banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

KROHNE, Expomaritt Fuarında Denizcilik Endüstrisindeki Müşterilerini Sektöre Yönelik Özel Ürün ve Çözümleriyle Karşılıyor

11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Expomaritt Exposhipping İstanbul – 17.Uluslararası Denizcilik furarında, endüstriyel enstrümantasyon konusunda dünyanın öncü firmalarından KROHNE’nin standını ziyaret ettik. Ziyaretimizde bizleri ağırlayan KROHNE Türkiye Mühendislik Çözümleri Müdürü Fatih Çeliker ve KROHNE Marine Satış Direktörü Tommy Gabe ile bir söyleşi gerçekleştirme olanağı bulduk. Bu hoş söyleşimizi siz okuyucularımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Proses Çözümleri 12.10.2023, 13:13 13.10.2023, 15:03 Serkan KIRAÇ
428
KROHNE, Expomaritt Fuarında Denizcilik Endüstrisindeki Müşterilerini Sektöre Yönelik Özel Ürün ve Çözümleriyle Karşılıyor

KROHNE’nin denizcilik endüstrine yönelik geliştirdiği özel ürün ve çözümler artık ilgili tüm çevrelerce biliniyor.  Öncelikle KROHNE’nin denizcilik endüstrisine yönelik faaliyetlerinden biraz bahsedebilir misiniz?
Tommy Gabe
: KROHNE’nin merkezi Brevik Norveç’te bulunan Küresel Denizcilik Endüstrisi bölümü yani KROHNE Marine ekibi olarak denizcilik endüstrisinde 60 yılı aşkın bir deneyime sahibiz. 1957'den bu yana, yetkin mühendis ekibimiz ile küresel anlamda denizcilik endüstrisine yönelik sertifikalı sistemler, ürünler ve ölçüm çözümleri ve sunmaktayız. Bunlarla birlikte denizcilik sektöründeki müşterilerimizin ve KROHNE'deki meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına ve operasyonel gereksinimlerine dayalı olarak dünyanın dört bir yanında müşterilerimize danışmanlık da sağlamaktayız.

KROHNE Marine’in küresel çapta denizcilik endüstrisinin bir parçası olan Türk Denizcilik Endüstrisine yönelik olarak KROHNE’nin Türkiye organizasyonu olan KROHNE Türkiye ile nasıl bir iş birliği bulunmaktadır. Türkiye’deki sektörel gereksinimleri nasıl karşılamaktasınız?
Fatih Çeliker
: KROHNE Türkiye olarak KROHNE’nin faaliyet gösterdiği diğer tüm endüstrilerde olduğu denizcilik endüstrisine yönelik olarak da yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Takdir edersiniz ki Denizcilik Endüstrisi küresel çapta sınırları olmayan bir sektördür. Bu nedenle Türkiye’de üzerine çalıştığımız tüm projelerde KROHNE Marine ile iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket etmekteyiz.  KROHNE olarak hedefimiz, endüstriyel ölçüm enstrümanları üreticisi olarak denizcilik endüstrisindeki gereksinimleri de karşılamaktayız. Ancak elbette çok özel bir sektörden bahsediyoruz. Bu endüstrideki gereksinimlerin karşılanması için özel ürünler ve çözümler sağlanması gerekmektedir. Ki biz de KROHNE Marine ve KROHNE Türkiye olarak tam da bunu sağlamayı hedeflemekteyiz.

Bizlere bu özel ürün ve çözümlerden biraz bahsedebilir misiniz?
Tommy Gabe: Elbette. Öncelikle sunduğumuz çözümlerin tümünde KROHNE’nin 100 yılı aşkın deneyimiyle geliştirilen ölçüm enstrümanlarını kullanıyoruz. Ancak KROHNE ürünlerini denizcilik endüstrisine özel onay ve sertifikasyonlarla birlikte sunarak sektörel gereksinimleri de karşılamaktayız. Bildiğiniz üzere dünya genelinde giderek artan sayıda liman otoriteleri ve ilgili denizcilik düzenlemeleri ISO 14001 veya benzeri bir çok sertifikasyonlara gerek duymaktadır. Bu nedenle bu sektörde üreteceğiniz tüm çözümler bu standartları karşılamak durumundadır. Öncelikle bizler de ölçüm çözümlerini bu standartlarla buluşturmaktayız. Kısaca özetlemek gerekecek olursak sektöre özel onaylara sahip KROHNE enstrümantasyonunun yanı sıra, kargo izleme çözümü CargoMaster, yakıt tüketim izleme sistemi EcoMate ile balast suyu arıtma sistemleri, taze su üretimi, atık su yönetimi ve sülfürün ayıklandığı egzoz srubber sistemlerine yönelik ürünler ile denizcilik sektörüne özel çözümler sağlamaktayız.

Peki bu endüstrideki farklılıklar nedeniyle oluşan farklı bir çalışma şekliniz var mıdır? Varsa biraz bizleri aydınlatabilir misiniz?
Fatih Çeliker:
Denizcilik endüstrisinin koşullarının diğer endüstrilerden oldukça farklı olduğundan söz etmiştik. Bu farklılık nedeniyle satış etkinliklerinden teknik servis hizmetlerine kadar hemen her şey özel olarak planlanmaktadır. Özellikle satış sonrası servislerden söz edecek olursak, yapılan tüm planlamalar geminin nerede kaç gün kalacağına göre planlanır ve kısıtlı zaman için program oluşturmak gerekir. Bu durum bile başlı başına bir zorluk olduğundan disiplinli ve dakik bir planlama gerektirir. KROHNE Türkiye olarak bu amaçla oluşturduğumuz acil teknik servis ekiplerimiz bulunmaktadır.  Eğitimli ve yetkin ekiplerimizle sektöre özel geliştirilen ürün ve çözümlerimizi desteklemek oldukça önem verdiğimiz bir konudur. Yani sorunuza kısaca yanıt verecek olursak; evet çok farklı bir işleyiş tarzı var.  Ancak elbetteki diğer endüstrilerdeki deneyimlerimizi bu endüstri ile harmanlayarak geliştirmekteyiz. 

ExpoMaritt fuarında sergilediğiniz çözümlerden biri de EcoMate yakıt izleme sistemi. Bizlere bu konuda da biraz bilgi verebilir misiniz?
Fatih Çeliker
: EcoMate, gemilerde yakıt tüketimi ve karbon emisyonlarının izlenmesini sağlayan özel bir çözümdür. Bu sayede filo sahipleri ya da diğer ilgililer entegre bir yazılım üzerinden gemileri uzaktan takip edebilmekte ve tüm ayrıntıları anlık raporlar olarak edinebilmektedirler.  EcoMATE ile ayrıca, deniz taşımacılığından kaynaklanan sera gazı emisyonlarının azaltılması da amaçlanmaktadır. Diğer yandan EcoMate hem karbondioksit emisyonlarının izlenmesi, raporlanması ve doğrulanması hakkındaki Avrupa Birliği yönetmeliği ile hem de gemilerde akaryakıt tüketiminin küresel ölçekte izlenmesiyle ilgili Uluslarası Denizcilik Örgütü'nün Veri Toplama Sistemleriyle de uyumludur. Bunlarla birlikte  alınan yakıt miktarlarının izlenmesini ve kaydedilmesi de sağlanmaktadır. Ayrıca bu bilgiler bir kara istasyonuna dijital olarak da aktarılabilmektedir. Bu yetkinlikleriye EcoMate’in denizcilik endüstrisi için çok özel bir çözüm olduğunu söyleyebilirim.

Serkan Kıraç: Bu güzel söyleşi ve bizlere gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. İyi fuarlar dilerim.

Fatih Çeliker: İlginiz için bizler de çok teşekkür ederiz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@