banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Aygaz’ın W-EnergyforEquality projelerine TEGEP’den Ödül

Aygaz’ın, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçlayan W-EnergyforEquality programı tüm hızıyla devam ediyor.

Güncel 08.11.2023, 11:00 Melike Kaya Bayram
16
Aygaz’ın W-EnergyforEquality projelerine TEGEP’den Ödül

Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına katkıda bulunma hedefiyle fark yaratan projeler hayata geçiren Aygaz’ınteknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “W-EnergyforEquality” programı hızla devam ediyor. W-EnergyforEquality çatısı altında yer alanW-EnergyForInnovation ve W-EnergyForFuture programları TEGEP Kadınların İş Hayatına Katılımını Destekleyen Gelişim Programı KategorisindeEn İyi Proje Ödülü’ne layık görüldü.

Eğitim programlarının Learneco partnerliğinde gerçekleştirilen W-EnergyForInnovation ve W-EnergyForFuture adımları kapsamında programların başlangıç tarihi olanTemmuz 2022’den bu yana Türkiye’de YÖK’e kayıtlı 209 üniversiteden 174 tanesinden başvuru alındı. 17 binin üstünde genç kadın yeteneğe 25 kişilik çevrimici ve yüz yüze gruplarla eğitim desteği ve girişimcilik yolculuklarında gelişim imkânı sunuldu.

100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşılacak

W-EnergyforEquality; Koç Topluluğu’nun, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında başlattığı teknoloji ve inovasyonda eşitlik seferberliğinin ardından bu alandaki 5 yıllık hedeflerini açıklayan Aygaz’ın, taahhütleri doğrultusundaki ilk adımını oluşturuyor.

W-EnergyForInnovation programı gençlere temel ve ileri seviye girişimcilik eğitimleriyle günümüzün artık temel ihtiyaçlarından olan birçok yetkinliği sunuyor. Bu eğitimlerhackathon, staj programları ve Aygazlı yöneticilerin mentorluklarıyla destekleniyor. W-EnergyForFuture programında ise kariyerini inovasyon alanında devam ettiren kadınlarmentor olarak yetiştirilerek ülkemizin pek çok ilinden liseli kız öğrencilere mentorluk desteği veriyor.

‘Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için’ mottosuyla başlatılan W-EnergyForEquality programı, UN Women’ın Nesiller Boyu Eşitlik Yaklaşımı ve Aygaz’ın 7’den 70’e hizmet veren bir marka olması gözetilerek farklı jenerasyonlardan hedef kitlelere yönelik kapsayıcı projelerden oluşuyor.

W-EnergyFor Kids, W-EnergyForTechnology, W-EnergyForInnovationW-EnergyForFuture olmak üzere dört adımdan oluşan programla toplamda 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@