banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Palo Alto Networks ve Kyndryl 5G Teknolojisi ile Endüstri 4.0’ın Kilidini Açıyor

Şirketler inovasyonlarını ve bu alandaki yetkinliklerini ilerletmek için dijital dönüşümü hızlandırırken, özel 5G ağlarının kullanımı da giderek yaygınlaşıyor.

Teknoloji 04.03.2024, 15:30 Melike Kaya Bayram
213
Palo Alto Networks ve Kyndryl 5G Teknolojisi ile Endüstri 4.0’ın Kilidini Açıyor

Lider siber güvenlik şirketi Palo Alto Networks olarak dünyanın en büyük altyapı hizmetleri sağlayıcısı Kyndryl ile müşterilerimizin mevcut ortamlarındaki dijital iş akışları yenilikçi bir yaklaşımla yönetmelerine ve güvence altına almalarına yardımcı oluyoruz.

Palo Alto Networks ve Kyndryl fabrikalardan depolara, maden sahalarından enerji operasyonlarına kadar pek çok sektörde bir değişimin yaşandığını gözlemliyor. Özel 5G teknolojisi, geleneksel bağlantılara göre daha yüksek bant genişliği, daha düşük gecikme ve daha iyi kapsamı sunmak için eski ağ teknolojilerinin yerini almaya başlıyor. Ayrıca bu teknoloji, Endüstri 4.0 girişimlerinin temel taşları olan makine öğrenmesi (ML), yapay zeka (AI) ve otomasyon gibi ileri teknolojilerden yararlanarak operasyonel teknoloji (OT) ağ dönüşümlerinin uygulanmasına destek oluyor. Bu özelliklerinin yanı sıra 5G’nin kendisine karşı özel olarak geliştirilen tehditlere savunmasız olabileceğinden özel bir korumaya da ihtiyaç duyuyor. Kimilerine göre dezavantaj olarak görülen bu durum, şirketlerin ağ altyapıları üzerinde tam kontrole sahip olmalarını sağlayarak doğru uygulandığında daha gelişmiş güvenlik, veri gizliliği ve daha fazla esneklik kazanmalarına yardımcı oluyor.

IT ve OT’nin edge bilişim sistemiyle yakınlaşması, cihaz bağlantısının ve akıllı veri işlemesinin gerçekleşebilmesi için kritik önem taşıyor. Geleneksel üretimde fabrika, parçalarını yöneten sistemlere bölünmüştür. OT fabrikayı, IT ağı ise işi yönetir. IT ve OT arasında verimli ve etkin bir köprü kurmak için sağlam ve güvenilir bir iletişim altyapısı gereklidir. IT ve OT ağ altyapıları entegre olduğunda şirketler tasarruf ederek güvenliklerini artırabilir. Aynı zamanda şirketler ölçeklenebilir ve operasyonel verimlilik elde edebilir.

Endüstriyel Uçta İnovasyon

Kyndryl ve Palo Alto Networks özel 5G ve Endüstri 4.0 inovasyon laboratuvarı kurdu. Bu laboratuvar, Zero Trust’ın 5G’yi de kapsaması için Palo Alto Networks ağ güvenliği platformu tarafından korunan LTE ve 5G bağlantılarından yararlanarak endüstriyel kullanım örnekleri ve referans yapılar üretiyor. Laboratuvar, Özel 5G mobil çekirdek platformlarında Kyndryl’ın sağladığı uçtan uca yönetilen hizmetlerle çalışıyor. Kyndryl’in ağ dağıtım ve entegrasyon uzmanlığı, Palo Alto Networks’ün 5G ve OT güvenlik çözümleriyle; üretim şirketlerinin 5G dağıtımlarının güvenliğini otomasyon ve yapay zeka ile entegre yeni teknolojilerden yararlanarak sağlıyor. Bunları yararlanıyor. Geliştirilmiş operasyonların ve iş güvenliğinin kilidini açan bu yeni teknolojiler endüstriyel operasyonları da dönüştürüyor.

İnovasyon Laboratuvarından Örnekler:

  • Tesislere dışarıdan müdahale eden uzaktan üretim kontrolü.
  • Yönetim için fabrika üretim alanlarında gerçekleştirilen analizler ve gelişmiş raporlama
  • Çalışanların ve müşteri ekiplerinin oryantasyonu, iletişim deneyimini ve iş güvenliğini iyileştirmek amacıyla mobil cihazların sağlanması ve kullanımı.
  • Yapay zekayı ve edge uygulamalarını desteklemek için IT ve OT güvenlik entegrasyonu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@