve her geçen gün yatırımcılar için cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Sakarya'da konut satışları son yıllarda önemli bir artış gösteriyor. Fakat geçen yıl finansman krizi ve depremin de etkisiyle Türkiye genelinde konut satışlarında gözle görülen bir düşüş gerçekleşti. 2022 yılına kıyasla 2023 yılında ülke genelinde konut satışları %17,5 oranında azaldı. Konut alıcıları ve yatırımcılar için önemli metropol şehirlerinden olan İstanbul'da %23, İzmir'de %22 oranında bir düşüş gerçekleşirken Sakarya’da sadece %13 oranında bir düşüş yaşandı’’ diye konuştu.

Sakarya Hem Ticaretin Hem De Konut Yatırımcılarının Merkezi Haline Geliyor.

Sakarya’nın, stratejik konumuyla dikkat çektiğini belirten Arslan; "Kocaeli, Bilecik ve Düzce gibi önemli şehirlerle komşu olması, İstanbul ve Ankara'ya olan yakınlığıyla avantaj sağlıyor. Büyük karayolları ve demiryolu ağının yanı sıra hızlı tren imkanlarıyla da ulaşım kolaylığı sağlanmış durumda. Bu da Sakarya'yı hem ticaretin hem de konut yatırımlarının merkezi haline getiriyor. Sakarya'nın nüfusu her yıl artış gösteriyor ve şu an Türkiye'nin en yoğun nüfuslu şehirlerinden. Artan nüfus, şehre yapılan yatırımları da beraberinde getiriyor. Özellikle ticaret, sanayi ve turizm alanlarında Türkiye genelinde kendini gösteren Sakarya, yedi Organize Sanayi Bölgesi ile istihdamı artırıyor ve ekonomisine katkı sağlıyor. Gayrimenkul sektöründe Sakarya'nın cazibesi her geçen gün artıyor. Metrekare birim değerlerinin yükselişi, yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor. Sürdürülebilir kalkınma projeleri, çevre bilinci ve spor alanındaki yatırımlarıyla Sakarya, geleceğin parlayan yıldızları arasında yer alıyor. Sakarya, gayrimenkul yatırımcıları için yeni bir hikaye başlatıyor ve bu hikayenin başrol oyuncularından biri olmaya aday. Şehrin sunduğu fırsatlarla, yatırımcılar için karlı ve gelecek vaat eden bir destinasyon olmaya devam edecek " diye belirtti.

Paye Sakarya Projesi Örnek Olacak

Arslan; "Gayrimenkul projesi geliştirmek ve marka değerini koruyarak satışını yapmak isteyen geliştiriciler için lokasyonun dinamiğine uygun konsept projeler geliştiriyoruz. Sadece danışmanlığını yaptığımız projenin kendisine değil, projenin yer aldığı şehre, lokasyona da değer katmayı önemsiyoruz. Sakarya’da şu an hali hazırda tüm süreçlerde danışmanlığını yaptığımız ve yürüttüğümüz Paye Sakarya projesi, önemli bir konsept yaşam projesi olarak öne çıkıyor. Haldız İnşaat ve Halk GYO iş birliği ile geliştirilen Paye Sakarya; Sakarya’nın sakin ve huzurlu atmosferinden ilham alınarak tasarlandı. Modern mimari anlayışıyla tasarlanan bu benzersiz proje, bölgeye değer katan özel bir konsept sunarak, konfor ve estetiği bir araya getiriyor.

Sakarya'da bu ölçekte hayata geçen ilk konsept yaşam projesi olan Paye Sakarya'nın, geliştirilecek yeni projelere örnek teşkil etmesini umuyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@