banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

DESA CEO'su Burak Çelet, Dünya Ayakkabı Kongresi'nde Küresel İş Stratejilerini Değerlendirdi

DESA CEO'su Burak Çelet, ayakkabı sektörünün geleceğini şekillendirmek için yenilikçi stratejileri paylaştı.

Endüstri Güncel 13.11.2023, 10:30 Melike Kaya Bayram
112
DESA CEO'su Burak Çelet, Dünya Ayakkabı Kongresi'nde Küresel İş Stratejilerini Değerlendirdi

DESA Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin CEO'su Burak Çelet, 7. Dünya Ayakkabı Kongresi'nde düzenlenen "Yeni Dünyada İş ve Üretim Stratejileri" panelinde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin öncü deri sanayi şirketi DESA, 7. Dünya Ayakkabı Kongresi'nin ikinci oturumunda CEO Burak Çelet'in liderliğinde sektördeki yenilikçi iş ve üretim stratejilerini paylaştı.

Moderatörlüğünü Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar'ın üstlendiği "Yeni Dünyada İş ve Üretim Stratejileri" panelinde, sektörün önde gelen isimleri markalaşma, tedarik stratejileri, küresel üretim, pazara yakın üretim, yalın üretim ve toplam kalite yönetimi gibi konuları tartıştılar. "Yeni Dünyada İş ve Üretim Stratejileri" panelinde, global tedarik, ürün çeşitliliği/kanal çeşitliliği ve pazar çeşitliliği gibi konular ele alındı.

DESA, global tedarik stratejileri ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla, ayakkabı sektöründeki liderliğini daha da pekiştirmeye devam ediyor

Panelde yer alan diğer konuşmacılar arasında yer alan CLARKS CEO'su Jonathan Ram, DEICHMANN Başkan Yardımcısı Manfred Kroneder ve PIKOLINOS Kaizen Departmanı Müdürü Julia Pérez de Tudela Navarro ile dünyaca ünlü markaların temsilcileriyle birlikte, DESA CEO'su Burak Çelet, ayakkabı sektöründeki geleceği şekillendirmek adına sektöre ışık tutan değerli bilgileri paylaştı.

Küresel düzeydeki iş ve üretim stratejilerini paylaşan Çelet, DESA'nın uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek adına aldığı önemli adımları ve özellikle İtalya'daki yeni yatırımını da vurguladı. DESA'nın İtalya'daki yeni yatırımıyla ilgili konuşan Çelet, "İtalya, deri sektöründe dünya çapında bir referans noktasıdır. İtalya, deri sektöründeki bilgi birikimi ve kalitesiyle ön plana çıkan bir ülkedir. DESA olarak, bu prestijli pazarda daha fazla varlık göstermek ve küresel düzeyde rekabet avantajı elde etmek için önemli bir adım attık. İtalya'daki yatırımımız hem üretim kapasitemizi artırmamıza hem de uluslararası alanda markamızı daha fazla tanıtmamıza olanak sağlayacak" şeklinde konuştu.

Pazar çeşitliliğinin sürdürülebilir bir iş modeli için kritik olduğunu vurgulayan Çelet, "DESA olarak, farklı coğrafyalardaki pazarlara yönelik stratejik bir yaklaşım benimseyerek, ekonomik dalgalanmalara karşı dirençli bir iş modeli oluşturuyoruz. Bu, şirketimizi sadece bugün değil, gelecekte de güçlü kılacak." açıklamasında bulundu. Küresel üretim ve pazara yakın üretim stratejilerine değinen CEO, "DESA olarak, küresel düzeyde rekabet avantajı sağlamak için üretim stratejilerimizi sürekli olarak gözden geçiriyoruz. Pazarlara yakın üretim, hem müşteri taleplerine hızlı yanıt vermemize hem de çevresel sürdürülebilirliği desteklememize olanak tanıyor" dedi.

DESA, 7. Dünya Ayakkabı Kongresi'nde sergilediği güçlü liderlik ve stratejik vizyonuyla, kendi örneğinden yola çıkarak tüm uluslarası markaları Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti

Panelde konuşan Burak Çelet, DESA'nın sürdürülebilir iş modeline odaklanarak küresel düzeydeki liderliğini pekiştirmeyi hedeflediğini belirterek "İnovasyon ve kaliteye dayalı stratejilerle sektörde öncü olmaya devam ediyoruz. Global tedarik, ürün çeşitliliği ve pazar çeşitliliği, DESA'nın başarı öyküsünün temel taşlarıdır" dedi. Çelet, kongre kapsamında yaptığı konuşmada, DESA'nın sürdürülebilir iş modeline odaklanarak dünya genelinde deri sektöründe lider bir konuma geldiğini vurguladı. Global tedarik zincirinde Türkiye’ninayakkabı ve deri mamül üretimi konusunda önemine vurgu yapan Çelet, Avrupaya coğrafi yakınlık, teknik bilgi birikimi, kurulu kapasite, genç ve dinamik iş gücü ve en önemlisi Türk insanının ve yatırımcısının engelleri aşma becerisinin altını çizerek tüm global markaları Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@