banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkiye’ye Güvenen Baumit’ten İnovasyon Ve Yatırıma Devam Mesajı

Baumit, zengin programıyla sektörde benzerine nadir rastlanan geleneksel zirvesini bu kez yenilenen konsepti ve ismiyle hayata geçirdi.

Güncel 08.01.2024, 16:00 08.01.2024, 13:50 Melike Kaya Bayram
33
Türkiye’ye Güvenen Baumit’ten İnovasyon Ve Yatırıma Devam Mesajı

Avrupa’nın mantolama devi Baumit, Türkiye’de geleneksel hale gelen sektör buluşmasını bu kez BAUMEET 2023-2024 Zirvesi ismiyle Nirvana Cosmopolitan Hotel Antalya’da gerçekleştirdi. İş dünyasının önde gelen temsilcileri ve bayileri başta olmak üzere sektör paydaşlarını ağırlayan Baumit Türkiye, “Bir Başkadır” konsepti altında düzenlediği iki günlük kapsamlı zirve ile yeni yıla yeni gelişmeler ve yeni hedefler ışığında bambaşka bir adım attı. Zirvede hem şirketin hem de inşaat ve yalıtım sektörünün 2023 yılını değerlendirirken aynı zamanda 2024 vizyonunu, hedeflerini, gelecek dönem öngörülerini ve trendleri iş ortaklarıyla paylaşan Baumit Türkiye, ezber bozan yeni inovatif ürünlerinin lansmanını etkileyici gösterilerle yaptı.

“Türkiye’ye yatırım yapmaktan çok mutluyuz, ekibimize güveniyoruz”

Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen BAUMEET 2023-2024 Zirvesi’nde konuşan Baumit Bölge Direktörü Christian Eibl; “Avrupalı bir şirket olarak; stratejik konumuna, yüksek potansiyeline, genç ve dinamik nüfusuna güvendiğimiz Türkiye’ye yatırım yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz bir aile şirketiyiz ve Baumit Türkiye ailesinin lideri Atalay Özdayı başta olmak üzere tüm ekibe çok güveniyoruz. Baumit'in sahibi Robert Schmid’in de her zaman vurguladığı gibi ‘en güzel enerji, harcamadığımız enerjidir’ misyonuyla yol alarak çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak adına yüksek enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu, sürdürülebilir ürünler geliştirmek için her geçen gün daha da çok çalışıyoruz. Sektörümüzde bizi bir başka noktaya taşıyan Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımızı hızla artırıyoruz” dedi.

Türkiye’de konut ihtiyacı bitmeyecek, inşaat ve yalıtım sektörü büyüyecek

Yapı sektörünün her yıl heyecanla beklenen etkinliğini bu kez Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında gerçekleştirmenin verdiği mutlulukla paydaşlarına bambaşka bir deneyim yaşatmak için çok çalıştıklarını belirten Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, inşaat sektörünün 2023 yılındaki seyrine ilişkin bilgiler ışığında 2024 yılına dair öngörüleri paylaştı. 2024 yılında inşaat sektörüne yön verecek önemli gündem maddeleri arasında; yerel seçimler ve buna bağlı olarak seçim öncesi ve seçim sonrası ekonomisi, deprem bölgelerinin yapılandırılması, depreme yönelik kentsel dönüşüm politikaları ve Rusya-Ukrayna ve Ortadoğu’daki gerginliklerin seyrinin yer aldığına dikkat çeken Atalay Özdayı; “2024’te Türkiye’de yaklaşık bir milyon 200 bin konut satışı olması bekleniyor. Bu ivmenin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceği öngörülüyor. 85 milyon nüfusa sahip Türkiye’de gerek deprem gerçeği ve nitelikli konut açığı gerekse sosyo-kültürel ve demografik yapıdaki değişimler ve dinamizmin etkisiyle konut ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecek. Dolayısıyla inşaat ve yalıtım sektörünün büyüme ivmesi de hızlanacak. Güvenli, kaliteli, sağlıklı ve konforlu yapılar için sürdürülebilirliği odağına alan çevre dostu inovatif ürünlere, doğru uygulamalara ve çözüm odaklı bakış açılarına ihtiyaç var. Bu noktada sektörümüzün tüm paydaşlarıyla birlikte ülkemizde sürdürülebilir konutların inşasına yüksek katma değer sunabilecek güce sahibiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Emre Alkin şirketleri Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti

BAUMEET 2023-2024 Zirvesi’nde düzenlenen “Bir Başka Gündem” temalı oturumda dünya ve Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunan İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, ekonomiyi yakından ilgilendiren küresel sıcaklık değişimine dikkat çekerek Avrupa Birliği ve Çin’in petrole yatırım yapmaktan vazgeçtiğini, bu noktada yüksek enerji verimliliği sağlayan teknolojilere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Küresel ekonomi liginde Çin ve Hindistan’ın yükselişte, ABD, AB ve Japonya’nın düşüşte olduğunu belirten Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye içinse 2024 yılının biraz zorlu geçecek olmakla birlikte üretmeye, iş yapmaya devam edeceğimiz bir yıl olacağını söyledi. Yerli ve yabancı tüm şirketleri Türkiye’nin ve Türk milletinin gücüne inanarak yatırım yapmaya davet eden Prof. Dr. Emre Alkin, “Meşaleyi hep birlikte taşımaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Baumit’in sürdürülebilirlik ajandası Go2morrow

Baumit’in sürdürülebilirlik misyonu paralelinde geliştirdiği inovatif ürünlerinin uygulamalı olarak anlatıldığı “Baumit Neden Bir Başka?” konulu oturumda Baumit Türkiye Ürün Müdürü Meltem Bayraktar San ve Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu, 2024 yılına damga vuracak yeni ürünleri ilk kez tanıttılar. Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu, Baumit’in kurumsal vizyonu doğrultusunda sürdürülebilir bir gelecek adına sağlıklı, enerji verimli ve güzel evler inşa etmeleri için iş ortaklarına güç verdiklerini vurgulayarak ikinci oturumu açtı. Baumit Türkiye Ürün Müdürü Meltem Bayraktar San, şirket olarak sürdürülebilirlik politikalarını çevre, sosyal aktiviteler ve ekonomik olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını belirtti. Dünya genelinde fosil yakıt ekonomisinin sonunun geldiğini ve döngüsel ekonomiye doğru yol alındığını hatırlatan San, Baumit’in bugünden yarına giden yoldaki sürdürülebilirlik ajandasını temsil eden Go2morrow kapsamında yer alan aksiyon planlarını aktardı.

Mantolama ile 10 milyon otomobilin atmosfere yaydığı CO2 kadar tasarruf sağladı

Baumit’in vizyonunun arkasında çok ciddi bir Ar-Ge çalışması olduğunu vurgulayan Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu; “Şirketimizin Avusturya’da bulunan ve yapı malzemelerinin test edildiği Avrupa’nın en büyük karşılaştırmalı Ar-Ge merkezi Viva Park’a ayırdığı bütçe ile üç Baumit fabrikası inşa edilebilirdi. İşte bu bakış açısı Baumit’in vizyonunu oluşturuyor” dedi. Bir metrekare mantolamanın bir yılda 24 kilogram CO2 tasarrufu sağladığını ifade eden Ataoğlu; “Baumit olarak yılda 45 milyon metrekare mantolama yaparak bir milyon ton CO2 azaltımı sağlıyoruz. Baumit’in başarı hikayesinin başlangıcından bu yana 800 milyon ton CO2 tasarrufu elde ettik ve bu rakam 10 milyon otomobilin atmosfere yaydığı CO2 miktarına ya da 300 bin kez aya gidip gelmeye denk geliyor” diye konuştu.

İnovatif teknoloji deneyleri ve yeni ürün lansmanları

Baumit’in benzersiz ürün inovasyonları DryPor Effect ve Cool Pigment teknolojisinin canlı deneyler ile sahnede tanıtıldığı zirvede, yapı harçları sektöründe dünyada bir ilk olan harç içinde çözünen torba teknolojisine sahip Baumit ALL IN hazır kuru beton harcı hem betoniyer hem de kova içinde karıştırılarak torbanın harç içinde nasıl yok olduğu uygulamalı olarak gösterildi. Jel teknolojisi ile yenilenen Baumit mantolama harçları toplantı salonuna kurulan şantiye alanında sıva makinesi ile uygulandı. Jel teknolojisine sahip yeni nesil mantolama harçlarının üstün darbe dayanımı ve esnekliği sahnede deneyler ile izleyicilere anktarıldı. Mantolamada yeniliğin öncüsü Baumit’in yeni ürünlerinin de lansmanının yapıldığı zirvede Baumit Türkiye Ürün Müdürü Meltem Bayraktar San, şirketin inovasyon merkezinden çıkan en yeni parlak hazinesi Baumit CrystalSet’i tanıtarak, Baumit CrystalSet’in doğal ve yüksek nefes alma kabiliyetine sahip, kir tutmayan temiz yüzeyler ve ekstra uzun ömürlü cephelere imkân tanıdığını belirtti.

Prof. Dr. Kurnaz: “İklim değişikliğiyle mücadelede mantolama hayati önem taşıyor”

BAUMEET 2023-2024 Zirvesi’nin “Bir Başka Gelecek” temalı oturumunda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, son yüzyılın sıcaklık değişimi grafiğine dikkat çekerek Paris Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın gündem maddelerine değindi. Prof. Dr. Kurnaz, bu kapsamda yer alan binaların yenilenmesi aşamasında ve tümüyle iklim değişikliği ile mücadelede mantolamanın hayati derecede önem taşıdığının altını çizdi.

“KidZania’da geleceğe daha iyi bir dünya inşa ediyoruz”

Sektörüne sunduğu inovatif ürün ve çözümlerin yanı sıra dünyanın sürdürülebilir geleceği için çocukları enerji verimliliği ve ısı yalıtımı konularında bilinçlendirme misyonu da üstlenen Baumit, bu misyonla hayata geçirdiği “Geleceğimizi Mantoluyoruz” projesi kapsamında KidZania İstanbul’da kurduğu Baumit inşaat ve mantolama deneyim alanıyla da dikkat çekiyor. Bu kapsamda “Bir Başka Gelecek” oturumunda söz alan KidZania İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ebru Timur, Baumit Türkiye ile birlikte imza attıkları proje hakkında şu bilgileri paylaştı; “KidZania İstanbul ve Baumit olarak amaç ortaklığımız kapsamında çocuklara sadece eğlence sunmakla kalmıyor, aynı zamanda enerji tasarrufu ve küresel ısınma gibi önemli konularda çocukları deneyimle bilinçlendiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için yol gösterdiğimiz çocuklarımızda yarattığımız farkındalıklarla gelecekte çevreye daha duyarlı bir toplumun temelini atıyoruz.”

Deprem, dayanıklı ve esnek yapı malzemelerinin önemini bir kez daha gösterdi

“Bir Başka Gelecek” konulu oturumun konukları arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ve Yüksek Mimar Kurtul Erkmen ise Baumit Tasarım Yarışması ve Baumit Life Challenge ile ilgili bilgiler verdi. Baumit’in sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinde temel ilke haline getirmiş bir marka olduğunu ifade eden Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba; “Deprem bölgesinde çökmeyen bazı binalarda dış cephelerde yaşanan patlamalar nedeniyle can kayıpları ve yaralanmalar oldu. Bu durum dayanıklı ve esnek yapı malzemelerinin güvenli ve sürdürülebilir binalar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu noktada Baumit’in inovatif ürün ve çözümlerinin ülkemiz için çok değerli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Life Challenge tasarım yarışmasına Türkiye’nin ev sahipliği yapmasını diliyorum”

Mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” konulu Baumit Tasarım Yarışması’nda yüzlerce gencin, son derece nitelikli projelerle yarıştığını belirten Yüksek Mimar Kurtul Erkmen, bu yarışma ile Avusturya’daki Baumit Viva Park ve İnovasyon Merkezi’ni görme imkânı elde eden genç mimarların kariyerleri için önemli bir adım attıklarını söyledi. Ödül töreni Slovenya’nın Ljubljana kentinde düzenlenecek olan Avrupa'nın en iyi Baumit cephesinin seçildiği Baumit Life Challenge yarışmasında da jüri üyesi olarak Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan Erkmen; “Profesyonel mimarların yarıştığı bu yarışmada hangi ülke kazanırsa bir sonraki ödül töreni o ülkede oluyor. Diliyorum ki Türkiye olarak biz de ev sahipliği yaparız” dedi.

Sunay Akın’dan Samida’ya, danstan sanat gösterilerine kadar dolu dolu bir program

Her anı dolu dolu geçen BAUMEET 2023-2024 Zirvesi’nin “Bambaşka” temalı son oturumunda Şair ve Yazar Sunay Akın, şiirsel anlatımı ile katılımcıları Cumhuriyet’in 100 yıllık geçmişine uzanan bir yolculuğa çıkardı. Samida’nın şarkıları ile renk kattığı zirvede semazen gösterisi, saz dinletisi, kum sanatı gösterisi, müzik ve dans şovları gibi pek çok farklı etkinlikle keyifli anlar yaşayan katılımcılar, turnuvalarda ise hem eğlendi hem de Baumit ürünlerinin dayanımını uygulamalı olarak test etme imkânı buldu.

Suzan Kardeş ile Balkan Meyhanesi konseptli gece ve Uğur Aslan ile keyifli gala

Zirvenin ilk gününde gerçekleşen Konsept Gece’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen düzenlenen Baumit Balkan Meyhanesi konseptinde Suzan Kardeş ile Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendiren katılımcılar, ikinci gün düzenlenen galada Uğur Aslan’ın farklı sahne performansıyla keyifli bir gece geçirdiler.

Başarı grafiği yüksek bayiler ödüllendirildi

Gala gecesinde Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, 2023 yılında kategorilerinde en iyi performansı gösteren bayilere Baumit İkinci 11, Baumit İlk 11, Baumit Özel Ödülleri ve Baumit ALL Star kapsamında ödüllerini takdim etti. Bayiler arasında yapılan oylama ile bayi gezisinin Portekiz’in Lizbon ve Porto şehirlerine yapılmasına karar verildi. Baumit ALL Star Ödülü kazananları Barok Yapı, DGR İnşaat, Giresun Bereket İnşaat, Koçakkale İnşaat, Neyzen İnşaat ve Tokcan Mantolama ise 2024 Paris Olimpiyatları’nda Filenin Sultanları ile heyecanlı anlar yaşayacaklar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@