banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

REM Vision Lab Kuruldu

Perakende analitiğinde yeni nesil çözümler sunan REM People, görüntü İşleme ve yapay zeka teknolojileri alanında uzmanlaşan Udentify’ı bünyesine kattı.

Teknoloji 17.10.2023, 17:00 Melike Kaya Bayram
1541
REM Vision Lab Kuruldu

Perakende analitiğinde yeni nesil çözümler sunan REM People, bir süredir Netcad bünyesi altında bağımsız bir iş birimi olarak faaliyet gösteren, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojileri alanında uzmanlaşan Udentify iş birimini bünyesine katarak REM Vision Lab'ı kurduğunu duyurdu.

Udentify, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojileri vasıtasıyla perakende başta olmak üzere farklı sektörlerdeki problemlere yenilikçi çözümler getirmek amacıyla 2017 yılında İstanbul'da kuruldu. Şirket, kuruluş sürecinin ardından başarılı bir büyüme evresine geçiş yaptığı dönemde, kurucusu ve CEO’su Can Dörtkardeşler'in vefatıyla büyük bir darbe almıştı. Bu son derece üzücü olayın ardından, Netcad tarafından sahiplenilen ve satın alınan Udentify, Mayıs 2023 tarihine kadar aynı marka altında faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

REM Vision Lab olarak devam edecek

Yaklaşık 2 yıllık faaliyet dönemini Netcad çatısı altında sürdüren Udentify iş birimi, yapay zeka destekli omni-channel (çoklu kanal) satış verimliliği çözümleri ile perakende sektöründe fark yaratan REM People tarafından potansiyeli görülerek, tüm hakları ile beraber devralındı.

REM People, bu devralma sonucunda Udentify'ı ‘REM Vision Lab’ markası altında konumlandırarak yeniden hayata geçirdi. REM Vision Lab, görüntü işleme ve yapay zeka destekli ileri analitik çözümlerle perakende başta olmak üzere muhtelif sektörlere yenilikçi yaklaşımlar sunmaya devam edecek.

Can Dörtkardeşler’in vizyonu yaşayacak

REM People ve REM Vision Lab teknolojilerinin birleşmesiyle beraber her iki girişim, ürünün yolculuğuyla alışverişçinin yolculuğunun kesiştiği, 360 derece bakış açısı ve ileri analitik çözümlerin bir arada sunulduğu bir yaklaşımla, perakende dünyasında yeni ufuklar açacak.

Ayrıca REM Vision Lab, gelirlerinin bir kısmını, genç girişimcileri desteklemek amacıyla merhum Can Dörtkardeşler adına kurulmuş olan vakfa aktaracak. REM Vision Lab ve tüm paydaşları, yapay zeka teknolojilerinde Türkiye’de ve uluslararası arenada marka olabilmek için çalışarak, kurucusu merhum Can Dörtkardeşler'in adını ve vizyonunu yaşatmaya devam edecekler.

Girişimlere 4.5 milyon dolar ayrıldı

2015’te perakende ve teknoloji tecrübesine sahip tekno-girişimciler tarafından kurulan REM People, bu yılın başında ABD merkezli yatırım şirketi Ethos Asset Management’tan aldığı 12 milyon dolarlık yatırımdan sonra girişim ekosistemini destekleyecek bir planı hayata geçirmeye başladı. REM People, birlikte çalışabileceği 5 teknoloji girişimine 4.5 milyon dolar yatırım yapmak üzere fon ayırmıştı. Söz konusu hedefin ilk adımı olarak REM People, B2B e-ticaret uygulaması Hoopla’ya yatırım yapmıştı. REM People geçtiğimiz ay da önemli markalara araştırma çözümleri sunan Adgager’a yaptı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@