banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkçimento Ceo’su Volkan Bozay, 14. Türktay Platformu Yürütme Kurulu Başkanı

Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi 14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu Başkanlığı’na TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay getirildi.

Endüstri Güncel 05.12.2023, 12:15 05.12.2023, 10:55 Melike Kaya Bayram
7
Türkçimento Ceo’su Volkan Bozay, 14. Türktay Platformu Yürütme Kurulu Başkanı

Etkin bir atık yönetiminin ve geri dönüşümün oluşumuna ve gelişimine destek sağlamak amacıyla STK’ların ve özel kuruluşların biraraya gelmesiyle oluşturulan Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi 14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu Başkanlığı’na TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay getirildi.

14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu BaşkanıVolkan Bozay,platformun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevre ve ülke çıkarlarının gözetilmesi önceliği çerçevesinde stratejiler oluşturarak, hayata geçirmesi için çalışacağını söyledi. Bozay,Türkiye’nin ‘2053 Vizyonu’nda sürdürülebilir yeşil ekonomi kapsamında ‘atık yönetimi ve geri dönüşümün de yer aldığını hatırlattı.

Platformun faaliyetlerinde eskiden olduğu gibi TÜRKÇİMENTO’nun da katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Volkan Bozay, “Türk çimento sektörü olarak üretim ve satış rakamlarındaki başarılarımız dışında yeşil mutabakata uyum, alternatif yakıt ve hammadde kullanımı, enerji verimliliği ve dijitalleşme konularında da başarılarımızla dünya liginde yer almayı hedefliyoruz. Özellikle ikiz dönüşüme sektör olarak adaptasyon sürecindeyiz. Dijitali yeşilden ayıramayacağımız bir döneme geçiş yapmış bulunuyoruz. Bu geçişte de bir diğer önemli unsur toplumsal dönüşümdür. Dolayısıyla ikiz dönüşüm sürecini üçüz dönüşüm olarak revize etmemiz gerekiyor” dedi.

Bozay,ülke genelinde yayılmış 56 entegre ve 21 öğütme tesisiyle faaliyet gösteren Türk çimento sektörünün dünyanın beşinci en büyük ve Avrupa'nın lider üreticisi olduğunu, ayrıca klinker ve çimento toplamında dünyanın ikinci büyük ihracatçısı olarak 100'den fazla pazara hizmet verdiğini vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@