banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Polat Vakfı ve Koruncuk Vakfı, Deprem Bölgelerindeki Kız Çocuklarının Eğitime Erişimi İçin Güçlerini Birleştirdi

Deprem bölgesinde yaşayan ve eğitime erişimi risk altında olan kız çocukları için düğmeye basan Polat Vakfı, bu amaçla güçlerini Koruncuk Vakfı ile birleştirdi.

Güncel 26.07.2023, 12:15 31.07.2023, 15:32 Melike Kaya Bayram
21
Polat Vakfı ve Koruncuk Vakfı, Deprem Bölgelerindeki Kız Çocuklarının Eğitime Erişimi İçin Güçlerini Birleştirdi

Polat Ailesi öncülüğünde Ocak 2023’te kurulan Polat Vakfı, önceliği olan hayırseverlik alanında kadın ve çocukların eğitimsel, kültürel ve profesyonel gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor. Şimdiye kadar depremden etkilenen bölgelerde yaşayan çocukların eğitim ve spor alanında desteklenmeleri için yatırımlar yapan Polat Vakfı, şimdi de depremden etkilenen bölgelerde yaşayan ve eğitime erişmekte güçlük yaşayan kız çocuklarının eğitimi için çalışmalarına başladı.

Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bir çok bakanlık ile iş birliği içinde olan, eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı ile güçlerini birleştiren Polat Vakfı, yeni eğitim dönemi yaklaşırken deprem bölgesine yönelik bir eğitim seferberliği başlattı. Bu iş birliği çerçevesinde Polat Vakfı ve Koruncuk Vakfı, Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Defne ilçelerinde depremden etkilenen kız çocuklarına destek oluyor.

Koruncuk Vakfı ve yerel resmi otoritelerin koordinasyonu ile 17-18-19 Temmuz 2023 tarihlerinde Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Defne ilçelerinde 10-18 yaşları arasındaki kız öğrencilerin velilerine yönelik olarak organize edilen görüşmeler, depremden etkilenen aileler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Yerel belediyeler ve ilçe kaymakamlarının desteği ile bölgede yapılan bilgilendirme çalışması neticesinde depremden etkilenen yüzlerce aile ile görüşüldü. Görüşmeler neticesinde depremden etkilenen aileler tarafından 100’den fazla kız öğrenci için Koruncuk Vakfı’na eğitime destek başvurusu gerçekleşti.

Polat Vakfı, daha önce de İskenderun ve Hatay’da oluşturduğu konteyner kentler ile bölgede depremin yaralarının sarılmasına destek olmuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@