banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

PackUpp girişimi 12 Milyon TL Fon Talebiyle Yatırım Turuna Çıktı

E-ticaret firmalarına hızlı teslimat ve yeni nesil kargo hizmetleri sunan teknoloji girişimi PackUpp, paya dayalı kitle fonlama sahnesine çıktı.

Ekonomi 02.11.2023, 18:45 03.11.2023, 14:47 Melike Kaya Bayram
5
PackUpp girişimi 12 Milyon TL Fon Talebiyle Yatırım Turuna Çıktı

Bugüne kadar çıktığı üç yatırım turunda 8’i kurumsal 80’i bireysel olmak üzere 88 yatırımcıdan toplamda 3,7 milyon dolar yatırım alarak güçlü bir yapı inşa eden teslimat teknolojileri girişimi PackUpp Türkiye’deki son yatırım turunu başlattı. Kuruluşundan bu yana geçen 3,5 yılda 300'den fazla müşteri, 10 milyondan fazla teslimat yaparak sektörün aranan firmaları arasına giren şirket, fonbulucu platformundaki son turunda şirket paylarının yüzde 2’sinin arzıyla 12 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor. E-ticaret teslimat süreçlerini yapay zeka, makine öğrenmesi, NLP gibi yeni nesil teknolojilerle dijitalleştiren PackUpp, kendi sektöründe dünyanın en iyi 10 teknoloji şirketinden biri olmayı amaçlıyor ve karbon emisyonunu minimuma düşüren optimizasyonlarıyla geleceğin sürdürülebilir teslimat ağını örüyor.

Yatırımcılara ilave bedelsiz pay dağıtımı yapacak

Kampanya öncesi yapılan ön talep toplama sürecinde 3 bin 223 yatırımcıdan toplamda 13 milyon 574 bin 262 TL yatırım taahhüdü alan girişim, yatırım turunun başlama tarihi olan 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00 itibari ile ilk beş iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara yüzde 10 fazladan pay vereceğini duyurdu. PackUpp, ön yatırım talebi oluşturarak yatırım turunda en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırımı kampanyanın ilk beş iş günü içerisinde yapan yatırımcılara buna ilave olarakyüzde 10 bedelsiz pay dağıtımı yapacağını da bildirdi. Girişim şirketinden gelen bilgiye göre; fonbulucu Lead Investor Club üyeliği için ön başvurusunu tamamlayan, kampanyada ön talep bildiren ve en az 50 bin TL yatırım yapan yatırımcılar ise tüm hak ettiği bedelsiz paylara ek olarak yüzde 2 fazladan pay sahibi olacak.

Türkiye'nin 81 ilinde hizmet vereceğiz

Şirket yapısı hakkında konuşan PackUpp Kurucu Ortağı ve CEO’su Semih Emre Özcan, “PackUpp iki yıl üst üste hızlı teslimat sektöründe müşteri memnuniyetini en iyi sağlayan firma olarak sektörün lideri oldu. Sektördeki tüm oyuncular lojistik şirketi iken biz e-ticaret kargo sektöründe hizmet veren bir teknoloji şirketiyiz.Sektördeki tüm oyuncular ve tüm rakiplerimizden farklı olarak kendi teknolojimizi üretiyoruz ve dijital altyapımızı kullanıyoruz. Teknolojimiz sayesinde hiçbir araç satın alımı gerçekleşmeden on binlerce araç ve sürücü, binlerce şube, yüzlerce depo ile platformumuzda çalışabiliyoruz.Sıfır varlık/özmal üzerine kurulu teknolojik yapımız sayesinde yurt içi ve yurt dışında yeni pazarlara sıfır maliyetle açılabiliyoruz. Kuruluşumuzun üzerinden geçen geçen 3,5 yıllık süre zarfında global ve yerel 300 müşteriye ulaştık.Bugüne kadar 10 milyondan fazla haneye girip teslimatlarımızla 10 milyon e-ticaret müşterisini mutlu ettik. Kaliteli ve hızlı e-ticaret teslimatı deneyimini Türkiye'nin 81 ilinde yaşatmak ve en kısa sürede bin müşteriye ulaşmak istiyoruz” dedi.

Amerika, İngiltere ve Türkiye borsalarını değerlendiriyor

Yatırım turu sonrasında atılacak adımlara ilişkin de görüş veren Semih Emre Özcan, “Yatırımcıya verdiğimiz güven sayesinde bugüne kadar üç yatırım turunda toplam 3,7 milyon dolar yatırım alarak hareket kabiliyetimizi artırdık. Şimdi uluslararası büyüme hedeflerine odaklandık ve kısa zamanda unicorn olarak yatırımcılarımıza yüksek çarpanlı kazançlar sağlamak istiyoruz. Global açılımımız ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekmek üzere Türkiye'deki son yatırım turumuzu düzenlemekteyiz.İngiltere'deki şirketimiz kurulmuş durumda. Stratejik partner anlaşmalarımız ve müşteri görüşmelerimiz neticelenmek üzere. 2024 yılında İngiltere operasyonlarını başlatmayı ve 2025 yılında sistem testlerimizi tamamlayarak Amerika'ya açılmayı hedefliyoruz. 3 yıllık vizyonumuzu ise global ve yerel borsalar olarak belirledik. Amerika'da Nasdaq ve NYSE,İngiltere'de London Stock Exchangeve Türkiye'de Borsa İstanbul’u değerlendirmekteyiz. Pazardaki lider konumumuzu globale taşımak en büyük hedefimiz. Bunu gerçekleştirerek ortaklarımızın yüksek çarpanlarla kazanç sağlaması için bütün yeteneklerimizi kullanmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@