banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Brooklyn Ve İstanbul Arasında Yaşayan Nilüfer Yıldırım “ Muse And Memory” İle Galeri Diani’de

Nilüfer Yıldırım izleyiciye soyut ve figür arasında gezinen esrarengiz ve eşsiz bir görsel bileşen veriyor.

Güncel 14.03.2022, 15:45 Melike Kaya Bayram
141
Brooklyn Ve İstanbul Arasında Yaşayan Nilüfer Yıldırım “ Muse And Memory” İle Galeri Diani’de

Nilüfer Yıldırım’ın 2 Nisan -20 Nisan tarihleri arasında Galeri Diani'de açacağı “Muse and Memory”  sergisi iki kavramdan oluşuyor. 

”Muse” kavramı, belli belirsiz figürlerin kadınsı bir şekil sunduğu kağıt üzerine yağlı boya eserlerden oluşuyor. Bu çalışmalar, sanatçının  otoportreleri veya ona ilham veren kişilerin portrelerini yansıtıyor adeta.  Katmanları genel portrenin içinde beliren ve kaybolan farklı figürleri ve serbestlikleri ile hem gizemli hem de davetkar duruşları izleyiciyi karşılıyor. Bu seride izleyiciyi sanatçının yeşil, sarı ve mavi tonlu renk paleti bekliyor.

“Memory”    kavramı sanatçının 2021’de başlayan ‘Garden of Memory’ serisindeki büyük ölçekli eserlerin devamını oluşturuyor. Çok daha küçük ölçekli olan Muse’ların serbestliğinin aksine, hakkı verilmiş bir disipline sahip olan bu eserler sanatçının ısrarlı sorgulamasını gözler önüne seriyor. Bu eserlerinde çizgiden yola çıkarak renk, biçim ve bütünü vurguluyor. Resimlerde tekrarlanan kontür benzeri çizgiler renklerin değişik varyasyonlarda birleşimleri ile bütünleşmesini sağlıyor. Teknik olarak bir farklılığa giderek tuval üzerine yumuşak pastel kullanıyor.

Nilüfer Yıldırım izleyiciye soyut ve figür  arasında gezinen esrarengiz ve eşsiz  bir görsel bileşen veriyor.



Nilüfer Yıldırım’ın “MUSE and MEMORY” ADLI SERGİSİ 2 Nisan  – 20 NİSAN  TARİHLERİ ARASINDA  GALERİ DİANİ’DE İZLENİLEBİLİR.

Galeri  Diani,  Genel Covid19 önlemleri kapsamında randevu sistemi ile siz sanataseverlere kapısını açmaktadır. Önceliğimiz hepimizin sağlığıdır.

Galeri Diani Sanat Galerisini @galeridiani Instagram hesabından sosyal medyada takip edebilir, tüm sergiler ve yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@