banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

“İşi Erbabına Sorun”

Kastamonu Entegre, meslek lisesi öğrencilerinin gelişimi için ve iş gücünü istihdama kazandırmak hedefiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Endüstri Güncel 19.06.2023, 09:00 Melike Kaya Bayram
40
“İşi Erbabına Sorun”

Kastamonu Entegre, mesleki eğitim-öğretim hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmak, öğrencilerin teknik yeterliliklerini geliştirmek, öğrencilere vizyoner ve inovatif bakış açısı kazandırmak ve iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne katkı sağlamak hedefleriyle, “İşi Erbabına Sorun” projesinin pilot uygulamasına Samsun’da başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Entegre Samsun Fabrikası ve Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol ile 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlatılan projeye, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri dahil edildi. Öğrencilere, Kastamonu Entegre bünyesindeki uzmanlar tarafından kaynak eğitimi ve hidrolik pnömatik sistemlerle ilgili teknik eğitimlerin yanı sıra “Bilgi Güvenliği”, “İSG Sağlık” ve “İSG Genel” eğitimleri verildi. Fabrika gezilerinin de yer aldığı projede, öğrenciler mekanik ve elektrik atölyelerini ziyaret ederek, teknik bilgilerin uygulamadaki önemini bizzat deneyimledi ve üretim süreçleri konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin dönem sonunda sundukları projeler arasından seçilen altı projenin sahipleri ise, yeni eğitim öğretim yılında Kastamonu Entegre Samsun Tesisi'nde staj yapma hakkı kazandı.

Yenilikçi eğitim anlayışı ile, bölgedeki genç nüfusa gerekli bilgi, beceri ve yetkinliğin yanında, vizyoner ve inovatif bakış açısı kazandırmak ve bölgedeki istihdam edilebilir meslek insanı sayısını artırmak hedefiyle yola çıkan ‘’İşi Erbabına Sorun’’ projesinin dönem sonu kapanış töreni 9 Haziran’da, Samsun Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Kastamonu Entegre Global İnsan Kaynakları Direktörü Selim Çelebi, Kastamonu Entegre İş Planlama ve İnovasyon Direktörü Dr. Hüseyin Güler, Kastamonu Entegre Samsun Fabrika Direktörü Ertekin Dikmen ve Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Kurt da katıldı.

Meslek eğitimi kurumlarıyla özel sektör işbirliğinin önemi

Kastamonu Entegre Global İnsan Kaynakları Direktörü Selim Çelebi törende yaptığı konuşmada, “İşi Erbabına Sorun’’ projesinin sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin teknik elemanları yetiştirmek amacıyla yola çıktığını belirtti. Çelebi, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye’de sektör lideri konumundaki şirketimiz, dünya ahşap bazlı panel sektörünün beşinci büyük üreticisi olarak ülkemizi gururla temsil ediyor. 2009 yılında Samsun tesisinde üretime başlayan Kastamonu Entegre, kurumsal yapısı, sürekli büyüyen üretim hacmi ve sağladığı istihdam olanakları ile Samsun başta olmak üzere yakın çevreye ve bölgeye önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Samsun’da hayata geçirdiğimiz İşi Erbabına Sorun projemizle, sektörümüzü ihtiyaç duyduğu tam donanımlı insan kaynağıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. Sektörümüz, hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak dinamik bir yapı sergiliyor. Bu yapısıyla sektörde mesleki ve teknik eğitimin önemi giderek artıyor. Bu da mesleki eğitim veren kurumların özel sektörle yakın işbirliğini gerekli kılıyor. Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sahip olduğu bölümlerin tercih edilmesinde yaşanan düşüş, istihdam edilebilir mezunların sayısındaki yetersizlik ve buna bağlı olarak bölgedeki firmaların nitelikli eleman bulmakta zorlanması ‘İşi Erbabına Sorun’ projemizin önemini gözler önüne seriyor. Kısa dönemde gerçekleştirilmesine rağmen son derece başarılı sonuçlar aldığımız İşin Erbabına Sorun projemizi, gelecek yıllarda da sürdürerek sektörümüzü yetişmiş, donanımlı insan kaynağı ile buluşturmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Samsun’la başlayan proje genişleyerek devam edecek

Kastamonu Entegre Samsun Fabrika Direktörü Ertekin Dikmen ise, “İşi Erbabına Sorun” projesinin geliştirilmesine ve hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Projenin ilk uygulama okulu olarak belirlediğimiz Samsun Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknolojik gelişmeler ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda kendini sürekli geliştiren, alanında uzman, köklü bir kurum kültürüne ve iş etiğine sahip bir meslek okuluna dönüşmesini amaçlıyoruz. Bölge sanayisine ve öğrencilere faydalı olacağına inandığımız bu projeye tesis olarak öncülük etmenin heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse de, törende yaptığı konuşmada Kastamonu Entegre gibi bir köklü bir şirketin Terme’de üretim yapmasının bölge için önemli bir değer olduğunu belirterek “İşi Erbabına Sorun” projesinin kapsamını genişleterek diğer meslek liselerine yaymayı amaçladıklarını ifade ederken; Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Kurt kurumu ve öğrencileri adına Kastamonu Entegre’ye teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@