banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

İçme suyu şebekelerinde uzaktan izleme ve proses kontrolü

KROHNE; içme suyu şebekelerinin uzaktan izlenmesi ve yönetimi amacıyla yüksek doğrulukta akış ölçümünü GPRS iletişimi ile bütünleştirerek özel bir çözüm sunmaktadır. Bu çözümde, mobil ağ tabanlı bir kontrol istasyonu aracılığıyla akış, iletkenlik, basınç ve sıcaklık gibi analog veya dijital çıkışların kablosuz olarak iletimi sağlanmaktadır.

Proses Çözümleri 28.02.2022, 12:55 28.02.2022, 12:59 Serkan KIRAÇ
92
İçme suyu şebekelerinde uzaktan izleme ve proses kontrolü

Su dağıtım şebekelerinin etkin yönetimi söz konusu olduğunda, dağıtımı yapılan sularda akış hızı çok önemli bir faktördür. Depolanan ve tüketilen su miktarlarının kesin şekilde bilinebilmesi ancak çift yönlü olarak ölçüm gerçekleştirecek bir akış ölçüm sistemi ile sağlanabilir. Elektromanyetik akışölçerler, yüksek doğrulukta bölgesel ölçümler gerçekleştirerek, sisteminin su giriş ve tahliyelerinin hassas bir şekilde izlenebilmesi için gerekli tüm bilgileri sağlayabilmektedir.

Bu sistemlerdeki ölçüm noktaları ise genellikle menhol gibi erişilmesi zor alanlarda bulunurlar. Ayrıca bu ölçüm noktalarında enerji bağlantısı ulaşmış olsa bile konum olarak kontrol merkezlerine oldukça uzaktırlar. Ölçüm verilerini merkezi olarak toplayabilmek ve işleyebilmek için, değerler kısmen bu uzak noktalarından toplanmalıdır.

Tam bu noktada KROHNE; içme suyu şebekelerinin uzaktan izlenmesi ve yönetimi amacıyla yüksek doğrulukta akış ölçümünü GPRS iletişimi ile bütünleştirerek özel bir çözüm sunmaktadır. Bu çözümde, mobil ağ tabanlı bir kontrol istasyonu aracılığıyla akış, iletkenlik, basınç ve sıcaklık gibi analog veya dijital çıkışların kablosuz olarak iletimi sağlanmaktadır. Bu sistemde, verilerin güvenli iletimi için bir ODP protokolü kullanılır (transmission with time stamp) ve protokolün kontrol veya görüntüleme sistemine entegrasyonu, OPC DA üzerinden yapılabilir. Ayrıca IT güvenliğinin artırılması için özel bir APN ve bir donanım kullanılarak güvenlik duvarı kurulması da söz konusu olabilir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@