banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın 4.sü gerçekleşti

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dördüncüsünde “İç Mimarlıkta Trendler ve Yapay Zeka” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Güncel 08.05.2023, 14:30 Melike Kaya Bayram
19
Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın 4.sü gerçekleşti

Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleştirdiği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dördüncü oturumunda Yeşim Kozanlı Architecture & Interior Design’ın kurucusu Yeşim Kozanlı ile Hipicon’un kurucusu Mertcan Özen’i ağırladı.Mimarların, içmimarların ve mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide “İç Mimarlıkta Trendler ve Yapay Zeka”konusu ele alındı.

İç ve dış mekân ilişkisi iç içe geçmiş durumda

“Trendleri belirleyen nedir?” sorusuyla başlayan oturumda, içmimarlıkta dünya trendlerini takip etmenin önemine dikkat çeken Yeşim Kozanlı,“Yaşadığımız krizlerin tasarıma yansımaması imkânsız. Pandemiyle birlikte son 3-4 yıldır iç ve dış mekân ilişkisi iç içe geçmiş durumda. İç mekânlar dış mekâna öykünüyor, dış mekânlar iç mekân hissi veriyor. Pandemi, savaş gibi bunaltıcı unsurlara karşı, enerji veren renklerin öne çıktığını görüyoruz. Diğer yandan sürdürülebilirlik, çevre dostu gibi kavramlarmalzeme bilincimizi doğrudan etkileyerek, yeni ürünlerinve trendlerin ortaya çıkmasını sağladı.”dedi.

Teknoloji otomatik bir trend devinimi yarattı

Teknolojinin trendlerin oluşumu ve son kullanıcıya ulaştırılması yönünde otomatik bir devinim yarattığını belirten Mertcan Özen,“İçmimarlık trendlerinin yayılması, sosyal medya ile çok hızlı ve kolay hale geldi. Bu durum,trendlerin mutlaka takip edilmesi gerekliymiş gibi bir algı yarattı ve son kullanıcının talebini yöneten bir pazarlama algoritması oluşturdu. Böylece beş yılda bir değiştirilen ev dekorasyonları üç ayda bir değişir hale geldi. Artık bütün pazarlama stratejileri sosyal medya algoritmasından yararlanıyor”dedi.

ChatGPT odaklı yeni nesil müşteri asistanları tercihlere yardımcı olacak

Yapay zekanın tasarım süreçlerini hızlandırdığını ve kişiselleştirilmiş çözümler sunduğunu belirten Yeşim Kozanlı, bu teknolojinin özelliklekarmaşık problemleri analiz etmede, sürdürülebilir, inovatif vekullanıcı odaklı tasarımlar geliştirmede yardımcı olduğunu söyledi ve ekledi: “Yapay zekayı hayatımıza dahil etmemiz kaçınılmaz olsa datasarımcılar olarak insan ölçeğini ve duyguyu asla kaybetmemeliyiz.”

Çok kısa bir süre sonra kişisel tercihlerimizde sanal asistanlara başvuracağımızı dile getiren Mert Özen ise, ChatGPT gibi yapay zeka programlarının e-ticaret davranışlarını tamamen değiştirdiğini ve önümüzdeki süreçte bunu en iyi kullanan şirketlerin ve ülkelerin rekabette öne geçeceğine dikkat çekti.

Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları, mimarları, içmimarları ve sektör profesyonellerini farklı temalarda KEAS Konsept Stüdyo’da bir araya getirmeye devam edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@