banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 162 Milyar TL’yi Aştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2023 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı.

Finans 08.02.2024, 09:00 Melike Kaya Bayram
193
Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 162 Milyar TL’yi Aştı

Anadolu Hayat Emeklilik, 2023 yıl sonu finansal sonuçlarına göre, bir önceki yıla kıyasla aktif büyüklüğünü yüzde 80 artırdı. Aktif büyüklüğü 162,7 milyar TL’ye ulaşan şirketin özkaynakları ise 6,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, 2023 yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörleri 2023 yılında da büyümeye devam etti. Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 31 Aralık 2023 tarihli verilerine göre, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) toplam fon büyüklüğümüz yıl başına göre yüzde 77,2 oranında artarak 134 milyar TL’yi, katılımcı sayımız ise yüzde 15,2 oranında büyüyerek 2,8 milyonu aştı. Bunun yanı sıra şirketimiz, sayısı 1,4 milyonu aşan gönüllü BES katılımcısı ve 7,1 milyar TL’yi aşan otomatik katılım fon büyüklüğü tutarı ile bu yılı da her iki kategoride özel sermayeli şirketler arasında lider olarak tamamladı. Hayat sigortası prim üretimimiz, 2023 yıl sonunda geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artarak 7,1 milyar TL’ye ulaştı. Aktif büyüklüğümüz 162,7 milyar TL, özkaynaklarımız ise 6,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti” şeklinde açıklama yaptı.

“Anadolu Hayat Emeklilik olarak, sektörde çocuklara yönelik ilk ürün olma özelliğini taşıyan “Çocuğum için BES” ile 262 bin çocuğa ulaştık”

31 Aralık 2023 itibarıyla, 18 yaş altı müşteri grubunda 262 bin katılımcı ve 3,2 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştıklarını ifade eden Atalay, “Katılımcı sayısında yüzde 25,7, fon büyüklüğünde ise yüzde 26’lık pazar payı ile liderliğimizi koruduk. 2023 yılında, bir önceki seneye göre yüzde 12,2’lik artışla toplamda 4,8 milyon müşteri sayısına ulaştık. Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 20. yılını geride bıraktığımız 2023 yılında, dijitalleşme ve sürdürülebilirliği ön planda tutarak yaptığımız yenilikçi uygulamalarımızla sektöre öncülük etmeye devam ettik. Bireylerin finansal geleceklerini güvence altına alırken sorumlu iş yapma anlayışımızı sürdürdük. Müşterilerimize dijital kanallar üzerinden sunduğumuz ürün ve hizmet çeşitliliğini artırarak onlara kusursuz bir deneyim yaşatmayı hedefledik. Farklı sektörlerdeki firmalar ve ekosistemler ile iş birliği yaparak kanal çeşitliliğimizi zenginleştiriyor, dijitalleşme yolculuğumuzda ilerliyoruz” diye konuştu.

“Ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz”

Marketing Türkiye ve Akademetre tarafından düzenlenen, müşterileri için en iyi deneyimi tasarlayan markaların ödüllendirildiği Alfa Awards’ta, bu yıl beşinci kez Bireysel Emeklilik kategorisinde Yılın Tüketici Markası seçildiklerini vurgulayan Atalay, “Capital Dergisi öncülüğünde, Deutsche Telekom’un katkıları ve Zenna Araştırma ve Danışmanlık iş birliğiyle hazırlanan güvenilir şirket olma, finansal sağlamlık, iletişimde şeffaflık, müşteri memnuniyeti, çalışanına değer verme ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi birçok kriteri inceleyen ‘İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri’ araştırmasında bireysel emeklilik sektörünün en beğenilen şirketi ödülüne layık görüldük. Happy Place to Work ve Capital Dergisi iş birliğinde yürütülen Türkiye’nin En Mutlu İş Yerleri Araştırması'nda, hayat sigortaları ve bireysel emeklilik sektöründe en mutlu iş yeri seçildik ve ‘Olağanüstü Çalışan Deneyimi’ sertifikasını aldık.

Cumhuriyetimizin 100. yılını ve şirketimizin 33. yılını kutladığımız 2023 yılında, toplumsal kalkınma ve bireylerin tasarruf alışkanlıklarına katkı sağlayacak olan uygulamaları üst seviye müşteri deneyimi ile sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun finansal çözümleri sunmaya, daha da çok çalışarak ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğizdedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@