banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Abalıoğlu Yem’den Niğde’de Süt Tozu Fabrika Yatırımı

Ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Yem, önemli bir yatırıma imza attı.

Endüstri Yatırım 02.10.2023, 16:45 Melike Kaya Bayram
446
Abalıoğlu Yem’den Niğde’de Süt Tozu Fabrika Yatırımı

Ülkemizin ilk özel yem kuruluşu olan ve yarım asırı aşkın süredir sektöre öncülük eden Abalıoğlu Yem, süt tozu üretimi için büyük bir yatırıma imza attı.

Abalıoğlu’nun Niğde’de 90 dönümlük araziye kuracağı fabrika, günlük 1.000 ton süt işleme kapasitesiyle Türkiye’nin en donanımlı ve gelişmiş teknolojiye sahip süt tozu fabrikası olacak. Üretimi yapılacak ve endüstriyel pazara sunulacak ürünler arasında süt tozu, krema ve tereyağ yer alacak. Üretim tesisinde sıvı proses hattı, spray dryer, tereyağı üretim hattı, AMF hattı, süt tozu ve tereyağ paketleme hattı, tam otomatik 22.000 paletlik depolama sistemi bulunacak. 2024 yılında hizmete girecek fabrika, ilk etapta yaklaşık 150 kişiye istihdam sağlayacak.

Yatırım hakkında açıklama yapan Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Abalıoğlu “Süt tozu ve tereyağı, süt üretiminde mevsimsel dalgalanmaları stabilize etme bakımından oldukça stratejik ürünler. Ülkemizdeki en yüksek kapasiteye ve teknolojiye sahip olacak fabrikamızda yağlı, yağsız süt tozu, krema ve tereyağı üreteceğiz. Fabrika makineleri için pek çok endüstri alanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük proses teknolojileri tedarikçilerinden GEA firmasından hizmet aldık. Sade yağ üretimi için farklı bir üretim teknolojisi olan AMF hattını da devreye alacağız. Bu yatırım, ülkemiz ekonomisine ve sektöre değer katacak, istihdama ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak. 50 yılı aşan sürede sektörde pek çok ilki hayata geçiren Abalıoğlu Yem olarak, çiftliklerin ve çiftçinin verimini artırmak, Türk hayvancılık sektörünün kaliteli ham madde ihtiyacını karşılamak ve ülkemize değer katmak gayesiyle çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@