banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Schneider Electric, Microsoft Azure OpenAI Destekli Üretken Yapay Zeka Çözümleri ile Geleceği Şekillendiriyor

Schneider Electric çalışanları ve müşterilerinin üretkenliğine maksimum fayda sağlamak üzere Üretken Yapay Zeka alanında ilkleri hayata geçiriyor.

Endüstri Güncel 23.11.2023, 09:30 Melike Kaya Bayram
19
Schneider Electric, Microsoft Azure OpenAI Destekli Üretken Yapay Zeka Çözümleri ile Geleceği Şekillendiriyor

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, mevcut çalışmalarında dönüşüm yaratmak ve müşterilerinin operasyonlarına güç katmak üzere Üretken Yapay Zekadan yararlanıyor. Bu kapsamda Microsoft iş birliğinde, Microsoft Azure OpenAI' yi çözümlerine entegre ederek metin, kod ve diğer içerik türlerini oluşturmak için algoritmaları kullanıyor. Böylece Schneider Electric, operasyonel süreçleremaksimum seviyede kolaylık, hız, verimlilik ve maliyet avantajı kazandırıyor.

Bu gelişmeleri değerlendiren Schneider Electric Yapay Zeka Direktörü Philippe Rambach, “Üretken Yapay Zeka oyunun kurallarını değiştiriyor ve biz de bu teknolojinin öncü yatırımcıları arasındayız. Sürdürülebilirlik odaklı sürekli gelişim ve inovasyon taahhüdümüzle mükemmel bir uyum içinde olan bu teknoloji operasyonlarımızda üstün bir verimlilik yaratıyor” şeklinde konuştu.

Microsoft Üretim ve Mobilite Kurumsal Başkan Yardımcısı Dominik Wee ise, “Microsoft Azure OpenAI, Schneider  Electric'in sürdürülebilir ve dijitalleştirilmiş bir gelecek için ortak hedeflerimiz doğrultusunda çevik, ölçeklenebilir, uygun maliyetli ve yapay zeka destekli çözümler geliştirmesine olanak tanıyor” dedi.

Schneider Electric’ten Üretken Yapay Zekanın Kullanıldığı Yenilikçi Çözümler

Schneider Electric,Üretken Yapay Zeka teknolojisi yaygınlaşmadan önce, 2021 yılında bu alandaki çalışmalarını başlattı. Bu yeni teknolojinin öncü çözümlerini geliştirmek üzere şirket içerisinde özel bir ekip oluşturan Schneider Electric, aynı zamanda bu konuda uzmanlaşan şirketlerle iş ortaklıkları kurdu. Tüm süreç ve işlevlerde Üretken Yapay Zeka teknolojisinin sunabileceği fırsatları araştıran bir çalışma da yürüten Schneider Electric, bu kapsamda 200'den fazla potansiyel kullanım alanı ve fırsatı seçti. 

Bu doğrultuda hayata geçen yenilikçi çözümler ise şunlar:

Resource Advisor Copilot: Schneider Electric, Microsoft Azure OpenAI aracılığıyla Geniş Dil Modeli (LLM) teknolojisine sahip Copilot'u şirketin sürdürülebilirlik alanındaki gelişmiş çözümü Resource Advisor'a entegre ederek güvenli ve güvenilir bir dijital asistan geliştirdi. Copilot, kullanıcılarına gelişmiş veri analizi, görselleştirme, karar desteği ve performans optimizasyonu ile karmaşık endüstri bilgilerini ve Resource Advisor sistem bilgilerini sorunsuz bir şekilde işleme yeteneği sağlıyor.

Jo-Chat GPT: Microsoft Azure OpenAIservisine dayalı dahili konuşma asistanı, çalışanların Üretken Yapay Zeka yeteneklerinden güvenli bir şekilde yararlanmasına imkan tanıyor.

Finance Advisor: Yıllık 10 milyon euro tasarrufa katkıda bulunan bu konuşma asistanı, muhasebe ve küresel finans alanındaki analistlere kesin ve net bilgiyeulaşmak için kolay ve etkili bir yol sunuyor. Tutarlı, uyumlu ve zamanında karar vermeye yardımcı oluyor.

Knowledge Bot: Bu konuşma asistanı, müşteri hizmetleri temsilcilerine şirket içi dokümantasyona dayanarak uygun cevabı öneriyor ve müşteri sorgularına kesin ve net bilgi sağlanmasına yardımcı oluyor.

Diyaloğa dayalı arama: Semantik arama özelliğini kullanarak müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünleri doğal bir konuşma tarzında aramalarına yardımcı oluyor.

Schneider Electric ayrıca teklif oluşturma süreçlerini ve operasyonlarını daha da geliştirmek için Github Copilot'u ve satış alanındaki çalışanları daha da güçlendirmek için Sales Copilot'u çözümlerine entegre etmek üzere çalışmalar yürütüyor. 

Schneider Electric, Üretken Yapay Zekayı benimseyerek ve Microsoft Azure OpenAI ile entegrasyon sağlayarak enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyonda teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer alma kararlılığını sürdürüyor. Şirket, verimlilik artışı sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sürdürülebilir büyüme elde etmek için gelişmiş teknolojilerden yararlanıyor.

Microsoft Azure üzerine inşa edilen Schneider Electric çözüm portföyü, müşterilerine yeni nesil bulut tabanlı, IoT (Nesnelerin İnterneti) çözümlerinin yanı sıra gelişmiş veri ve yapay zeka yetenekleri sunuyor.

Schneider Electric ve Microsoft iş ortaklığında sunulan çözümler, kurumların belirledikleri sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaları için gerekli araçları sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@