banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Tezmaksan Yatırımlarıyla Anadolu ile Avrupa’yı Birbirine Bağlayacak

Geçen yıl iç piyasada % 45, ihracatta ise % 100 büyüme gerçekleştiren Tezmaksan, robotlu otomasyon sistemi CubeBOX ile ihracatta 36 ülkeye ulaşmayı başardı.

Endüstri Yatırım 12.02.2024, 09:15 Melike Kaya Bayram
433
Tezmaksan Yatırımlarıyla Anadolu ile Avrupa’yı Birbirine Bağlayacak

Türkiye talaşlı imalat sanayine 40 yılı aşkın süredir sunduğu hizmetlerle öncülük eden Tezmaksan; Sivas fabrika yatırımı, Parkurda Pazaryeri ve ihracattaki ivmeyle iç piyasada yüzde 45 büyüme ile kapattığı 2023 yılının ardından 2024 hedeflerine odaklandı. Sanayinin Türkiye ekonomisine dair önemine değinen Tezmaksan A.Ş. Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Pandemiden bu yana üç yılda dünya ekonomisi yüzde 7 büyürken ekonomimiz yüzde 20 büyüme kaydetti. Yıllık 254 milyar dolara erişen ihracatın 240 milyar doları ise sanayi ürünlerinden oluşuyor. İmalat sanayimiz, kalkınmamızın lokomotifi olmayı sürdürüyor. Son beş yılda imalat sanayinde yüksek teknoloji üretimi ise yüzde 58 büyüdü. 2024 yılında da bu büyüme trendinin devam edeceğini ve Türkiye ekonomisinin yıl sonunda yüzde 3,1 oranında büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

CubeBOX ihracatı 36 ülkeye ulaştı

2023 yılının yurt içindeki piyasanın canlılığı ve Avrupa’dan Türkiye’ye kayan üretimin etkisiyle Tezmaksan açısından olumlu geçtiğini belirten Aydoğdu, şu verileri paylaştı: “İç piyasadaki lider marka olmanın sorumluluğuyla her zaman daha iyisine ulaşmak çabalıyoruz. Bunun sonuçlarına da 2023 yılında yüzde 45 iç piyasa büyümesi ve yüzde 100 ihracat artışıyla ulaştık. Müşterilerimizin her türlü talebine cevap verebilecek nitelikte olan robotlu otomasyon sistemimiz CubeBOX’ın ihracatını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2023 yılında ihracatta toplam 36 ülkeye ulaştık ve yıl içinde 5 farklı ürünün toplam 7 çeşidini piyasaya sürdük. Böylelikle toplam ürün yelpazemiz ve çeşitliliğimiz, CubeBOX sistemimizin esnekliğinin de bir göstergesi olarak 35 farklı ürün konfigürasyonuna ulaştı. 2024 yılına baktığımızda ise özellikle ilk yarının yüksek faiz oranları, parasal sıkılaştırma ve seçimlerin etkisiyle yavaş bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz. Haziran ayı sonrasında ise toparlanarak yılın son çeyreğinde güçlü bir piyasa olacaktır. Bu dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve faiz oranlarındaki değişimler dikkatle takip edilmeli. Enflasyonun yarattığı sonuçlar bütün şirketler için en önemli gider kalemi olmaya devam edecek. Bu nedenle, mali planlamaların enflasyon riskini göz önünde bulundurarak yapılması büyük önem taşıyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@