banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Çözümlerimizde ve eğitimlerimizde müşteri ihtiyaçlarına odaklanıyoruz

Öncelikle müşterilerini iyi anlamaya çalıştıklarını ve sonrasında bu istekleri iyi anladıktan sonra ihtiyaca en uygun çözüm ve ürünleri sunduklarını ifade eden Krohne Türkiye Genel Müdürü Ersan Zambelli, Krohne Academy katılımcılarının isteklerini doğru analiz ederek pazarda en ihtiyaç duyulan konular üzerine teknik eğitimler hazırladıklarını belirtiyor.

Proses Çözümleri 05.12.2022, 11:05 05.12.2022, 01:02 Serkan KIRAÇ
80
Çözümlerimizde ve eğitimlerimizde müşteri ihtiyaçlarına odaklanıyoruz

Phonenix Contact, Samson ve Krohne markalarının organizatörlüğünde gerçekleştirilen Krohne Academy etkinlikleri uzun bir aradan sonra 2022 yılında da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğin başarısının sırrı ve etkinlikte markaların pazarın ihtiyaç ile talepleri doğrultusunda belirlenen konu başlıkları üzerine Krohne Türkiye Genel Müdürü Ersan Zambelli ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.   Söyleşimizde Krohne Türkiye’nin yeni endüstri çağına uyumlu çözümleri ve firmanın önümüzdeki dönemde ağırlığını artırmayı planladığı sektör ve uygulamaların detayları üzerine de konuşma fırsatı bulduk.

Pandemi süreci ve sonrasında Krohne Türkiye’de gerçekleşen yapılanma çalışmaları neler oldu, özellikle Mühendislik Çözümleri biriminin size ve müşterilerinize katkılarını sizden dinleyebilir miyiz?
Pandemi süreci her şirkette olduğu gibi bizim için de yeni bir deneyim oldu. Bugüne kadar denemediğimiz çalışma yöntemlerini uygulayarak daha fazla nasıl verim alınır konularını test etmemize vesile oldu. Evden çalışma kültürü şirketimizde pandemiye kadar hiç denenmemişken, hibrit çalışma yöntemlerini uygulayabilen bir dönüşüme vesile oldu açıkçası. Ayrıca görüntülü uzaktan görüşme ve toplantılar artık şirketimizde vazgeçilmezimiz oldu ve glabal bir şirket olarak dünyadaki tüm ülkelerle istediğimiz yer ve zamanda haberleşebilir olmamızı hızlandırdı. Bunlar pandeminin belki olumlu sayılabilecek noktaları, bir de olumsuz olarak niteleyebileceğimiz tecrübeleri de yaşamamızı sağladı. Maske, mesafe ve hijyen yöntemlerinin uygulanması, sosyal iletişimin zayıflaması, yüz yüze toplantıların ve seminer, fuar gibi aktivitelerin yapılamaması, seyahat ve müşteri ziyareti yapamamak gibi hususlar açıkçası çalışanlarımızı ve bizleri zorlayan hususlar olarak ele alınabilir. KROHNE olarak pandemi sürecinde dijitalizasyon ve uzaktan erişim ile çeşitli hizmetlerin yerine getirilmesi konularının önemini anlayarak bu konudaki çalışmalara hız verildi. Bu hususta bahsettiğiniz Mühendislik Çözümleri bölümümüzün çalışmaları da bunlardan bir tanesi. Bu bölümümüz ile aslında müşterilerimizin sorunlarını tespit edip, bunlara nasıl bir çözüm üretebiliriz konularında çalışma yapmayı planlıyoruz. Anahtar teslim çözümlerimizin yanında müşterilere özel çözümler de geliştirmeyi hedefliyoruz. Ağırlıkla, Petrol ve Gaz, Denizcilik, Kimya ve Su sektörlerine yönelik çözümlerimiz olsa da diğer sektörlerde de uygulanabilen çözümler geliştiriyoruz.

Krohne’nin özellikle Petrokimya pazarında oldukça güçlü bir marka. Petrokimya sektörüne ek olarak 2021 ve 2022 yıllarında özellikle odaklandığınız sektör ve prosesler hangileri oldu?
KROHNE olarak son iki yılda tüm sektörlerde varlığımızı arttırdığımızı düşünüyoruz. Özellikle Kimya, Maden, ve Kağıt sektörlerinde oldukça başarılı çalışmalar ve projeler yaptığımızı düşünüyorum. Burada sektör bağımsız, prosesi çok iyi öğrenerek müşterimizin ihtiyaçlarını minimum maliyetle tespit ederek doğru ürünleri seçmek ve bunların yerine doğru montajlarının yapılması konusunda süpervizörlük hizmetlerini yaparak, müşterilerimizin en az problemle tesislerini devreye almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda ihtiyaç duyulan eğitim hizmetlerini de maksimum verimlikte ve kalitede yapmaya çalışıyoruz. Sonrasında da servis hizmetlerimiz ile ihtiyaç duyulan en kısa zamanda onların yanında olup problemi gidermeye çalışıyoruz. 

Peki endüstrinin çözümlerinizde aradığı veya talep ettiği çözümler, teknolojiler ya da güncel talepleri neler oldu Krohne Türkiye’den?
Daha önce de belirttiğim gibi, sahada bulunmamıza izin verilmediği dönemlerde uzaktan erişim ile problemlerin giderilmesi veya ihtiyaçların karşılanması bu süreçte en önemli konuydu bence. Bu gibi durumlarda cihazların sahip olduğu self diagnostik dediğimiz kendi kendine arıza tespiti ve uzaktan erişim imkanlarının oluşturulması müşterilerimize çok büyük fayda sağladı.

Krohne özellikle servis tarafında myDevice ismini verdiğimiz bir konsept ortaya koydu. myDevice konsepti ile bazı durumlarda servis ekiplerimiz uzaktan erişimle sahada yaşanan bir takım sorunları çözebiliyor. Yine bu konsept içerisinde OPTICHECK adını verdiğimiz saha doğrulama cihazımız ile kısa zamanda akış ölçerlerimizin doğrulamasını yapıp müşterilerimizin doğru ölçüm almalarını sağlıyoruz. Bunların yanında ürünlerimizdeki self diagnostik özellikleri ile bir arıza durumunda cihazlarımız, arıza kodlarını bildirerek olası arıza bilgilerini kullanıcıya aktarabiliyor. Bu teknolojiler sayesinde servis ekibimiz kolaylıkla sorun tespiti yapıp arızanın giderilmesi konusunda aksiyon alabiliyor. Bu süreçte cihazlara uzaktan erişim ve haberleşme konusunda; bluetooth, ve bazı kablosuz haberleşme teknolojileri ile, Endüstri 4.0 kapsamında ve dijitalizasyona geçiş sürecinde Krohne’nin de piyasaya sunduğu bazı çözümleri oluştu. Özetle pandemi süreci, bizim gibi çoğu üretici firmayı bu teknolojilere yatırım yapmaya zorladı.

Az önce bahsettiğim myDevice konsepti içerisinde Krohne, Installation Commissioning Video (ICV) adını verdiği ürün videolarını müşterilerimizin kullanımına sundu. Müşterilerimiz, bu videolara ulaşarak ürün kutusunun açılımından, montajının nasıl yapılacağına ve nasıl devreye alınacağına kadar doyurucu bilgiler alabilmekteler. Videodaki yönlendirmeler ile sahadaki bir teknisyen cihazı kolaylıkla devreye alabiliyor. Dolayısı ile bu hizmetimiz de özellikle pandemi sürecinde birçok konuda olduğu gibi müşterilerimize büyük yardımlarda bulundu.


Projelendirme hizmetleri ve satış sonrası teknik servis hizmetleri konusunda endüstride Krohne markasından övgüyle bahsediliyor. Markanın teknik kadrosunu güçlü tutma stratejisini sizden dinleyebilir miyiz?
Bu soruyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Biz satışlarımızı iki kategoride yapıyoruz, bir tanesi günlük satış dediğimiz satış destek ekibimiz tarafından hazırlanan tekliflerimiz ki bu bölümümüz oldukça yoğun bir çalışma süreci yaşıyorlar. Diğer satış kolumuz da proje satışı tabir ettiğimiz daha karmaşık ve büyük ve uzun teknik dokümantasyonun olduğu bölümümüz. Bu bölümdeki arkadaşlarımız hazırlanacak prosesi öncelikle kabaca anlaması ve bu prosese ve teknik dokümantasyona uygun ürünleri seçebilmesi çok önemli. Burada tecrübe ve müşteri ile iletişim son derece önemli. KROHNE olarak bu konuda iyi bir ekibe sahibiz ve müşteri memnuniyetinin en fazla olduğu bölümlerimizden de bir tanesi proje bölümümüz. Servis hizmetleri de yine müşteri memnuniyetinin devamlılığını sağlayan ve tecrübe ve proses bilgisinin yüksek olmasını gerektiren bölümlerden. Bu konuda da sektörde en başarılı ekiplerden birine sahip olduğumuzu müşterilerimizin geri dönüşlerini baz alarak söyleyebiliriz. Özet olarak tecrübe, teknik bilgi birikimi, proses bilgisi ve iletişim becerileri hususlarında ne kadar güçlü kadrolarla çalışırsanız, teknik bir firma olarak sektörde başarılı olma olasılığınız da o kadar artar düşüncesindeyiz.

Akış ölçüm ve kontrolde öncü rolünde olan Krohne’nin bir ya da birkaç ürün satışından öteye, sistem, saha haberleşme ve uygulamalarda istenen belgelendirmelere haiz ürünleriyle anahtar teslim proje çözümleri konusunda neler sunduğunu öğrenebilir miyiz?  
Akış ölçüm sistemleri konusunda oldukça fazla sahada çalışan sistemimiz var. Bunların zamanla kalibrasyonu, yeniden sertifikalandırılması gibi konular var ve bu konuda başarılı hizmetler vermekteyiz. Özellikle petrol türevi ürünlerin gemiden veya gemiye transferi ve gümrük işlemlerinin yapılması konularında bu sistemlerin sorunsuz çalışması gerekmektedir. Bir sorun olduğunda en kısa zamanda servis hizmeti verebiliyor olmanız gerekir. Bunun alt yapısını ve ekibini hazır bulundurmanız gerekiyor. Yeni istekler konusunda da müşterilerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Mevzuat konularında bildiklerimizi kendileri ile paylaşıyoruz, teknik çözümler konusunda tecrübelerimizi ve bilgilerimizi kendilerine sunuyoruz. Deneyimli bir ekibe sahip olduğumuz için de açıkçası müşterilerimizden büyük bir memnuniyet alıyoruz.

2022 yılı Krohne Türkiye için hem iş hacmi hem de proje bazında nasıl geçti? Yeni yıl için ön görüleriniz nelerdir?
2022 yılı bizim için çok başarılı geçti. Tüm finansal hedeflerimize ulaştık ve KROHNE olarak büyük bir gelişim gösterdik. Bunda tabii ki pazardaki fırsatlar ve proses ve üretim sektöründeki yatırımlarla iş hacminin genişlemesi de büyük destek oldu. 2023 için de hedeflerimiz büyük ve bu hedeflere de ulaşabileceğimize dair özgüvenimiz tam. Planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Umarım sektörümüzde aynı ivmede büyümeye devam eder ve hedeflere ulaşmamızda bize yardım eder. Ekonomik verilerdeki bozulmalar, döviz kurunun istikrarsız hareketleri bizleri olumsuz etkileyebilecek faktörler olarak düşünüyoruz.

Geride bıraktığımız Ekim ayında hem İzmir hem de Adana’da büyük bir ilgi ile uzmanların deneyimlerini aktardığı Krohne Academy etkinlikleri gerçekleştirildi. Academy etkinliklerinin bu denli başarılı olmasının sebebi nedir?
Çok şükür pandemi sonrasında 2 yıl ara vermek zorunda kaldığımız KROHNE Academy seminerlerimizi bu yıl değerli partnerlerimiz Phoenix Contact ve Samson ile birlikte yapabildik. Gerçekten çok başarılı ve yoğun katılımlı seminerler oldu. Açıkçası biz de çok özlemişiz, müşterilerimiz de çok özlemişler. Ben 2 yıllık aranın bir özlem oluşturduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de katılım çok yoğundu. Açıkçası çoğu katılımcılardan yaptığımız işle ilgili olumlu dönüşler almak bizi çok mutlu ve motive etti. En büyük farkın da marka ve ürün tanıtımından bağımsız teknik anlamda doyurucu bilgi verilen eğitimler olması, uygulamalar ve regülasyonlar hakkında son bilgilerin paylaşılmasının KROHNE Academy’nin başarı seviyesini artırdığını düşünüyorum.

Etkinliklerde ziyaretçilerin görüşlerine de alma fırsatımız oldu. Her biri eğitimlerden mutlu ayrıldıklarını ve geçmişte organizatör markalarla proje deneyimleri olduğunu ya da halen proje – ürün bazlı çalışmakta olduklarını belirttiler. Sizden dinleyelim müşteriden öteye nasıl bir ilişkiniz var etkinliğe katılan son kullanıcılarla, bu bağı nasıl koruyorsunuz?
Biz öncelikle müşterilerimizi iyi anlamaya çalışıyoruz. Onların isteklerini anladıktan sonra en uygun çözümlerimizi ve ürünlerimizi kendilerine sunuyoruz. Bu noktada teknik yönden onları desteklemeye ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sonrasında da teknik desteğimizi sürekli olarak kendilerine sunuyoruz. Bu şekilde memnuniyete dayalı bir iş birlikteliği oluşturmaya çalışıyoruz. Açıkçası memnuniyeti sağlamazsanız kimse bir sonraki projesinde sizlerle çalışmak istemez ve sürekliliği kaybetmiş olursunuz. KROHNE Academy seminerlerinde de durum aslında paralel. Katılımcıların isteklerini doğru analiz edip, pazarda en çok ihtiyaç duyulan teknik eğitimleri hazırlarsanız bu eğitimlerde de memnuniyet seviyenizi yukarıya çekersiniz. Bizim yaptığımız da bu aslında.

2023 yılı ve sonrası için yatırım, yapılanma, partnerlik faaliyetleriniz, yeni odaklanacağı sektörler Krohne Türkiye’nin ajandasında yer alan planlar nelerdir?
2023 yılında mevcut bayilerimiz ve partnerlerimiz ile yola devam edeceğiz. Bölgesel satış stratejimizi devam ettireceğiz. Mühendislik hizmetleri bölümümüze ağırlık verip, özellikle anahtar teslim projelerde daha fazla yer almak istiyoruz. Denizcilik sektörüne uygun çözümlerimizi sektöre daha yakından tanıtmak ve bu sektördeki varlığımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Ayrıca Kimya ve Gıda sektörü de hedef sektörlerimiz arasında. Burada da daha aktif olmaya çalışacağız. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@