banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Kadın Girişimi ‘Pastacıdan’ Paya Dayalı Kitle Fonlamada İkinci Yatırım Turunu Başlattı

Tasarım pasta ve çikolata şefleri ile pastanelere yönelik pazar yeri olarak konumlanan Pastacıdan, fonbulucu platformunda ikinci yatırım turunu başlattı.

Ekonomi 04.10.2023, 11:15 Melike Kaya Bayram
5
Kadın Girişimi ‘Pastacıdan’ Paya Dayalı Kitle Fonlamada İkinci Yatırım Turunu Başlattı

Tasarım pastadan çikolataya, makarondan eklere, profiterolden baklavaya tüm tatlı ürünlerine tek bir platform üzerinden ulaşılmasını sağlayan Pastacıdan, fonbulucu platformunda yatırımcılarla buluştu. Girişim şirketi, içinde bulunduğu sektörün kayıt dışılık, şeffaflık, repütasyon, zaman ve lojistik gibi temel sorunlarına çözüm getirmenin yanı sıra kadın üretici ve kadın girişimcilerin toplumdaki konumunu güçlendirme misyonuyla da öne çıkıyor. Sürdürülebilirlik ilkesiyle üretim yapan şeflerin desteğiyle, faaliyetlerini sağlıklı beslenme pazarının barındırdığı potansiyelin bilinciyle kurgulayan Pastacıdan, büyüme hızını artırmak üzere çıktığı yatırım turunda şirket patlarının %16’sının arzıyla 4 milyon TL kaynak sağlamayı hedefliyor.

Yatırım turunun başlama tarihi olan 3 Ekim Salı günü saat 10.00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan yatırımcılarına %25 fazladan pay vereceğini duyuran şirket, ayrıca 2023 yılı sonuna kadar Pastacıdan uygulamasından 1.000 TL ve üzerinde sipariş veren yatırımcılara 100 TL değerinde hediye çeki taahhüdü veriyor.  

Microsoft’tan 25 bin dolar ödül aldı

Geçtiğimiz yıl yine fonbulucu üzerinden tohum yatırım turunda %8 pay arzı ile hedeflediği tutarın %20’si üzerinde yatırımcı talebi alan Pastacıdan, ilk turun ardından ürün uygulama mağazalarında testlerini tamamlayarak organik sipariş almaya başlamıştı. Turu sonrası İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka girişimleri arasına girmeye hak kazanan girişim, Eğitim Sonu Jürisi'ni başarılı bir şekilde tamamlayarak 2023 Big Bang sürecini başlatmıştı. Şirket, 25 Nisan 2023 tarihinde Microsoft For Startups Founders Hub'a da kabul almış,  Microsoft’tan 25 bin dolar değerinde kullanım ödülüne layık görülmüştü. Pastacıdan 5 binden fazla indirme, 500 adeti aşan sipariş, 3 bin 250 adeti aşan adet bazında sipariş, %11 aylık işlem hacmi artış ortalaması, 200’e yaklaşan üye iş yeri sayısı, 100'ü aşan kurumsal iş birliği ve %18,75’lik aylık satış hacmi artış ortalamasıyla  kısa sürede ulaşmış durumda.

Virtual kitchen ve private label modellerini hayata geçirecek

Yatırım turu sonrasındaki planlamaları hakkında konuşan Pastacıdan Kurucusu ve Genel Müdürü A. Çiğdem Gülgen Engin, “Fon aktarımının ardından gerek üründe planlanan iyileştirmeler gerek pazarlama çalışmaları ve marka iş birlikleri gerekse de sahada artırılan B2B çalışmalarının artışıyla 500 bandındaki sipariş adetlerimizi 3 bine taşımayı planlamaktayız. Aylık ciro artış ortalamamızın %11'lere ulaştığı bu noktada bu sipariş adetleri bizim için oldukça ulaşılabilir durumda. Bu kapsamda, her yıl, bir önceki yılın üç katı büyümeyi minimum hedef olarak koyduk. 2023 iş planlarımız arasında Private Label (PL) ürün çalışmalarına ağırlık vermek de yer alıyor. Bu şekilde hem marka bilinirliğimizi artıracak hem de operasyon ve pazarlama gücümüzü kullanarak yeni bir iş modelini ürünümüze entegre edeceğiz. 2025 yılı ikinci çeyreği itibariyle ise yurt dışı pazarlarına hızlı girişi sağlayabilmek için virtual kitchen ve PL modellerini hayata geçirmiş olacağız. Halihazırda sektörün önde gelen pazar yerlerinin ilgi alanına girmiş durumdayız. 8 ila 10 yıl içinde dikeyde ayrışan pazar yeri konumumuzun avantajını kullanarak merge ya da exit hedefliyoruz” ifadelerini kullandı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@