banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Index Grup’tan Sürdürülebilir Geleceğe Yatırım

Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup, 2022 yılında hayata geçirdiği adımları açıkladı.

Endüstri Güncel 12.01.2023, 14:20 12.01.2023, 13:34 Melike Kaya Bayram
33
Index Grup’tan Sürdürülebilir Geleceğe Yatırım

Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup topluma, çalışanlarına, hissedarlarına, iş ortaklarına, üreticilerine ve tedarikçilerine hizmet etmeyi önemseyen kültüründen gelen yaklaşımından güç alarak sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği faaliyetleri açıkladı.

Index Grup’un, sürdürülebilirlik hedefleri ve bu kapsamdaattığı adımlar şöyle:
 

  • Karbon ayak izini küçültmek için 2021 yılında yüzde 8 oranında gerçekleşen hibrit araç kullanım oranı, 2022 yılı sonundayüzde 10’a yükseltildi.
  • Grubun tüm ofislerinde iş süreçleri atıklarıazaltmak, geri dönüştürmek ve ekonomiye tekrar kazandırmak için gereken tüm prensiplerle uyumlu hale getirildi. Ayrıca 2022 yılı sonunda kâğıt çıktı oranında yüzde 47 tasarruf elde edildi.
  • 2022 yılının son çeyreğinde lojistik süreçlerinde saha teslimatları mobile taşınarak kâğıt çıktı oranlarını azaltan dijital projeyi hayata geçirildi. Bu uygulama ile yaklaşık 100.000 adet kâğıt çıktı tasarrufu sağlandı.
  • Lojistik merkezinde 2021 yılında 96 ton, 2022 yılında ise 102 ton ambalaj atığı toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Pres makinası kullanımı sayesinde az alanda çok miktarda atık toplanarak,atıkların geri dönüşüm merkezine ulaşımı sürecinde nakliyeden yüzde 64 oranında tasarruf edildi ve bu sayede karbon salınımı azaltıldı.
  • Index Grup’unmerkez ofislerinde çalışanların yüzde 48’i kadınlardan oluşuyor. Lojistik merkezinde ise kadın çalışan oranı yüzde 21.Index Grup, beyaz yaka çalışanlarda gözlemlenenyüksek kadın çalışan oranını, mavi yaka çalışanlarında da yakalamak istiyor ve bunun için lojistik merkezindeki kadın çalışan oranını ilk aşamada 2024 yılına kadar yüzde 30’a yükseltmeyi hedefliyor.
  • Ülkemizde yaşanan genç işsizliği sorununun azalmasına yardımcı olmak içingrubun hedefleri arasında özellikle yeni mezun ve iş tecrübesi az olan gençlere iş imkânı sağlamak bulunuyor. Bünyesindeki şirketlerinde 30 yaş ve altı çalışanların oranı yüzde 29 olan Index Grup, 2024 yılı sonuna kadar bu oranı yüzde 35’e yükseltmeyi hedefliyor.

Index AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Bilecik konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Index Grup olarak üreticilerimize ve iş ortaklarımıza değer sunmayı, çalışanlarımıza yatırım yapmayı ve ekosistemimiz ile birlikte büyümeyi her zaman ilke edindik. Yaratacağımız ekonomik hacim, istihdam ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimize paydaşlarımızı da dahil ederek Türkiye için hep birlikte değer yaratmayı hedefliyoruz. Index Grup olarak sadece işimizin geleceği için değil, dünyanın geleceği için duyduğumuz sorumlulukla sektörümüzde sürdürülebilirlik alanında da rol model ve lider olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.Bu alanda atacağımız somut adımları gördükçe bu yaklaşımımızın Türkiye’dekibilişim teknolojileri ekosisteminde çok daha fazla şirket tarafından benimseneceğine inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@