banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Arta Tekstil Öğrenen Algoritmalar Sistemiyle Kusursuz Hizmet Sunuyor

Makine yatırımlarıyla sektöründe öne çıkan ARTA Tekstil; yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla makine parkuru teknolojilerini sürekli güncelliyor.

Endüstri Güncel 26.07.2023, 10:45 31.07.2023, 15:34 Melike Kaya Bayram
24
Arta Tekstil Öğrenen Algoritmalar Sistemiyle Kusursuz Hizmet Sunuyor

Dinamik ve yenilikçi yapısıyla 35 yıldır hizmet kalitesini koruyan ARTA Tekstil, dünyadaki gelişmeleri sürekli olarak takip edip, üretim hattında bulunan makineleri gelişen teknolojiler odağında optimize ederek verimliliğini artırıyor. Son zamanlarda önleyici bakım sistemleri üzerine çalışmalarını sürdüren ARTA Tekstil kalite, hız ve enerji konularında 2023’ün ikinci yarısında kritik tüm makinelerden topladığı verilerle ilgili uyarı sistemlerini devreye almayı hedefliyor. Topladığı verileri matematiksel olarak modelledikten sonra optimum çözümlere gitme hedefinde bulunan ARTA Tekstil ilerleyen aşamalarda öğrenen algoritmalar sisteminin işleyişini tamamen otomatik hale getirmeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili ARTA Tekstil kurucu ortağı Arif Nalbant, “Makine teknolojilerinin Ar-Ge’si ve kullanılabilir seviyeye gelmesi ortalama olarak 5-7 yıl arasında değişiyor. Sürekli güncel ve en iyi teknolojilerle sistemlerimizi optimize etmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte sıfır hata için öğrenen algoritmalar sistemini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yılın ikinci yarısında devreye alacağımız uyarı sistemleri de gelecek için attığımız önemli bir adım olacak” dedi.

Kusursuz hizmet için her zaman son teknolojiyi kullanıyor

ARTA Tekstil şu anda boya-baskı işlemi olarak dokuma kumaş hattına özel 30, örgüye özel 17, her 2 hat için de uygun 51 makine olmak üzere toplamda 98 makineyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Bir tarafta üretim devam ederken diğer tarafta da geliştirme çalışmalarının sürdüğüne değinen ARTA Tekstil kurucu ortağı Arif Nalbant, “Müşterilerimize her zaman en hızlı ve kaliteli çözümleri sunmaya gayret ediyoruz. Özellikle 2015’ten bu yana da makine parkurumuzu enerji verimliliği ve kumaş kriterleri öncelikli olmak üzere teknoloji açısından sürekli güncel tutma hedefiyle çalışıyoruz. Hatta bu doğrultuda yakın zamanda 2023 ITMA Milano fuarında; ham kumaş, proses kontrol ve son kontrolde görüntü işleme sistemleri, otomatik paketleme ve kumaş firesini minimuma indirme sistemleri, su geri kazanım sistemleri ve enerji verimliliğini arttırma sistemleri konusunda yeni temaslarımız oldu” dedi.  


Optimizasyon çalışmaları ile teslim süreleri kısalacak

Ön terbiye, boyama, baskı ve apre işlemlerini gerçekleştirerek aylık olarak dokuma kumaşta 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretim gerçekleştiren ARTA Tekstil öğrenen algoritmalar çalışmasıyla da üretim hızını artırmayı hedefliyor. Üretim çizelgeleme optimizasyonu konusu üzerine yoğunlaşan firma, kalite ve maliyet kadar önem taşıyan teslimat süresini de optimizasyon ve dijitalleşme çalışmalarıyla birlikte kısaltmayı amaçlıyor. Nalbant, “Teslimat sürelerini kısaltarak müşterilerimizin işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bunun için ilerleyen süreçte paketleme ve sevkiyat alanlarında robot sistemlerini de aktif olarak kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca bir yandan da gelecekte endüstriyel tekstil konusunda önemli fırsatlar çıkacağını öngördüğümüz için Ür-Ge ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@